מפחדת שהמצב לעולם לא ישתנה.

blonde liliy

New member
מפחדת שהמצב לעולם לא ישתנה.

ונכון שלהגיד את זה זה עוד יותר גרוע,כי זה מעיד על האמונה שלי. אבל אני לא יכולה להימנע מזה.
אני בת 25 וחצי. ואני חסרת ניסיון זוגי ומיני. הקשר הכי ארוך שלי היה חודש וחצי חודשיים והוא ברובו היה ידידותי בגלל שאני לקחתי את זה לכיוון הזה.
יש לי ניסיון רק בנשיקות וכאלה. מדייטים שיצאתי אליהם.אבל לא יותר.
אני כבר יודעת מה הבעיה שלי,וזה לא בררנית כמו שכולם מסביבי טוענים. זה בעיה עמוקה יותר וזו הערכה עצמית ודימוי עצמי מאוד נכון. אני מפחדת.
עוד בעבר עד לפני שנה כן ניסיתי,יצאתי לדייטים,נתתי צ'אנס. עכשיו אני גם מזה מפחדת... מפחדת שהבן אדם לא ימצא חן בעיני ואז יהיה לא נעים . ועוד יותר מפחדת מהסיטואציה ההפוכה שהוא ימצא חן בעיני אבל אני לא בעיניו. או שפשוט ירד לו ממני שיבין כמה חסרת ניסיון וביטחון אני.
לפני שנתיים היה לי דייט מושלם. באמת. הבן אדם כל כך מצא חן בעיני מבחינת מראה ואופי..וידעתי שזה הדדי. ראיתי את זה. זה הורגש. אבל ברגע שהנחתתי את ה"פצצה" (החוסר ניסיון) הבן אדם פשוט פחד להתעסק איתי. ונעלם. לא משנה שהוא נזכר בי אחרי כמה חודשים ואני כבר לא הייתי מעוניינת כי באמת נפגעתי. אבל עצם הדחיה הזאת רק בגלל החוסר ניסיון והשוני שלי מבנות בנות גילי. זה תסכל אותי.

אני מפחדת.
אני ביום יום שלי עובדת במשרה מלאה,כמעט 11 שעות כל יום מחוץ לבית. ובעבודה שלי זה לא בדיוק סביבה להכיר....
ואני גם לא יוצאת הרבה. שכנראה זו גם בעיה בפני עצמה. אבל אני לא אוהבת. רק לפעמים יושבת בבתי קפה עם חברות אבל לא יותר. מועדונים אני סובלת.. וגם פאבים לא הכי מדבר אלי. בלי קשר החברות כמעט תמיד עם החבר\בעל בסופש. ואני לא אכריח אף אחת לצאת איתי.
אתרי הכריות גם ניסיתי והכל שם מאוד שטחי. ולא אמיתי.
אני לא מבינה למה כל כך קשה לי... מסביבי אני מקבלת מחמאות ביום יום אם זה על המראה(זה שאני כל הזמן עסוקה בפאקים שלי זה דבר אחד. אבל כנראה אנשים אחרים כן דברים יפים) ואם זה על האינטלגינציה. אבל כאילו,כנראה אני משדרת את החוסר ביטחון שלי כל כך ולכן זה מרחיק ממני כל גבר.
אני כל כך מפחדת שהלבד הזה זה כבר הרגל ולעולם לא ישתנה.
שאשאר לבד. שלא תהיה לי זוגיות.משפחה,בית...אני כותבת את זה ודמעות בעיניים כי זה הפחד הכי גדול שלי והאכזבה הכי גדולה של המשפחה שלי כנראה. אבל אני יודעת שאני חייבת לעבוד על עצמי כדי לשנות את המצב..
אבל איך משנים אופי של 25 שנה?
איך נפתחים? איך לא מפחדים מדחייה?איך לומדים לתת צ'אנס ולנסות?
אני כאילו יכולה להכיר בנאדם נורמלי,לחשוב שהוא נרראה סבבה,ולפחד להיפגש רק מהפחד שהוא יפגע בי. אבל אם אני לא אנסה איך אני אדע?

