מפות טופוגרפיות ב GARMIN

nyaari

New member
מפות טופוגרפיות ב GARMIN

שלום לכולם . יש לי GPS - GARMIN eTrex Legend ראה קישור. אני רוצה לדעת אם ניתן לטעון לזכרון שלו מפה טופוגרפית בנוסף ל נ"צ . אם כן אז מה דרוש לשם כך . האם התוכנה TURBO CD 4 מסוגלת לבצע זאת. אם לא ניתן להעביר מפה טופוגרפית , אז כיצד ניתן לסמן עצמים כגון נחלים, כבישים , צוקים וכו במחשב (ע"ג מפה שסרקתי) ולהעביר אותם למכשיר . כל הסבר נוסף על יכולות מכשיר זה יתקבל בברכה . תודה מראש .

JacobLevin

New member
כנראה שלא

אין לי את ה-GPS שלך אולם למיטב הבנתי טעינת מפות לדגם זה מתבצעת בפרוטוקול מיוחד ומפות מיוחדות של GARMIN ע"י תוכנת MapSource של AGRMIN. לדעתי turbo cd גם לא יעזור לך בנושא זה. יתכן והפתרון שלך הוא לציין עצמים מיוחדים בעזרת נקודות ציון שאינן על המסלול שלך, אלא תוספות. גם בנושא זה איני בטוח ש Turbo cd 4 יעזור, אני חושב שבתוכנה זו כל נקודות הציון חייבות להיות על המסלול, אבל שווה לבדוק אפשרות זו. תוכנות אחרות לא מחייבות שכל הנ.צ. יהיו על המסלול.

aFish

New member
אפשר לטעון לו מפה....

אינני יודע אם זו מפה טופוגרפית - כנראה שלא אבל יש לו אופציה לטעינת מפה בפורמט מסוים - מיוחד, של מפות GPS. אישית ראיתי מכשיר כזה בדיוק עם מפה של ארץ ישראל....כולל כל מני נ.צ כפי שתיארת.

JacobLevin

New member
תימוכין

מתוך סקירה על המכשיר: Software Compatibility The following programs are compatible with Garmin's data-transfer protocol: MapSource 3.0x, Street Atlas 8, National Geographic Topo!, Fugawi, MacGPS Pro, Ozi Explorer, G7ToWin, GARTrip, GPS Utility, and TrackMaker Ver. 10. NMEA output is 0183 Ver 2.3. NOTE: Only Garmin maps in conjunction to MapSource are uploadable to the mapping GPS receivers. No maps from any other vendor besides Garmin can be loaded INTO any Garmin GPS. (Same with other consumer GPS vendors.) No Scanned Map from any third party source can be loaded into any Garmin GPS receiver (Same with other consumer GPS vendors.) No USGS DRG map can be loaded. Delorme SA products cannot load maps into any vendor's GPS receiver.

לא נראה לי שניתן

יש לי דגם יותר ישן. בשלי לא ניתן. לא נראה לי שיש GPS שמאפשר. צריך רזולוציה מאוד גבוהה. תוכנת Turbo CD מאפשר להעביר ל GPS רק נקודות ציון עם ציר X ו Y (ללא גובה). לכל נקודת ציון אתה יכל לתת שם ו Icon שיכולים לעזור. אני בכל מקרה עובד בשיטה שונה. אני מכין מסלול ב Turbo CD, דואג שהשם של נקודת ציון יהיה זהה למספר הסידורי שמסומן על המפה, מעביר ל GPS ומדפיס את המפה ע"י PrintScreen (בפועל אני משתמש בתוכנת לכידה בשם Hyper Snap). את המפה אני מניילן ושם בכיס. כאשר אני מגיע לנקודה ב GPS (נגיד 15) אני מוציא את המפה, מחפש את הנקודה ורואה את השטח ברזולוציה של 1200 DPI. שיהיה בהצלחה http://www.groopy.co.il/userinfo.aspx?uid=117

בTurboCD יש אופציה להדפסה

בקנה מידה 1 ל50,000. כמו במפות טיולים. למה אתה משתמש באופציה של PrintScreen?

PalmMan

New member
מפות וקטוריות...זהו המונח

מכשירי גארמין ומגלן תומכים בפורמט הנקרא מפות וקטוריות, עלמנת לטעון למכשיר נקודות בפומט זה יש צורך בתוכנה שבגארמין היא נקראת map source ואילו במגלן היא נקראת map send ,לפני שאתם רצים לקנות תוכנה זו יש לזכור שישראל היא לא בדיוק מרכז העולם (למרות שמבחינה תקשורתית אנחנו בוודאי המרכז) ולכן אם ברצונך להזין נתונים למכשיר תשתמש באופציה הרגילה. ניתן לחבר גארמין ל טורבו סי די ובעזרת תקשורת הנקראת nmea. להזין לו נקודות ציון, רצוי שמות מקומות באנגלית כי שוב אנחנו לא מרכז העולם.

PalmMan

New member
מפות בטורבו סי די הן קבצי תמונות...

ולכן לא ניתן לטעון אותם למכשירים. קבצי תמונה דורשים זכרון רב.

למעלה