מפחדת

מפחדת

אני מפחדת שלעולם לא אוכל למצוא אהבה. במצבי הנוכחי אני מאמינה שאוכל לפגוש גבר נפלא שיאהב אותי ואוהב אותו ונחיה יחד באושר, אבל אני יודעת שאחרי הניתוח אני כל הזמן אחשוב שהגבר הזה איתי רק כי אני כוסית, רק בשביל הסקס, רק בגלל הגוף, ואני לא אוכל לעולם להיות שלמה במערכת יחסים ולדעת שהגבר שאיתי אוהב אותי כפי שאני.
אני מפחדת שאהיה אומללה כל הזמן כי אני אוותר בעצם על הדבר שאני הכי אוהבת בעולם, על האוכל. זה יהיה כמו לקטוע רגל לספורטאי, לעקור את מיתרי הקול של זמרת, לקחת מכל אדם את התחביב שלו, התשוקה שלו, העצמי שלו. האוכל הוא הכיף שלי, ואני יודעת שהוא יחסר לי ואהיה אומללה בלעדיו.
אני מפחדת מצרבות שלא ייפסקו לעולם.
אני מפחדת מדלף, זונדה, רעב, זיהום, סיכונים איומים שבאים עם הניתוח.
אני מפחדת שתמיד ארגיש מזוייפת, לעולם לא אהיה שלמה עם עצמי, כי זאת לא אני- אני האמיתית היא שמנה. כשאהיה רזה לא אוכל להסתכל על עצמי במראה, לא אוכל לאהוב את עצמי באמת, כי זאת לא אני, זה שקר. כמו יהודי שאנוס להתנצר, אלא שאני לא אוכל לקיים את האכילה שלי אפילו בהיחבא. אני לא רוצה לחיות עם צביעות כל החיים שלי.
אני מפחדת מהיום שבו יימאס לי לקחת את הכדורים הקבועים שאהיה חייבת לקחת לאחר הניתוח, הויטמינים הברזל ונגד צרבות.
אני מפחדת מעור עודף ומגעיל שיגרום לי להיראות כמו מפלצת.
אני מפחדת מתת תזונה שיש לכל מי שאני מכירה שעשה את הניתוח הזה, שגורמת לנשירת שיער ואי סדירות בוסת ועוד.

מכל הסיבות האלה, לא עשיתי את הניתוח עד עכשיו.
אבל אני מפחדת שבלי הניתוח אני פשוט אמות. אמנם שתי המחלות הכרוניות שמלוות אותי כל חיי הן אופייניות לרזים והן לא ייעלמו אם ארזה, אבל כרגע הרופאים לא מטפלים בי ברצינות כי כל מה שיש להם להגיד לי זה לעשות ניתוח (גם כשאני מגיעה עם דלקת גרון). אני מפחדת למות רק בגלל הזלזול של רופאים במדינת ישראל בחיי האדם של שמנים. כבר אושפזתי פעם אחת בבי"ח לאחר שהרופאה התעלמה מסימנים מקדימים בולטים למה שהיה לי, כי היא אמרה שעד שלא ארזה היא לא מוכנה לטפל בי (היא הייתה רופאת היחידה הצבאית שלי, לא היה לי רופא אחר לפנות אליו).

אני ממש לא מפסיקה לבכות בגלל זה. אני מרגישה באמת כמו מישהי שמכריחים אותה להשתנות בשביל להתאים לסביבה, אני מתארת לי שההשוואה ליהודים שאנוסים להתנצר צורמת לחלקכם אבל זו התחושה שלי.
בינתיים אני לא ניגשת לניתוח, אבל אני לא חושבת שאוכל לדחות את זה עוד הרבה.
אני לא לגמרי יודעת מה אני מחפשת כאן, אני חושבת שבעיקר לפרוק.

