מפחדת...

אוריתוש

New member
מפחדת...

שלום! התאריך גיוס שלי הוא 23 בספטמבר ואני לא מפחדת מהגיוס ההפך, אני כולי מלאת מוטיבציה ורצון עז ביותר לתרום את כל כולי (אבל ממש כולי) לצבא הגנה לישראל, ואני באמת מחכה לזה בקוצר רוח! אבל הפחד שלי נובע ממקום אחר... אחרי בערך חצי שנה של מיונים וויתורים ורק בעיות ואכזבות שהצבא והפקידות המדהימות שלו עשו לי, אחרי שפשוט לא שלחו לי מה שביקשתי שזה הדרכת יח``ש, אני מתגייסת ב-23 בספטמבר, מה שאומר כלל צה``לי ואין לי שמץ של מושג באיזה מקום אני עלולה למצוא את עצמי! הפרופיל שלי-97, הקב``א- 53. אני באמת מאמינה שאני יכולה לתרום הרבה, ומרגישה שאף אחד לא באמת נותן לי להוכיח את זה. אז מה שאני מבקשת זה לדעת האם יש איזשהו סיכוי לקבל משהו באמת טוב אצל הקצין מיון, והאם זה שאני ישלח מכתב ללשכה כדי לציין את כל מה שציינתי למעלה,יעזור?? אני פשוט ימות בתוק פקידה קל``ב..אני פשוט לא רוצה!!!! המנילה שלי הייתה מצויינת ופשוט נדפקתי עם כל מיני מיונים שפשוט לא רציתי!! בכל אופן, ככל שחודש ספטמבר מתקרב אני יותר ויותר משקשקת ומפחדת. האם התאריך הזה של 23 בספטמבר הוא תאריך שישארו בו עוד כמה תפקידים טובים לאחר כל הגיוסים ביולי אוגוסט? האם האופן שאני יעבור את הטירונות או ידבר עם המפקדת או משהו כזה יעזור? מודה מראש לכל תשובה!!! (אל תחסכו ממני פרטים) תודה!!! אורית!

טל עדתו

New member
אורית :cool:

אורית היקרה, אהמ... את האמת אין לי ממש מה להגיד לך... לצערי ולצערך ככה הצבא פועל, לרוב לא בדיוק לפי הרצונות שלנו... למרות שעל פני השטח זה נראה כאילו הם כן... לצבא יש השקפות ודעות אחרות לגבי כל אחד מאתינו...ואני חושבת שבדיוק מיזה אנחנו המלש``בים/ות כל כך מפחדים... מפחדים שלא יבינו אותנו...שלי ולך לא מתאים להיות פקידות...אבל לצבא יש צרכים אחרים...ותכל`ס...צר לי לאכזב אותך - אבל - הדרכת יח``ש בטוחחחח שלא תקבלי כבר עכשיו כי אין סיכוי שיתנו לך את זה בבקו``ם כי זה דבר שדורש מיון קדם צבאי...ובכלל זה תפקיד מאוד נחשב בקרב הבנות ולכן יש העדפה לבנות שעשו מיון קדם צבאי וזה די ברור... בכל אופן אל תתיאשי, זה שאת מתגייסת גיוס כללי Zה לא אומר שלא תוכלי ``ליפול`` על תפקידים טובים...יש לא מעט תפקידים טובים שלא דורשים מיון קדם צבאי...אל תתיאשי...ומה שאני תמיד אומרת - זה לא מאוחר כדי להילחם על תפקיד (אבל לא הדרכת יח``ש). הדבר הכי חשוב - אני יודעת שמן הסתם כל העסק הוריד לך את המוטיבציה, אבל אל תתני לזה להוריד לך עוד יותא את המוטיבציה ואת המורעלות כי ממש חבל. ותלחמי - בתקווה... שיהיה לך המוןןןןןן בהצלחה.:cool: טל.

אוריתוש

New member
טל

אנייודעת שכבר אין שום סיכוי שבעולם שאני יקבל הדרכת יח``ש אז כברירדתי מהקטע הזה, אבל יש סיכוי שאם אני אלחם מעכשיו על תפקיד אחר , אני אקבל אותו? תפקיד שלא דורש מיון קד``צ או שכן.... מה עושים לעזאזל? ואיזה תפקידים שלא דורשים מיון הם טובים ושווים לדעתך, והאם זה באמת יעזור שאני אשלח מעכשיו מכתבים לקבלת תפקיד שינתן רק אצל הקצין מיון?

?!!?!!

New member
יש לי תגובה מעודדת לאורית

לאורית למרות שיש לי תפקיד אני מבינה את הרגשת הפחד שלך. אולי זה יעזור לך אם אספר לך ששמעתי על מישהי שבסוף הטירונות הכלל צה``לית קיבלה תפקיד מ``כית בנים (תפקיד שכמו בהדרכת יח``ש דורש איתור מוקדם). משמע- אל תוותרי על חלום הדרכת יח``ש (אולי תהיי איתי:) ). חוץ מזה, יש תפקידים כלל צה``ליים בכלל לא רעים, כמו בחדר מבצעים (שמעתי שכיף שם) וכו`. לא כל התפקידים הכלל צה``ליים הם בהכרח פקידותיים. עוד רעיון: להתחיל להפעיל פרוטקציות לפני שיהיה מאוחר מדי, חפשי שכנים, הורים של חברים או חברים של ההורים שאולי יש להם גישה לצבא. שווה לנסות. אל יאוש. ו.....בהצלחה

אוריתוש

New member
תודה

זה באמת מעודד... גם אני שמעתי על הרבה בנות שקיבלו תפקידים טובים... השאלה שלי היא: האם התאריך לא משפיע???? וגם האם זה שאני ישחק אותה בטירונות, זאת אומרת ממש יהיה מצטיינת יחסית, או ההפך...ישפיע? תודה רבה!

DaphneZ

New member
זאת הבעייה של רובנו...

באמת, גם אני וגם הרבה מהחברות שלי קיבלו זימונים לכל מיני מיונים שהן לא היו מעוניינות בהם, וכשכן קיבלו תפקידים שרצו אז הן לא התקבלו... ועכשיו הולכים לכלל צה``לי וזה מפחיד ומעצבן, כי רובנו באיזשהו מקום מרגישות שהצבא לא מעריך את הכישורים שלנו... אפשר רק לקוות לטוב... (או לחפש פרוטקציות)

superyal

New member
לא לדאוג

תקשיבי אני כרגע בקורס מ``כים בנים מן הסתם.. הרבה מאלה שאיתי הגיעו אחרי טירונות כלל צה``לית בלי שהן ידעו בכלל שהן הולכות להיות מ``כיות אני אישית הייתי אמורה לפי התאריך שלי גם ללכת לכלל צה``לי ופתאום בבקו``ם אמרו לי שאני הולכת להיות מ``כית בנים. אז אל תדאגי בכלל כי יש לך סיכוי ללכת לדברים טובים מאוד. בקשר לתאריך תאמיני או לא הוא עוד עלול להשתנות לדעתי תנסי להתקשר ללשכת גיוס ולהגיד להם מה את רוצה ומה את חושבת. ובקשר ללהצטיין בטירונות: זה תמיד עוזר ובטירונות תגידי בכל הזדמנות שיש לך שאת לא רוצה להיות פקידה ושאת חייבת לעשות משהו מעניין. אני הייתי בדיוק במצב שלך ואני עכשיו נהנית מאוד בהצלחה

למעלה