מפחדת מהחושך

מפחדת מהחושך../images/Emo5.gif../images/Emo29.gif

מפחדת לצאת מהטריטוריה שלי החוצה אל החושך, להיות שם לבד , מפחדת שיקרה משהו.. שיהיה שם מישהו.. הבנתי שיש קשר בין פגיעה מינית לבין פחד מהחושך.. יש אולי איזו דרך להתמודד עם הפחד הזה? מה אפשר לעשות?

שלום כוכב

ההתמודדות היא בדיוק הדבר שאת חוששת מפניו הכי הרבה... אם את מעריכה שללכת בחושך באמת לא מסוכן בשבילך, לפחות ברמה הרציונלית, הרי שאת יכולה להתחיל לגמול את עצמך מהפחד הזה. מתחילים עם חבר או חברה שיבואו איתך בהתחלה ולאחר מכן, לפרקי זמן קצרים, לבד. רק ההיווכחות שאת יכולה לעשות את זה בלי שיקרה שום דבר, יכולה להפסיק את הפחד הזה.

הבעיה היא.. ../images/Emo156.gif

שאני לא בטוחה אם זה באמת מסוכן או לא מסוכן.. תמיד אני אחזור למחשבה של הפחד... שמה יקרה אם יהיה שם מישהו שירצה או ינסה לפגוע בי... (עכשיו הפחדתי את עצמי עוד יותר)

בכל זאת עוזר לבחון אובייקטיבית

אילו מקומות מסוכנים יותר ואילו פחות, האם התנאים מאפשרים שמישהו יתנפל עליך במקום פתוח או שיש שם הרבה תנועה, אנשים? האם את יכולה לדמיין משהו כזה מתרחש ואיש לא מתערב? את את עונה לא או כמעט לא לשאלות האלה, אז אולי זה לא עד כדי כך מסוכן וההימנעות מלצאת מהבית עם רדת החשיכה אולי לא משרתת אלא את הפחד. ובמקרה כזה, שווה לעבוד על זה.

למעלה