אופירA

New member
מנהל
פחדים בהחלט מציקים

כדי לענות לך עניינית, צריך לדעת על איזה ניתוח את מדברת, ואילו מחלות כרוניות יש לך שלא מתרפאות.
כמו כן כדאי לדעת מה משקלך וגובהך.

ממי קיבלת מידע על צרבות שלא פוסקות לעולם, על תת תזונה, נשירת שיער ובעיות הורמונליות? מי אלו "כל מי שאני מכירה שעשה את הניתוח הזה"?

מתוך הדברים שלך עולות בעיות שלא נפתרות בניתוח קיצור קיבה כלשהו, אלא להיפך - הניתוח יכול להחמיר אותן.

את בכלל לא רוצה לעשות ניתוח. אז למה שתעשי? מי מכריח אותך? צריך לשקלל את כל הנתונים שלך כדי לדעת אם בכלל כדאי לך לעשות ניתוח.
לגבי הרופאים שלא רוצים לטפל בך, את צריכה להיות אסרטיבית ולדרוש מהם טיפול בבעיות גם כאשה שמנה. אם צריך להחליף רופא או קופ"ח - כדאי מאוד. תעמדי על זכויותייך. אז זכאית לקבל טיפול גם כאשה שמנה. כשרופא צבאי מסרב לטפל בך ואין רופא אחר, פונים לקצין העיר ומתלוננים! הצבא הוא בעיה גדולה.

בנוסף, יש לך בעיה של שנאה עצמית ודימוי גוף שלילי. וגם משהו ילדותי בפרשנות שאת נותנת לדברים שקורים לך.
אי אפשר להכריח אדם לעשות ניתוח לקיצור קיבה, מה עוד שבמצב נפשי לא הכי טוב כמו שאת מתארת, מאוד לא כדאי להיכנס להליך כזה.
אני לא מצליחה להבין מי מכריח אותך להשתנות.
קשה לי להתייחס לדברייך ללא שתתני מספיק נתונים על המצב.

א ו ר ח ת

New member
נשמע שאת מאשימה את כולם אבל לא לוקחת אחריות.

לדעתי ושוב לדעתי , כל אחד אחראי על החיים שלו ויכול להקטין או להגדיל אושר והצלחות , והכל מסתכם באייך אנחנו תופסים את העולם ובאיזה עין אנחנו מסתכלים עליו.
את כתבת 4 סיבות עיקריות לבריחה מאחריות אצלך.
1. זוגיות - את מאמינה שתוכלי למצוא אבל עדין לא מצאת נכון? מה את עושה בשביל למצוא? את שופטת גברים שלא הכרת בכלל, לפי מה שאת אומרת כל הגברים שנמצאים עם הבנות הרזות בעולם הם איתן בשביל הסקס , שאת יוצאת למסיבה את לא מתלבשת יפה בשביל להרגיש יפה? שגבר זורק לך מילה טובה את לא מתרגשת? לא היית רוצה להרגיש את זה יותר?
2. תשוקה לאוכל - לכולנו יש תשוקה לאוכל ולפי מה שאת כותבת נשמע שאפילו דיאטות לא ניסית.
3. ניתוח - קודם כל נתחיל בזה שאת כנראה עושה מישמש מכל מיני דברים שקראת באינטרנט - המלצה קבעי תור אצל רופא לניתוח קיצורי קיבה והתייעצי איתו על הכל , אצל ד"ר קידר את נפגשת גם עם פסיכולוג ודיאטנית שגם יענו לך על הכול וגם ידריכו אותך ויבדקו אם מתאים לך.
4. בריאות - איך שלא תראי את זה ולא משנה איזה מחלה יש לך עכשיו לשומן יש חלק בזה יכול להיות שהחלק שלו קטן מאוד ויכול להיות גדול ומה שבטוח שבעתיד מחכות לך מחלות וקשיים בעקבות השומן , אם את לא מקבלת טיפול טוב ולא עושה עם זה כלום? אז מי את רוצה שיעשה? דבר נוסף את בת 25 ורשמת הרופא הצבאי שלי , זה אומר שזה קרה לפני 4 שנים לפחות כי אם היית בקבע היית יכולה ללכת לרופא רגיל

