מפחדת מהשינוי...

Avital 83

New member
מפחדת מהשינוי... ../images/Emo53.gif

שלום לכולם, אשמח לקבל עצה טובה. במהלך השנה האחרונה עשיתי כמה צעדים משמעותיים והצלחתי לממש חלק מהמטרות שלי ואני מרגישה מאוד עם זה, אבל עכשיו אני עומדת בפני מימוש מטרה חדשה, בעצם זו מטרה נעימה מאוד שחיכיתי לה הרבה זמן- טיול גדול. אבל... פתאום יש לי נורא פחד שאולי זה לא מתאים לי, תוקפות אותי מחשבות שאולי אני לא אסתדר לבד כמו שאני חושבת וממש קשה לי לישון בגלל זה. השקעתי הרבה זמן בחיסכון ותכנון של זה, ופתאום זה נראה לי "בזבוז" להנות מהכסף הזה... מצד שני, אני מרגישה שאני כן אהנה מזה ושאם אבטל הכל אז אני לא אסלח לעצמי על זה ואצטער מאוד (וכרגע גם נוצרה לי הזדמנות טובה לנסוע). האם זה נורמלי, לחשוש ככה מביצוע של שינוי? אולי יש לכם רעיונות איך להפיג את החרדות האלו?

dana00

New member
לכי על זה!! סעי!

היי אביטל, יכולה רק לספר לך שגם לי היתה לפני כחודשיים הזדמנות לנסוע לחו"ל. כבר שנים שאני לא נוסעת כי לצערי אין לי עם מי:( אין לי בן זוג, כל חברותי נשואות, אני עצמי סבלתי בעבר מחרדות שונות ולכן פחדתי שאם יקרה לי משהו בחו"ל??? מי יהיה שם בשבילי?? ומה אעשה לבד כל היום?? ואם אהיה כל כך בודדה?? ואם אסתבך במשהו?? בקיצור, לקחתי את עצמי בידיים והחלטתי שאני עושה את זה! ואת יודעת מה - קצת פחדתי אז נרשמתי לטיול מאורגן - אבל בכלל לא הייתי עם אנשי הקבוצה. הסתובבתי לבד לגמרי רוב הזמן. ופתאום הכרתי כל מני אנשים מעניינים מכל מינ מדינות ובסוף הסתובבתי אתם. אז אני רק יכולה להגיד לך שאם מדגדג לך באצבעות לעשות את זה ויש לך את הזמן והכסף - קדימה!! ! הפחד שיש לך הוא בריא. ואחר כך את תהיי כל כך גאה בעצמך!! וגם תהני ותכירי אנשים חדשים. בקיצור - נסיעה טובה:) דנה

ניאו30

New member
כן,זה טבעי(לדעתי!)

בדרך כלל לפני שאנחנו עושים דברים שונים/חדשים שלא עשינו לפני כן מגיע אותו פחד.תמיד נעדיף לחיות בנוח,במוכר וב"בטוח" (במרכאות כפולות ומכופלות כי זה ממש לא נותן בטחון לטווח הארוך).גם אצלי זה (היה ועדיין לפעמים) ככה.שאלה לשאול את עצמך-האם את רוצה לחיות מתוך הפחד או מתוך בחירה חופשית? האם את רוצה להיות "אסירה" של הפחדים שלך או שרוצה להיות אדם חופשי שעושה את בחירותיו ומעשיו בחיים מרצונו החופשי שלו?לי התשובה ברורה,ומתוך הדברים שעשיתי בתקופת השינוי שלי יכול להגיד לך שהדרך הטובה ביותר להתגבר על הפחדים היא לא להתעלם מהם,להגיד לעצמך-אוקיי,יש לי פחד מזה ומזה,ובכל זאת אני אעשה זאת,אפילו במחיר של טעויות או נפילות לפעמים.הדרך האחרת,לדעתי,היא מתכון בטוח לחיים של תסכולים והרהוריי "מה אם?..." בלתי פוסקים,וככה להעמקת החרדות במקום לניטרולם. שתי משפטים שאני אומר לעצמי במקרים שכאלו-הראשון נשמע פשטני מדיי אבל הוא מצויין just do it! (בלי לחשוב יותר מדיי על איך יהיה או איך היה וכדומה).השני-"עדיף לנו להתחרט על הדברים שאנחנו עושים מאשר על הדברים שאנחנו לא עושים",ועל כך אין מה להרחיב,זה מה שהתכוונתי אליו מקודם. אה,ועוד משהו שלמדתי על אופיו של פחד/חרדה מסוג כלשהו-הפחד הוא יציר של עצמנו-של מחשבותנו,רגשותינו,ומעשנו(בעבר)-ולכן, לדעתי,כדי להתגבר על פחד אנחנו צריכים לבדוק את עולם המחשבות שלנו ולאט לאט לשנותו,והדרך הטובה בשבילי לשנותו לא היתה ע"י מנטרות חוזרות ונישנות,כמו שלפעמים מומלץ,אלא על ידי עשייה של דברים ללא ביקורת ונסיון להבין,לחקור או לחפש את ה"למה לא לעשות אותם".פשוט לעשות.השינוי המחשבתי אצלי הגיע רק לאחר מכן(זכור לי משפט קלאסי מילדותי/נערותי-"מה שלא נכנס דרך הראש,נכנס דרך הרגליים"',שלא לגמרי תואם את מה שכתבתי אבל הוא בכיוון)...כמובן,שיש כאלו שיהיה מתאים להם יותר לעבוד ב"שיטות" אחרות...זו דרכי שלי,זו עצתי בעניין הזה...מה שתעשי את זו כבר בחירה שלך כמובן...good lack

Avital 83

New member
../images/Emo51.gif לשניכם על מה שכתבתם ../images/Emo24.gif

בהחלט לקחתי את זה לתשומת ליבי, אני מאמינה שאחשוב על זה היום לעומק- מאיפה נובעים הפחדים ואיך להתגבר על "הרגליים הקרות" שיש לי פתאום (נראה לי שזה ייפתר רק כשאגיע לשם...). יום טוב!

אני טיילתי לבד כמה חודשים

וזאת היתה אחת החוויות הכי מדהימות שהיו לי בחיים. כמובן שלא נשארתי לבד אף רגע אחד, ופגשתי אנשים מדהימים ששמרנו על קשר במשך המון שנים. (עד שהוא דעך). אז נכון, היו כמה רגעים מפחידים, היו כמה רגעי בדידות - אבל כסך הכל זה היה ממש מעולה. ואין לי שום פחד מאז לטייל בחו"ל לבד. להיפך, זאת צורת הטיול המועדפת עליי ביותר. מאחלת לך טיול כיפי, לכי על זה בגדול. זאת יכולה להיות חוויה מאוד משמעותית.

Avital 83

New member
תודה יעל,

איזה כיף לקבל תגובות מעודדות ומחזקות. ממש שיפרתם לי את ההרגשה. אעדכן בהמשך על החוויה, אם תרצו... לילה טוב!

למעלה