FineSilverMan

New member
זה תהליך

אנסה לספר את הסיפור שלי ואולי...
&nbsp
בקצרה, בתקופת ביה"ס הייתי סופר-חנון, ואני עדיין די כזה. משחקי תפקידים, מדעים, מחשבים וכו'. לא למדתי לרקוד, לא למדתי איך להתחיל עם בחורות במציאות.
בצבא ניסיתי להתקרב לכמה בחורות אבל שום דבר לא יצא מזה.
לאחר הצבא התחלתי עם הצ'ט של וואלה ועברתי לכאן.
וכאן הכרתי מישהי בפורום אחר שנסגר ויצאנו.
ואז הכרתי אחרת ומפה לשם, אתרי הכרויות, פייסבוק וכו'.
&nbsp
את נמצאת בבועה כפי שהייתי בזמנו.
כדי לצאת ממנה, או קופצים למים או מתחילים לאט.
את לא חייבת לצאת לדייטים, רק להפגש עם אנשים בצורה ידידותית, לבלות. מספיק פעם-פעמיים בשבוע. פעם בסופ"ש (חמישי בערב עד מוצ"ש) ופעם באמצע השבוע.
תחייכי לעולם והעולם יחייך בחזרה.

אויש מבינה אותך

בייחוד המשפט "הלבד זה הרגל"
&nbsp
כן נכון
זה באמת הרגל
ומאוד קשה לשנות אותו
והאמת? תשאלי את עצמך האם את רוצה לשנות את ההרגל הזה?
&nbsp
בחיים האמיתיים זה לא נוח לגור עם עוד אדם באותה דירה...הרגלים שונים.. נוחר לך בלילה..
&nbsp
רבים מהזוגות נשברים בגלל זה...
&nbsp
שמעי לא יודעת באיזה עבודה את עובדת
והאם המשכורת שלך מצדיקה את זה..
&nbsp
אבל לעבוד 11 שעות זה לא אנושי.
&nbsp
יש לך מיליון פחדים... אני ממליצה לך על מטפלת לזוגיות... יש המון מטפלות כיום שעם תואר שני בפסיכולוגיה והתמקדות בזוגיות..
&nbsp
מה שכן
חוץ מאתרים
יש לך שדכניות
ויש לך ערב פנויים פנויות -שעל זה אני ממליצה בחום. כתבתי על זה באחת ההודעות פה בפורום.
&nbsp
בתכלס
כן זה קשה לשנות הרגלים
זה לא קל לחזק ביטחון עצמי
וזה מאוד קש להחזיק זוגיות כי לא הכל תלוי בך אלא גם בצד השני...
&nbsp
אך זה אפשרי..
כדאי לך לטפל בזה..
לפני שתגיעי לגיל מבוגר לבד וללא יכולת/קושי ללדת ילדים... כי השנים חולפות מהר
וככל שהזמן חולף ההרגל מתקבע לו עוד יותר..
&nbsp
ואם את רוצה לשנות הרגלים=את צריכה לעשות דברים שונים שעוד לא עשית עד עכשיו.
&nbsp

dori78

New member
מתחילים ב...

להפסיק לפחד.
איך עושים את זה? מדמיינים את המצב המפחיד ומתמודדים איתו, לפחות בדמיון.
זה מה שאני עשיתי ואצלי זה עבד. גם אצלי התהליך הזה התחיל סביב גיל 25.

מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות אם מישהו לא ימצא חן בעינייך אחרי דייט אחד או שניים?
תגידי לו יפה שלא מתאים לך יותר, אולי הוא ייעלב קצת - אבל בגדול, בזה זה נגמר.
ואם את לא תמצאי חן בעיניי מישהו? אותו הדבר. את יכולה להעלב, זה הגיוני לגמרי.
אבל אם את לא תחשבי שזה סוף העולם, תפנימי שזה בסדר, מותר למישהו לא לרצות אותך
בדיוק כמו שלך מותר לא לרצות אותו - יהיה לך הרבה יותר קל להגיד את זה בקול רם:
"נפגשנו פעמיים ואתה מאוד נחמד, אבל אני לא חושבת שאנחנו מתאימים בקטע רומנטי".
כמה קצר - ככה פשוט.

וגם, מהצד השני - "נפגשנו פעמיים ואני מאוד נחמדה, אבל הוא לא חושב שאנחנו מתאימים בקטע רומנטי".
זה מבאס, אבל זה לא סוף העולם.

וכשלא תחשבי שזה סוף העולם ביחס לעצמך, אני מאמינה שלא תחשבי שזה סוף העולם כשתגידי את זה למישהו אחר.

וברוכה הבאה לפורום

blonde liliy

New member
הבעיה שאני ישר מכוונת את זה

למה לא בסדר אצלי. ומה אני צריכה לשנות. ותמיד זה מלא רחמים עצמיים ובגלל זה אני מפחדת מזה..
מניחה שצריכה לעבוד על זה ממש.