בכל אופן לדעתי הפתרון שלך זה להבין שהחיים שלך בידיים שלך ואת האחראית היחידה עליהם וכמובן שהניתוח לא מתאים לך (למרות שאני מהמרת שאם תעשי את הניתוח יהיה לך קשה מאוד חודש ואחרי זה תברכי על זה)

ובנוסף לדעתי באיזה מקום את יודעת את זה , אחרת לא היית מבררת על ניתוח קיצור קיבה ומגיעה לפורום הזה, שזה מבורך!

המלצתי לכי למפגש או 2 לפסיכולוג זה יעזור לך המון ( ואני לא מקניטה)

בהצלחה!

קוביd1

New member
לפיה אחת פחות

קראתי כמה פעמים את מה שכתבת \נראה לי שאת צריכה טיפול ויעוץ פסיכולוגי ,לפני שאת עושה את הניתוח ,כל הדימוי העצמי שלך שלילי, ויש לך בעיות נוספות שניתוח וירידה במשקל לא יפתרו ,אולי יחמירו את הבעיה ,
תחשבי כמה פעמים על כל צעד שאת עושה

קובי

טעות שלי

חשבתי שבפורום קיצור קיבה יש מקום לדיון נרחב על הדברים וגם להעלאת מחשבות שליליות.
כעת ברור לי שהפורום מיועד רק לתמיכה ב"נפלאים" שעשו את הניתוח, ואין שום יכולת להכיל אנשים אחרים שצועדים לקראת זה.
סליחה שהטרדתי אתכם עם הודעה לא רלוונטית, אפרסם בפורום אחר.
חג שמח.

קוביd1

New member
כמה שאת טועה

הפורום לא מיועד לנפלאים שעשו את הניתוח \אני לא מבין ממה הסקת את המסקנה הלא נכונה הזאת הפורום מיועד לדיון נרחב ,ולהעלת כל דבר שמציק
לא הטרדת אותנו ההפך הוא ,אני ואופירה ומי שנכנס לפורום מנסה לעזור ,אבל המצב שלך די מורכב ואני עם כל הניסיון של 12 שנה שיש לי בפורום רואה שהדברים שכתבת גדולים עלי ,
בשביל זה יש אנשים בתחום הפסיכולוגי שיכולים לעזור ,אני חושש שכל עצה שאתן לך רק יכולה להזיק ולא להועיל \בגלל חוסר הידע שלי בנושאים האלה.
הרבה בריאות חג שמח!!!

קובי

אופירA

New member
מנהל
למה 3 התגובות שקיבלת לא מרגישות לך הכלה?

אם מישהו שם לך מראה ביקורתית זו לא הכלה בעינייך?
אז מה זה כן? אמירה: לכי מפה, עופי לנו מהעיניים?
מאיפה המסקנה הזו מגיעה?

היא לא מגיעה מהדברים שנכתבו לך, אלא מתוך עצמך.

מה הבעיה עם כך שמשקפים לך שאינך מוכנה לניתוח? הרי את עצמך אומרת אותו הדבר, אז מה מפריע לך בתגובות?
פתחת דיון, ופתחנו לך בחזרה פתח להמשיך בדיון. למה את לא ממשיכה בדיון? למה את כועסת והולכת? על מה?

