מפחדת מאוד

xxgatxx

New member
מפחדת מאוד

המלחמה מרתיעה אותי מאוד למרות שאני בכלל גרה ליד ת"א. הכוננות פשוט משגעת אותי ואני מכורה לחדשות ופשוט צריך להזיז אותי מהן בכח. איך אני יכולה שלא לראות מה קורה כשאני יודעת שזה קורה? ואני כל כך בלחץ נראה לי שכל רגע יפגיזו פה ואם יפגיזו אז אין לי פשוט סיבה לחיות כי כל הדברים הקיומיים שאני אצטרך יחרבו ופשוט עדיף לי לעמוד בחוץ ולחכות שקטיושה תפגע בי. אין לי מושג מה לעשות. בנוסף היום אני הולכת לפסיכיאטרית שלי שהבטיחה לי כבר איזה חצי שנה שתוריד לי מינון, אבל עכשיו אם אני אספר לה משהו אני פוחדת שהיא תדפוק אותי במיוחד בקטע הזה ותעשה משהו קיצוני [בית-חולים\העלה משמעותית במינון]. אני נורא נורא פוחדת
.

מיר235

New member
חזקי ואמצי

יש לנו ארץ נפלאה לצערנו לא נותנים לנו להינות ממנה יש לנו צבא חזק

כשנורא מפחדים...

היי, את מספרת שאת מאוד מפחדת מהמצב, ושאת הולכת לפסיכיאטרית היום ומפחדת שאם תספרי לה איך את מרגישה היא תעשה משהו קיצוני, כמו להעלות לך את המינון או לאשפז אותך. אני חושבת שזה מאוד חשוב שתספרי לפסיכיאטרית מה את מרגישה, כדי שהיא תוכל לתת לך את הטיפול הטוב ביותר בשבילך. אני לא רואה שום סיבה שהיא תחשוב לאשפז אותך. המצב עכשיו מלחיץ להרבה אנשים, וגם אם לא כולם נלחצים מאוד ומרגישים כמוך, זו עדיין לא סיבה לאשפז. ולגבי המינון, אם לא תגידי לה כלום, והיא תוריד את המינון, אבל בגלל שאת עכשיו מפחדת ומתוחה, החרדות יעכלו, זה לא יהיה פתרון טוב. אני חושבת שנורא כדאי שתשתפי אותה במה שאת מרגישה, כדי שהיא תוכל לתת לך המלצה מקצועית וטובה על מה הכי נכון בשבילך עכשיו. יכול להיות שהיא תחליט להשאיר את אותו המינון ולחכות קצת עם הורדת המינון עד שתהיי יותר רגועה, יכול להיות שהיא תמליץ להעלות מינון, ויכול להיות שהיא תמליץ בכל זאת להוריד...אבל מה שהיא לא תמליץ, זה יהיה לטובתך, בשביל שלא תסבלי כל-כך מהפחד. מה דעתך? ועוד משהו, נשמע לי שנורא נורא קשה לך עכשיו עם המצב. ואת מספרת שאת מאוד מפחדת. אני יודעת שזה מפחיד. אבל תזכרי שלחרדה יש תכונה להפוך את הדברים להראות יותר מפחידים ומסוכנים ממה שהם באמת. היא גורמת לנו לחשוב שהסיכוי שמשהו יקרה הוא נורא גדול (הרבה יותר גדול מאשר הוא באמת) וגורמת לו לחשוב רק על התוצאות הכי גרועות. את מרגישה שכל רגע יפגיזו באזור שבו את גרה, ושאם יפגיזו כל הדברים הקיומיים שאת צריכה יחרבו, וכבר אין סיבה לחיות. אני יודעת שאלו הרגשות נורא מפחידות להרגיש, אבל תנסי להגיד לעצמך שהחרדה גורמת לדברים להראות כל-כך מפחידים. הרי יכול מאוד להיות שבכלל לא יפגיזו באזור שבו את גרה, ואם יפגיזו, זה לא אומר שכל הדברים הקיומיים שאת צריכה יפגעו, ובטח לא שאין סיבה לחיות... לאיזה דברים קיומיים אתץ מתכוונת? למה את חושבת שאם יפגיזו, אז אין לך סיבה לחיות? תהיי חזקה. תכתבי מה שלומך. אנחנו כאן

xxgatxx

New member
תודה, סיפרתי לה.

