מפחד לגשת ללימודים

מפחד לגשת ללימודים

שלום יש לי בעיה אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד לפחות להתחיל את המכינה העיניין הוא שאני מבועת מלימודים ואני בטוח שאני לא יצליח אני סיימתי בית ספר עם בגרות חלקית ורק 9 יחידות בגרות בציונים מאוד נמוכים בשבילי רק המכינה מאוד מפחידה אותי חשבתי הרבה על זה שאולי יש לי לקויות למידה קשות שגרמו לי להיות תלמיד כזה גרוע בחטיבה ובתיכון עשיתי מבחנים בחטיבה ללקויות למידה ויצא שאני בסדר גמור אני לא יודע עד כמה המבחנים האלו היו אמינים אולי כדאי לי לעשות אותם שוב? אולי מישהו יכול להסביר לי את הפחד הזה מהלימודים? בעיקר ממטמטיקה שזה נראה לי פשוט גהנום עלי אדמות הצילו

candy77091

New member
אין מה לפחד..פחד לא הועיל אף פעם..

ההפך מהמילה פחד היא דלף, הפחד דוחף את האדם לעשות שטויות ולקבל החלטות לא נכונות.לדעתי אתה מפחד להכשל שוב כי זה מבוסס ע לכישלונות קודמים.אין בזה הוקוס פוקוס.כל המדעניים והחוקרים והכשרוניים, לא סיימו תיכון אפילו, נשרו מהלימודים וכו' ועדיין נחשבים להכי מוצלחים, אין סיבה שלא תצליח.אני למשל חולת מתמטיקה, נאי ממש אוהבת מתמטיקה למרות שהייתי קטנה לא כל כך הבנתי והסתדרתי איתה, אבל ישבו איתה (אבא) שלחו אותי לחוגים ששם לימדו אותי ותרגלתי המון והגעתי לרמה ממש גבוהה ובתיכון ממש אהבתי אותה כבר. זה דבר שאפשר לשנות, אין מה לדאוג:) עם קצת רצון!!

מתמטיקה לחוד והשאר לחוד

כדורי אש, יקר.. נשמע שאתה מאד מתוסכל מהעבר הלימודי שלך, וחוסר ההצלחה מגביר את הפחד מלימודי המשך. כשלומדים בגילאי בית הספר היסודי והתיכון המוכנות ללמידה שונה לגמרי מהמוכנות ללמידה אחרי הגילאים האלו. לפעמים הרצון שונה, לפעמים המצב הסביבתי משתנה, ולפעמים עצם ההתבגרות משנה את זווית הראיה ללימודים ובעקבות כך את הרצון ועוד יותר מכך גם את היכולת. יחד עם זה מאד ברור שנשארה לך חוויה כל כך לא טובה של העבר, שקשה לראות איך זה יכול להיות אחרת. אם תוכל קצת לספר על הלימודים שהיו או על הפחדים שיש מהמכינה - מה הדרך שבה למדת, כל מיני פרטים שמפחידים וננסה להרוג פחד פחד, לאט לאט. בנוסף, תוכל לפנות למורה באזורך שמלמדת אסטרטגיות למידה, ואולי כך אפשר להתגבר על חלק מדרכי הלמידה והפחד הנלווה ללמידה. במתמטיקה, הסיפור אינו שונה, אלא לפעמים מוקצן. כלומר - הרבה מהקשיים במתמטיקה אינם נובעים מהיכולת של מתמטיקה אלא מהקושי לקבל חוקים או מבעיה של רצף, ויש עוד סיבות שבגללן יכול להיות קושי. חסרים קצת פרטים עליך כדי לדעת איך לעזור במתמטיקה, ייתכן שאותה מורה לאסטרטגיות תוכל לבדוק איתך ולעזור גם בנושא הזה. החשוב ביותר - לא להפסיד את העתיד בגלל שגיאות העבר, אלא ללמוד איך להתמודד עם העתיד בצורה יותר טובה מאשר נעשתה בעבר. בהצלחה.

החרדה מקצינה ביטויים של לקויות

שלום, כדאי לדעת שחרדה מקצינה תופעות קיימות וגם את ביטויי ליקויי הלמידה. מסיבה זו לפעמים יש לטפל תחילה בחרדה ולהקל עליה בכדי להתחיל את הלימודים. ורק אז לנסות להתמודד עם אסטרטגיות הלמידה ועם הלימודים עצמם. העיצה של יונה דורשת אזכור חוזר ואני מצטט :לא להפסיד את העתיד בגלל שגיאות העבר, אלא ללמוד איך להתמודד עם העתיד בצורה יותר טובה מאשר נעשתה בעבר". בנוסף, ישנן דרכים ספיצפיות להפחת החרדה סביב הלימודים. שנה טובה

חרדה מקצינה

לא רק ליקויי למידה, אלא הרבה תופעות. ואני דווקא חושבת הפוך, שאם מלמדים בצורה נכונה אסטרטגיות למידה, החרדה מהלמידה יכולה לרדת. לא, בעצם אני לא חושבת הפוך, אני מאד בטוחה בהפוך הזה, לא ככלל עולמי, אלא מתוך ניסיון של המון תלמידים, ברובם החרדה הייתה בגלל אי הצלחה, וכשהייתה הצלחה אחרי אסטרטגיות - החרדה ירדה, ואז הצליחו יותר. ייתכן שיש כאן עניין של ביצה ותרנגולת, למרות שאני כמעט משוכנעת, שהלמידה יכולה להיות ללא שום חרדה, כלומר, אולי להרבה אנשים החרדה באה בגלל חוסר הצלחה ואולי בגלל עוד סיבות, אבל הלמידה כלמידה היא לא הדבר המעורר חרדה בעיקרון. ונכון - לא להפסיד את העתיד בגלל שגיאות העבר. צודק מאד.

למעלה