חג שמח אופירה

אני לא מוכנה לניתוח ואני לא מעוניינת בניתוח. את זה אני יודעת ולא זו הבעיה.
אך לא קראתם את מה שכתבתי.
הואשמתי בכך שלא ניסיתי דיאטה- בוודאי שלא, כי לא מפריע לי להיות שמנה. אני אוהבת את עצמי ככה. כיף לי וטוב לי. הדבר היחידי שלא טוב לי הוא היחס מהרופאים, שבוודאי יהרוג אותי יום אחד.
הואשמתי בילדותיות- למה, כי אני אוהבת את עצמי? כי אני שלמה עם הגוף שלי? כי אני יודעת מה התחביבים שלי? לאהוב אוכל זה ילדותי, אבל לאהוב צילום או מכוניות או כדורגל זה בסדר?
הופניתי לטיפול- למה, כי אני מתוסכלת מכך ששלושה רופאי גסטרו אמרו לי בפירוש שניתוח שרוול עלול להיות סכנת חיים עבורי בגלל המחלה הכרונית במעיים ממנה אני סובלת, ובכל זאת כל הרופאים (כולל הגסטרו) ממליצים לי כל הזמן לעשות אותו? אז סליחה, אבל זה שכולם חושבים שעדיף שאמות רזה מאשר אחיה שמנה זה מתסכל אותי. זאת לא עילה לטיפול פסיכולוגי בעיניי.

אופירA

New member
מנהל
שמנה ששלמה עם עצמה

לא אמורה להיות מתוסכלת מכך שרופאים מתנהגים כמו שהם התנהגו. תשאלי את 3 הגסטרואים, למה הם ממליצים לך לעשות שרוול אם הוא עלול להיות סכנת חיים עבורך? הם יענו לך, ואת לא חייבת להסכים איתם ולא חייבת להיות מתוסכלת.
אם את מתוסכלת יש סיבה אחרת - לא בגלל שאת שמנה, לא בגלל שהגסטרואים אמרו, ולא בגלל דברים אחרים שכתבת. מה הסיבה? אולי יש לך בעיית תקשורת, אולי יש לך בעיות אחרות. יש לך המון כעס לא ברור, וגם לך הוא לא ברור, לפי תשובות ההמשך שלך, ולכן סביר שיש לך קושי נפשי כלשהו.

אני וקובי לא האשמנו אותך בילדותיות ולא בכך שלא ניסית דיאטה. למה לא המשכת איתנו את הדיון? זה מרגיש כאילו חיכית שמישהו יצליף בך, ואז הוצאת עליו את כל הכעסים שלך, כי זה בעצם מה שרצית לעשות, ולאלו שלא הצליפו בך לא היה לך מה להגיד, כי הם רוצים דיון, ודיון זה לא מעניין. מעניין יותר לכעוס ולהתרגז. מה דעתך על ההרגשה שלי?

אף רופא לא מכריח אותך לעשות שרוול שאת לא רוצה. ממליצים לך וממליצים לך - אז תתעלמי. לאף אחד אין זכות למנוע ממך טיפול בגלל שאינך רוצה ניתוח. זכותך להיות שמנה, וזכותך לחיות כמה שנים שהשומן יאפשר לך, גם אם תמותי בסוף מאיזו מחלה. אין לשום רופא זכות לקצר את חייך ע"י חוסר טיפול בבעיה שבשבילה את מגיעה אליו. הוא יכול להגיד שאין לו דרך לעזור לך, אבל לא יכול להגיד שהוא לא רוצה לעזור לך אלא רק בתנאים שלו.

כנראה שאמרו לך עוד דברים בנוגע למחלת המעיים. אין לי מספיק פרטים על האינטרקציה שלך עם הרופאים. אני רק יודעת ש-5 שנים אני בפורום הזה, וגם בפורום שמנות ויפות - מעולם לא שמענו על מצב שכל הרופאים מכריחים מישהי שלא רוצה לעשות ניתוח שרוול. ואגב, למה לא טבעת? למה לא מעקף קיבה? הסיפור שלך לא נשמע שלם כי זה לא הגיוני. חסרים פרטים שמסבירים אותו.

למשל, את מספרת שהלכת לבדוק דלקת גרון, ואמרו לך (מי?) לעשות שרוול. את רוצה לומר לי שרופא אא"ג או משפחה סירב לעשות לך בדיקה בגרון???
ואם הוא לא סירב, ורק המליץ לעשות שרוול - את רוצה לומר לי שלא היתה לך אפשרות לומר לו שזה עניינך ואינך רוצה לשמוע שוב המלצות בנושא זה?