קראתי אותך ונדהמתי.

כתבת פחות או יותר את מה שעבר לי בראש בימים האחרונים ושקלתי לכתוב בעצמי, אבל את הקדמת אותי.
המחשבות האלה שהשנים חולפות ועוד לא מצאתי בת זוג (אני לסבית), אין לי הרבה חברים. רובם גם במרכז פחות או יותר אז הרוב בטלפון וכו'. נפגשים רק כשאני ממילא עם המשפחה. מפעם לפעם חלק באים ממילא לדרום אז אפשר.
אני לא יכולה לצאת למועדנים פאבים וכו' מכל מני סיבות. בנוסף אני מודה שמעולם לא אהבתי התקהלויות רעש וכו'. זה אחד החלקים הכי כואבים גורמים לכאב איך שלא תקראי לזה בתקופת בית הספר. להיות מוקפת יום יום מספר שעות באנשים שמציקים לך רועשים לא מבינים אותך אולי אפילו שונאים. מצאתי את עצמי מחובקת על ידי המשפחה האהובה שלי שתמיד תומכת ולא מפסיקה להזכיר לי מי אני וכמה אני מדהימה ומקסימה ומתוקה ורגישה. וכן גם מחמיאים לי שאני יפה וכוסית ומה שתרצי (בעיקר אבא ואחותי מפרגנים על המראה
) זה תמיד עזר תמיד עוזר וכן אני מאוד אוהבת את עצמי את איך שאני ניראת (עוד קצת מסת שריר לא תזיק
) בסך הכל אני חושבת שאני משדרת לסביבה שלי בטחון תמד מחייכת כשאני פוגשת אנשים, אדיבה לאנשים בטלפון (אני עובדת במשרד עו"ד המשפחתי שלנו) לא מסתובבת הרבה אבל משתדלת להיות נחמדה אם מישהו פונה להכוונה או משהו בסגנון. וכן אני חייכנית מטבעי אז זה לא מאמץ גדול זה בא לי דיי לבד.
כאמור מאז תום בית הספר יש בי את הבחירה מי יקיף אותי מי יהיה בחברתי ועוד.
אבל, עדיין אני מרשה לעצמי להיפתח לאט לאט לוקחת את הזמן לבטוח באנשים עד שאני מכירה אותם היטב יודעת בפירוש מי עומד מולי. מה שכן שמתי לב אליו אצלי וזה מתחזק לאחרונה ההבנה הזו. גם מבחינה חברית וגם מבחינה רומנטית ברגע שהצד השני רוצה ואני לא בטוחה או עדיין חוששת או שפשוט לא בא לי על הבן אדם אני פשוט בורחת. יש או היו לי חברים בתקופות שונות, כאמור רובם במרכז, אז עם חלק נשמר עם השנים ועם חלק התרופף ולא מדברים היום אפילו סתם חברים בפייס. לצערי חלקם אנשים מעניינים שמאוד הייתי רוצה לפגוש אבל לא יצא כי לא הוצע מצד אף אחד. או שהצעתי והם לא רצו... (האמת שכולן נשים
)
זו בעסה אמיתית... את כולם הכרתי בפורומים וצ'אטים וכמו שאת מבינה אני ממשיכה לחפש לנסות להכיר. אני תמיד כותבת למטרת חברות/זוגיות/מוזה לכתיבה. כך הרבה פעמים צץ משהו וצריכים סבלנות. וכן יש את המחשבות האלה שבסוף אני לא אצליח לא אמצא האהבה שלי את הפינה שלי שבסוף אהיה לבד אולי לא תהייה לי משפחה (מעבר למה שש לי היום וללדת אני לא יכולה כך שרק בת זוגי שתהייה תלד) זה כואב זה מתסכל.
אבל אני כן שומרת על אופטימיות ומאמינה שההוא למעלה דואג לי למשהו טוב ומכוון אותי. תאמיני גם את. בעצמך בעיקר. כי באמת מי שלא מקבל אותך כמו שאת בין אם זה חוסר הניסיון או כל דבר אחר, הפסד שלו. זה משהו שאני לא מפסיקה לשנן לעצמי בראש כל הזמן.