היא לא עשתה משהו קיצוני בכלל ובעצם שום דבר, אבל אני עדין פוחדת נורא.

היי ../images/Emo205.gif

אני שמחה שהפגישה עם הפסיכיאטרית עברה בהצלחה. כשספרת לה מה עובר עליך, היו לה איזה המלצות למה יכול לעזור לך? אולי טיפול פסיכולוגי? כתבת שאת עדיין פוחדת נורא. את מתכוונת מהמלחמה?

xxgatxx

New member
אני לא אוהבת פסיכולוגים.,

הייתי בטיפול מעל שנה וכל פעם לפתוח מחדש את הצרות שלי ולחטט בפצעים זה סתם כואב. וברגע שהפסקתי החיים שלי השתנו, נעשתי שמחה יותר. כן, אני עדין פוחדת פחד נוראי מהמלחמה אפילו שאני גרה במרכז. לא יודעת מה יש לי...

alon5559

New member
אם תרצי, בטיפול קוגנטיבי

התנהגותי לא מחטטים בעבר, ומתמקדים בשינוי הבעיה על ידי שינוי דפוסי חשיבה והתנהגות.

alon5559

New member
הנה:

מה זה טיפול קוגנטיבי התנהגותי? לרשימת טלפונים . אם זה לא עובד אז בקישור שנתתי לך שמסביר מה זה טיפול קוגנטיבי התנהגותי לכי ל- "אלפון איט"ה" ושמה יש רשימת מטפלים קוגנטיבים התנהגותים, כלומר שעברו הכשרה. אם תרצי תוכלי וודאי לשאול בקופת חולים שלך אם אפשר לקבל פסיכולוג שמטפל בגישה הזאת. פה זה פורום של התוכנית, אם יהיה לך עוד שאלות. הטיפול הזה נחשב אם אני לא טועה להכי יעיל כנגד הפרעות חרדה בגישות הפסיכולוגיות, בכל מקרה הוא נחשב יעיל. הנה עוד לינק שמסביר על הטיפול: http://www.starmed.co.il/Forum/?MsgID=1062887 שבוע טוב, אלון.

אפשר לפנות גם למרפאת החרדה

אפשר לפנות למרפאת החרדה בבית חולים שניידר, שם מטפלים בטיפול קצר, עד 16 פגישות, בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. הטלפון במרפאה הוא 03-9244955, משאירים הודעה וחוזרים אליך תוך מספר ימים.

xxgatxx

New member
לא יודעת עד כמה טיפול במרפאה

טוב מאשר טיפול פרטי. וחוץ מזה בגלל שאני צעירה אני צריכה להתייעץ עם ההורים קודם.

טיפול ../images/Emo119.gif

נראה לי רעיון ממש טוב שתתייעצי עם ההורים שלך, תשמעי מה דעתם... בין אם תחליטו על טיפול פרטי או על טיפול במרפאה, אני חושבת שטיפול קוגניטיבי-התנהגותי יכול להיות מאוד יעיל. גם לא מחטטים בעבר (כתבת שאת לא אוהבת...) וגם זה נחשב סוג הטיפול היעיל ביותר לחרדה. אם תחליטו על טיפול פרטי (אני חושבת שיתרון מאוד גדול של טיפול פרטי הוא שאין תור, כך שלא צריך להכנס לרשימת המתנה לטיפול), את יכולה למצוא שמות של מטפלים באתר של האגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (הקישור ש- alon5559 שלח לך מגיע ישר לרשימה הטלפונית, שהולכת לפי אזורים בארץ). אם אתם מחליטים על טיפול במרפאה, המרפאה בשניידר מתמחה בשיטה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואת יכולה לפנות.. בהצלחה

למעלה