מה שאת מסבירה לגבי מערכת יחסים עם גבר גם הוא לא ברור לי. מה פתאום החלטת שאם מישהי לא יכולה לדעת אם החבר התחתן איתה בגלל לחץ או בגלל הלב, אז זה ירדוף אותה כל הזמן? ומה פתאום החלטת שלא תהיה לך דרך לדעת אם גבר רוצה אותך בגלל זה או בגלל זה, וכיוון שכך תמיד ירוץ לך בראש פחד כזה?
אנשים שאין להם בעיה רגשית שמפריעה להם לא חושבים כמוך, ולא בוכים יום וליל בגלל שממליצים להם לעשות ניתוח. לכן ברור מרגע לרגע יותר - גם מהכעס, גם מהדעות שלך וגם מהתיאור (החסר) של האינטרקציה עם הרופאים - שיש לך קושי רגשי שמפריע לך, והוא זה שגורם לך להרגיש מה שאת מרגישה, ולא העובדות שציינת.

אני אשמח אם תתקשרי אלי, ונברר בדיוק מה מפריע לך ומרגיז אותך, ובמה אפשר לעזור לך בצורה עניינית. אני נותנת ייעוץ בטלפון לכל דיכפין, בכל נושא הקשור לניתוח. גם למי שלא רוצה ניתוח. אני האחרונה שאמליץ על ניתוח למי שלא מעוניין. מעולם לא הצעתי ניתוח למי שלא מעוניין, אבל פעמים רבות הצעתי למעוניינים בניתוח שיוותרו עליו!
למה אינך יכולה פשוט לומר למי שמדבר איתך על ניתוח לקיצור קיבה - שאת לא מוכנה לדבר על הנושא?

טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי עם מס' טלפון.

את פשוט לא יודעת לקרוא

וההתנשאות שלך היא דוחה ברמות אחרות. את לא מכירה אותי אבל החלטת שאחרי חודש אני אברך על הניתוח, ואני זו שעושה הכללות. סבבה.
לא מצאתי זוגיות כי אני לא מחפשת אחת כזו ואני לא מעוניינת. אני סטודנטית בשנה א' ללימודים קשים מאד ואין לי שום זמן ורצון בחבר כרגע. התכוונתי לעתיד. זאת זכותי לרצות קשר בעוד חמש שנים, צר לי לבשר לך. כמו כן אם היית יודעת לקרוא היית רואה שכתבתי שתמיד ירוץ לי בראש שהם איתי בגלל הגוף, ולא שזה בהכרח יהיה נכון. אבל לא תהיה דרך לדעת, נכון? זה כמו נשים שלוחצות על החבר שלהן להציע נישואים ואז תמיד מרגישות רע שהוא לא הציע מכל הלב אלא רק בגלל הלחץ. אבל אולי הוא כן הציע מכל הלב, אין להן איך לדעת. זה משהו פנימי שתמיד רודף אותך בלי קשר למה שקורה באמת.
לא, לא ניסיתי דיאטות בשנים האחרונות. כי אין לי בעיה עם זה שאני שמנה. זו האמת. בעבר (כילדה, מהיסודי ועד התיכון) עשיתי כמה דיאטות, תמיד ירדתי 15-20 ק"ג ועליתי הכל חזרה עם ריבית דריבית. דיאטות לא עובדות, כל המחקרים מוכיחים את זה. אז למה שאני אעשה משהו שלא עובד בשביל מטרה שאני לא רוצה?
מישמש ממה שקראתי באינטרנט? זה מה שהבנת מזה שכתבתי על אנשים שאני מכירה? אגב, תגידי לי, אם כל האינטרנט מלא בהתלהבות חסרת פרופורציה לגבי הניתוח הזה ומאמרים כמה הוא מוצלח, איפה בדיוק אני אמורה למצוא מידע אובייקטיבי לגבי הסכנות שבו?
ואם זה קרה לפני 4 שנים אז מה? נתתי דוג' אחת מיני רבות. רוצה עוד דוג'? לפני כמה חודשים הייתה לי דלקת גרון והלכתי לעשות משטח כדי לדעת אם אני צריכה אנטיביוטיקה או שזה ויראלי. נחשי מה אמרו לי? לעשות שרוול! רופאים מזלזלים בכל דבר בגלל המשקל. זו פשוט שנאת האחר, והיא בכלל לא קשורה לבריאות. האם לרזים אין דלקות גרון? שטויות במיץ. אחר כך כשהתברר שזו דלקת ריאות, לכי תחפשי את הרופא...