cancer3009

New member
לגבי הפחד

אין כלכך מה לעשות, צריך פשוט להתגבר עליו..
להתחיל בקטן, להנמיך ציפיות ופשוט לנסות .. הסיפור הזה לא קל ומבחינה סטטיסטית די בטוח שתיפגעי מבחור כזה או אחר,
אבל הפחד מזה לא אמור לשתק אותך.. זה ממש לא הדבר הכי נורא בעולם.
&nbsp
האמת שאני נמצא בסיטואציה דומה, גם מבחינת הגיל, חוסר הנסיון ושעות העבודה.. אבל לדעתי לך יהיה הרבה יותר קל להתגבר על הפחד שלכ כי בדר"כ הבנים הם אלה שיוזמים ואת צריכה רק להחליט כן או לא..
אצלי הפחד הוא בשלב מוקדם יותר של בכלל להתחיל שיחה.. כי אני מראש בטוח שאין סיבה שמישהי תתעניין בי.. אבל כשמישהו יוזם משהו מולך זה כבר מראה שהוא מתעניין ואין סיבה לעצור את זה רק בגלל הפחד להיפגע.
&nbsp

Starman3

New member
חייב להגיד

שאת נשמעת ממש מקסימה ורגישה

ובאמת כשחושבים על זה מאוד מפחיד לתת אמון , לחלק יותר קל ולחלק יותר קשה

אני מאמין שאם את באמת מחפשת לת מה הזה אז תצאי ממנו. גם אם זה ייקח קצת זמן

אם באמת את מרגישה תקועה אז תמיד אפשר ללכת לטיפול (זה לא בושה!)

ומאמין שבזמן הנכון יבוא מישהו שייתן לך את הזמן שאת צריכה עד שתרגישי את מלוא האמון

בהצלחה

Yael256

New member
אני מרגישה כאילו אני יכלתי לכתוב את ההודעה הז

לפני חודשיים הייתי באותו מצב.
אני בת 27 והייתי חסרת ניסיון לחלוטין, כלום, אפילו לא התנשקתי.
אבל אז פגשתי את הבן אדם הנכון, וזרמתי פשוט. ומאז אני כבר לא חסרת ניסיון.
אני עדיין נורא חסרת בטחון, ונורא מפחדת להיפגע, אבל כמו שחברה אמרה לי, עדיף לחוות משהו ולהיפגע מאשר לא לחוות כלום.
It's better to have loved and lost, then never to have loved at all.
את חייבת לעבור עם עצמך תהליך בו תחליטי שאת פשוט קופצת למים, אין דרך אחרת.
לא בטוח שזה יעזור, אבל לא תדעי אם לא תנסי. אנחנו פשוט עוברים את מה שאנשים אחרים עברו בגיל ההתבגרות, רק בגיל מאוחר יותר, אנחנו לא ממציאים את הגלגל, כולם מפחדים להיפגע.

dovk

New member
בכוונה לא קורא את דברי קודמי המגיבים - לא לדאוג, הכל אפשרי.

רק צריך להסתכל באומץ על המציאות, לקחת אחריות על החלקים שלך במה שקורה... ולהעזר באיש מקצוע (פסיכולוג, פסיכותראפיסט, קבוצה טיפולית...). כשהייתי בגילך הרגשתי ממש כמוך, וכשהבנתי שלבד לא אצליח לשנות את מהלך הדברים, פניתי לטיפול, ומאז ועד היום (ה-רבה זמן!) אני ממשיך ומתמודד עם קשיים שלי בטיפול.
אני יכול להגיד בפה מלא, שאם לא הייתי פונה לטיפול, הייתי היום "הומלס", לא פחות ולא יותר. פחדתי, הכשלתי קשרים טובים, עיצבנתי בוסים בעבודה... בעזרת הטיפולים הצלחתי, עם השנים, להתגבר על חלק מהדברים באופן מוחלט, ובחלקם - באופן חלקי.
אבל הגעתי לזוגיות טובה (כבר חגגנו 25 שנים לנישואין), וכשאנחנו נתקלים בקשיים בזוגיות, אנחנו פונים ביחד לייעוץ זוגי.

אל תתיאשי, אל תתעסקי באיך שהמשפחה שלך מסתכלת עלייך, דאגי לאושרך האישי, לשיפור הדימוי העצמי ותני לזמן לעשות את שלו. אל תמהרי. הדברים יקרו.

גם אל תתרגשי מזה שאין לך נסיון מיני - כמו שאת רואה יש פה עוד כאלה. יש גם כאלה שלא היתה להם שום כלום זוגיות, ואם הם יבחרו בדרך הטיפולית תהיה להם זוגיות ועוד איך.

למעלה