מפות

מפות../images/Emo53.gif

כיצד מצלמים היום אזורים כדי להפוך את התמונות למפות? רק באמצעות לוויין או גם במסוקים?

אני רואה שהאתר הזה מת

אף אחד לא מגיב זו פעם שנייה שאני מציב הודעה ואין מגיב

חבל שזו דעתך.

אנחנו משתדלים לעזור. האמת שבאופן אישי לא ידעתי את התשובה ולכן לא עניתי ולא תמיד כולם נמצאים פה בכל יום. מעבר לכך, בפעם הקודמת נענת. אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לך בהמשך. בהצלחה.

בוקסה

New member
הצילומים נעשים בעיקר ממטוסים

ולוויינים זה תלוי בסוג המיפוי, בררזולוציה הנדרשת ובשטח שרוצים למפות. בחלק מהמיקרים הצילום לא נעשה בספקטרום של התדרים הנראה לעין והפיענוח של תצלומים כאלה יכול לשמש למיפוי סוגי קרקעות או צימחייה, למפות התפשטות זיהומי אויר ועוד שימוש במסוקים פחות רלוונטי למיפוי אבל כאשר מזימינים תצלום אויר באיכות גבוהה במיוחד של אתר ספציפי אז משתמשים במסוקים

בוקסה

New member
קישור

לשרשור שעסק במיפוי טופוגרפי צר לי אבל אני לא פה כל יום

k hut

New member
היום משתמשים בעיקר במזלט"ים

במקום להוציא גיחות צילום יקרות בפאנטומים צבאיים, שולחים מזל"ט (מטוס זעיר ללא טייס) או מל"טים (גדול יותר) למסלול קבוע מראש, בד"כ כלל של כמה ק"מ בלבד. הצילום מתבצע בחפיפה מסויימת בין תמונה לתמונה, ולכן ניתן לבצע חיבור בין התמונות וליצור רצף אחיד של כל השטח שצולם. חפיפה זו גם מאפשרת, בעזרת ציוד מיוחד, לראות את השטח בצורה תלת-מימדית, וע"י כך להבחין בפרטים כמו חומות אבן, צוקים, וליצור קווי גובה. לווינים משמשים בעיקר באיזורים לא נגישים, או כשרוצים להפיק מפות שהקנ"מ שלהם (קנה המידה - היחס בין המפה למציאות) גבוהה מאוד (1:500,000 ומעלה).

למעלה