טלי שני

New member
אנחנו מקשיבים לך...... באמת.

אנא אל תכעסי עלינו.... בפורום כל אחד כותב את דעתו.....
גם את כותבת את דעתך.......
אנחנו מקשיבים לך...... וכל אחד עונה בדרכו. אף אחד לא מנסה להתנשא על השני
אנא קראי מה כתבו לא מתוך כעס.
אף אחד לא מכיר אותך..... ולאף אחד אין אינטרס לפגוע בך......

את בחרת לכתוב את הרגשות שלך... בפורום קיצור קיבה.
מה ציפית שיגידו לך? שאת צודקת.........
לא באת לשמוע גם דעות שונות משלך.......?

נכון אני לא מכירה אותך....אני לא יודע בת כמה את? כמה את שוקלת?
מדבריך אני שומעת שהרופאים חושבים שהמשקל מזיק לך......
את אומרת שלא אכפת לך להשאר שמנה.... אבל כותבת בפורום קיצור קיבה.
את נשמעת כועסת..... ולא ברור על מי.
זוגיות לא מעניינת...... קודם אנחנו צריכים לחיות בשלום עם עצמינו.....

אני שבועיים אחרי ניתוח שרוול..... לא פשוט ....
אני עם המון מחלות רקע, התלבטתי, התיעצתי עם הפורומים השונים,
למדתי את הנושא....... היה לי קשה.... ומצפים לי עוד רגעים של הצלחה ושל אכזבה......
אבל אני יודעת שעשיתי את הצעד הנכון.

הייתי שמחה אם היית כותבת בכנות למה פנית לפורום הזה דוקא?
מה העיצות שאת רוצה לקבל מאיתנו המנותחים, ואלה שלפני ניתוח?
האנשים פה במטרה לעזור אחד לשני...... לא להתקיף........
כל אחד כותב בסגנונו....... כמוך גם את כותבת בסיגנונך.....

יש אפשרות שנוכל ליעץ לך אם תמקדי את אמירותיך.
שיהיה לך בהצלחה!!!

את צודקת

אני לא יודעת למה ציפיתי...
כתבתי כאן כי כל הזמן חופרים על קיצורי קיבה ובסוף אצטרך לעשות את הניתוח הזה אז אני מעדיפה להתחיל להתכונן
אבל זה כ"כ מעיק עליי וקשה לי, אין לי מילים... אני לא יודעת מה לעשות.
מצד אחד אני לא רוצה ומצד שני חייבת. זה מתסכל.

אבל אני מפחדת להתחרט על הניתוח כל החיים שלי, הוא בלתי הפיך.

א ו ר ח ת

New member
ממילה למילה את יותר מצדיקה את מה שכתבתי

קודם נתחיל בזה שאין לי שום דבר נגדך, אנחנו לא מכירות ולא עשית לי שום עוול
אני באמת חושבת שאת זקוקה לעזרה עם פסיכולוג שזה ממש לא דבר רע ואת תופתעי עד כמה זה משחרר ועושה טוב, תנסי מה אכפת לך, לא טוב לך, בזבזת שעה אחת בחיים
בהצלחה
א ו ר ח ת.

הייתי שם

לא בכל הפחדים שלך, כי אין לי מחשבה כזו שחור ולבן. את מפחדת שגבר יהיה איתך רק בגלל איך שאת נראית? למה? את האישיות שיש לך עכשיו לא יוציאו בניתוח. אם את מאמינה שמישהו יכול להיות איתך היום, כשאת שמנה, לא רק בגלל הגוף שלך אלא בגלל האישיות שלך ומי שאת גם- אז שום דבר לא ישתנה בגלל ניתוח מהבחינה הזו. לא הבנתי כל כך את הפחד הזה. וכשאת אומרת שאת אוהבת את האוכל, אז מה את אוהבת, את הכמות או את הטעם שלו? כי ניתוח, כמעט חוץ ממעקף תרסריון , הוא להגבלה יותר בכמות של האוכל, פחות במה מותר לאכול, למרות שיש פה ושם דברים שאנשים טוענים שלא מומלץ לאכול. אם את אוהבת לאכול הרבה בעיקר, אז כן, ניתוח יותר יפגע בזה. אבל אם את אוהבת את הטעם של האוכל יותר, אז אין סיבה שתוותרי על דברים שאת אוהבת רק בגלל ניתוח.
רופאים מזלזלים יש לא מעט לצערי. לא רק בשמנים. וצריך לעמוד על הזכויות לצערי הרב בנושא הזה. אם תלכי לבית חולים תראי במסדרונות הרבה אנשים שנגרם להם עוול רפואי, חולים, זקנים, נשים, כולם. עצם זה שאת תהיי רזה בעתיד, אולי, לא ייפטור אותך, לצערי הרב, מהצורך לעמוד על הזכויות שלך מול רופאים ולא זה הדבר שיגרום לזה שלא יזלזלו בצורך הרפואי שלך. ואני אומרת את זה עם הרבה צער וניסיון מר.

אבל כן הייתי בחלק הזה שהחשבתי או הרגשתי שמכריחים אותי לעשות משהו שאני לא רוצה. משהו שהוא לא האני האמיתי שלי, בזה שכופים עליי להיות רזה, כי בתור רזה יש פריבילגיות שאין בתור שמנה. אנשים מסתכלים אחרת, מתייחסים אחרת לאדם שמן מאשר לאדם רזה, ואדם שמן אוכל הרבה סבל לצערי בחברה שלנו רק בגלל שהוא שמן, זה נכון, כאילו מענישים אותנו על ההשמנה. ובאמת זה בכלל לא משנה כאן הדרך, אם זה ניתוח, או דיאטה או כל פתרון אחר. התחושה שאונסים אותך לעשות משהו , מאד מובנת לי.
אני יכולה להגיד לך רק איך הלך קו המחשבה שלי בעניין, לא יודעת אם זה יעזור גם לך או לא. זה קצת כמו שאת נכנסת למסעדה. את נכנסת למסעדה וקוראת את התפריט ובתפריט כתוב "יש לנו מרק גזר, סלט ירקות וצלי בקר ומוס שוקולד לקינוח" את לא תבואי לבעל המסעדה ותגידי לו למה אין בתפריט שלכם המבורגר? הנה, כל מה שיש במסעדה מונח לפנייך ואת זו שצריכה להחליט ולבחור האם מתאים לך התפריט הזה או לא. את יכולה לאכול ואת יכולה לצאת וללכת למקום אחר, הבחירה שלך. וגם במקרה הזה זה ככה. יש לך בחירה. זה שהאפשרויות לא מוצאות חן בעיניך לא במקרה של ניתוח ולא במקרה של לא ניתוח, זה כבר עניין אחר, אבל הבחירה בכל מקרה בין שתי האפשרויות היא שלך ורק שלך. אתיכולה לבחור לא להתנתח ולחיות עם ההשלכות של זה, שהן ידועות לך. את יכולה לבחור להתנתח ולחיות עם ההשלכות של זה, שאת כולן את יכולה לברר פה ובמקומות נוספים באינטרנט. ככה שיש דברים שאי אפשר לשנות אותם, כמו שאי אפשר לשנות את התפריט במסעדה, אבל עצם זה שאי אפשר לשנות את הנתון לא אומר שאין לנו בחירה ואמירה בנושא, יש ויש.

זה לא כמו שאת נכנסת למסעדה

כי יש אלפי מסעדות. את יכולה לבחור באיזו לשבת, אם בכלל.
עולם יש רק אחד, ובעולם הזה יש שנאת שמנים. אלא אם את מציעה שארד מהארץ למדינה יותר fat-friendly? זה נראה לי צעד קצת קיצוני.

אופירA

New member
מנהל
יש בעולם שמנים ששונאים שמדברים איתם על השומן

למה שלא תלכי לשוחח איתם? חלק גדול מהם נמצא בפורום "שמנות ויפות", הוא לא חושב שהעולם שונא שמנים, אבל הוא כן מודע לכך שיש בעולם הרבה דעה רפואית נגד השומן, ומעין "היתר" חברתי לדבר עם אדם על השומן שלו.
ויש להם הרבה דרכים להתמודד עם הדברים הללו שמפריעים להם, ולהרגיש מצוין עם עצמם. וגם אלו שכן רוצים לרזות, יש להם גישה בריאה איך להתייחס לעצמם ולמי שמתייחס אליהם בדרך שלא נעימה להם.

אני הייתי שמנה כ-15 שנים לפני הניתוח שעשיתי. גם היום אני לא מקל מהלך על שניים, אלא בעלת עודף משקל.
גם כשהייתי שמנה מאוד, BMI40, לא הותקפתי בצורה שאת מדברת עליה. רופאה אחת ויחידה התעצבנה עלי שיש לי כולסטרול גבוה, אבל אני לא הסכמתי שיתעצבנו עלי, אז התלוננתי עליה ועברתי לרופא אחר. אף רופא אחר לא התעצבן עלי שאני שמנה ולא סירב לטפל בי.
במסגרת החברתית שלי היו אנשים שלא הבינו למה אני אוכלת הרבה, אבל הם לא אמרו לי את זה, והעדיפו לא לדבר על כך כל עוד לא ביקשתי לשמוע את דעתם בנושא...
אף אחד לא שנא אותי בגלל שאני שמנה. לא הרגשתי שנאה לשמנים בעולם. אולי כי לא הייתי ענקית.
בכל אופן, אני יודעת שאנשים בהחלט תוקפים אנשים שתוקפים אותם ושמוציאים עליהם את התסכולים שלהם. צריך לשים לב אם לא זה מה שקורה בחיים שלך.
הרבה שנים חשבתי על הרבה אנשים שהם שונאים אותי. בסוף התברר לי שזו אני ששנאתי את עצמי. היום אני רואה שאף אחד לא שונא אותי ואף אחד לא שנא אותי מעולם. כך שאם הרגשתי שנאה, זה לא בגלל שהיא היתה, אלא בגלל שאני הרגשתי...

להפך

אני אפילו לא אומרת שתחפשי את המקום את הפינה שבה לא שונאים שמנים. ויש את הפינות האלה. מה שאני אומרת זה הרבה פחות מאמץ מזה, זו בחירה הרבה יותר פשוטה. תקבלי את זה ששונאים אותך, כשמנה, או תרזי.זו בחירה שאת שונאת אבל זו בחירה, גם אם את שונאת כל כיוון שבה.
את יכולה גם לבחור אגב איפה לשבת, עם אנשים שלטובתך או עם אנשים שנגדך. לא לתקן את כל העולם, רק את איפה שטוב לך.
יש בחורה לידי במשרד, שכולם שונאים אותה. היא רזה. גם אם היא תשקול 0 קילו עדיין ישנאו אותה, כי זה לא ישנה את האופי שלה שהוא לא נעים לבריות. נגד זה לא המציאו ניתוח.

למעלה