מפחד להתאהב ולשחרר משהו שכבר לא שלי

מפחד להתאהב ולשחרר משהו שכבר לא שלי

כפי שרשמתי בעבר. אני 7 חודשים אחרי פרידה מהאדם שהיה הכי יקר לי בחיי והיום הוא האקס שלי למרות שהאמנתי שנחזור. היינו 2.5 יחד. וגליתי לאחרונה שיש לו בנזוג 4 חודשים. מצד שני שוחחתי איתו ושנינו בכינו. אני באיזשהו מקום בלב הייתי ממש רוצה לחזור אליו ולנסות שוב (אחרי 2 פרידות).

אני סובל מעצבות ברמה יומית. אני מתקשה להאמין שזה נגמר.
ובכל זאת אני יוצא עם גברים חדשים. בד״כ פוסל. בד״כ פסימי.

הערב פגשתי מישהו שהיה לי די נחמד. אומנם יש הרבה פמטרים שלא מרגישים לי נכונים (גרוש עם ילדה, מעשן, העדפה במיטה שונה קצת משלי).

ובכל זאת אני רוצה להכריח את עצמי לתת לזה צ׳אנס. כי אני רוצה בכח להשתחרר מהאקס. וזו אופציה לא גרועה במיוחד.

האם אני יכול להרגיע את עצמי, שזה ריבאונד. אפילו כדי לקבל חום זמני.
אם אני לא בטוח. וכנראה מרגיש שזה פחות מתאים מהאקס.

או שלא יכאב לי יותר להקשר למישהו שמראש יש לי לגביו שוני (אולי הכי גדול זה ההעדפה במיטה) ?

אני מבין שאין תשובה נכונה או שגויה. סתם משתף. והייתי שמח לשמוע דעתכם.

אני לא רוצה לשחרר בשלב זה את האקס. למרות שהוא כבר כנראה שיחרר או לפחות חלקית. על פניו אני יכול לנסות לדבר עם האקס פעם נוספת (נסיתי לפני חדוש כששנינו בכינו) ולדבר עם חברים שלו שאמרו לי שאני יותר מתאים מהבנזוג החדש שלו (למרות שהוא זה שיודע מה מתאים וכל מה שיגידו זה סתם)

אני חושש. אני מבולבל. ולא רוצה להשלות את עצמי או ללכת נגד הרצון לחכות לאקס עוד טיפה. אבל אולי כדאי לפעול בניגוד לרגש.

מפחיד אותי באיזו קלות התאהבתי קלות באדם זר

שאני מכיר 5 דקות.

האם באותה קלות האקס שלי התאהב באחר והחליף אותי?

לאורה101

New member
אתה יודע מה אומרים על אהבה

נכון?
ש'אהבה היא עיוורת
וכן אפשר להאמין שהתאהבת במישהו אחר די מהר. כמו 'אהבה ממבט ראשון עוד אימרה נפוצה.
נכון שבד"כ רק כשמכירים מישהו יותר לעומק מגיעה האהבה אבל אין בזה שום כללים.
יתכן שהכימיה ביניכם היא מיידית וחזקה וגם אם יש פערים הם כנראה ניתנים לגישור אם יש רצון וכוונה.
אני מאד שמחה בשבילך!!!
תנסה, אל תפסול מראש, אולי זה יתפתח למשהו טוב ואמיתי ועמוק.
מבינה את החשש שלך להיפגע אבל אם לא לוקחים סיכון אז גם אין סיכוי, לא ?
בהצלחה ובאהבה

שנינו כנראה לא פנויים - הוא בתהליך גירוש. אני מדמם מהפרידה

זה לא ככ מובן שצריך להמשיך לנסות.

חשבתי לתת לו לעשות צעד. אחכה לראות.

לאורה101

New member
תראה

אני וגם אחרים כבר אמרו לך אבל אתה מתקשה להפנים את העובדה הכואבת שכנראה אתה והאקס כבר לא תהיו ביחד. אתה בעצמך בכותרת הפוסט כתבת:" משהו שהוא לא שלי", נכון? הוא כבר המשיך הלאה, יש לו בן זוג אחר וגם אם זה ריבאונד כמו שאתה מאמין הוא עשה את הבחירה שלו. גם כשניפגשתם הוא אמר שהוא לא יעזוב את הבנזוג הנוכחי ולמרות שגם הוא בכה זה לא בהכרח מעיד על כך שהוא רוצה לחזור ולהיות איתך. לפעמים הרגשות שלנו מגיבים גם על דברים מעברנו ויכול להיות שהוא בכה כי הוא נזכר באיך הייתם ביחד כי בטוח היו לכם זמנים טובים א ב ל שוב זה לא אומר שהוא רוצה לחזור.
אני יודעת שקשה לך לשמוע את הדברים הללו אבל אתה צריך לשכוח את שהאפשרות הזו בכלל קיימת, הוא לא פנוי ואתה מונע מעצמך אפשרות לקשר אחר וחדש כי אתה נאחז בזכר הקשר איתו.
תן צ'אנס לגבר החדש הזה שפגשת, אולי הדברים ילכו טוב ביניכם. זה שהוא בתהליך גירושין לא מפריע לכם להכנס לקשר כי הרי זה תהליך פורמלי ובפועל הוא לא חי עם אשתו בנפרד, נכון?
ד.א. אני מאד אוהבת לקרוא וישנה סופרת ישראלית בשם לימור מויאל שלאחרונה יצא הספר השני שלה שנקרא 'הזיפים של לזרוס' שמספר בדיוק על סיטואציה דומה של גבר גיי עם ילדה שנפגש עם גיי אחר שקצת תקוע בעברו הטרגי ( במקרה שלו זה שבן הזוג שלו נהרג בצבא) ואיך מערכת היחסים ביניהם מתפתחת. מעניין ושווה קריאה.
מקווה שתגיע להחלטות מועילות
תרגיש טוב

אני מבין מה שאת אומרת, אני באמת מסרב להאמין

אני לא מצליח לשכנע עצמי לוגית לא משנה כמה אני מנסה.
אני כל פעם דוחה את הרעיון של לדבר איתו. כל פעם בעוד כמה ימים. אני באמת מנסה להגמל ממנו.

חשבתי ששיחה נוספת תגרום לו להשתכנע. אפילו לעתיד.

הגבר החדש כנראה לא פנוי רגשית כי הוא לא ככ שש להפגש שוב. למרות שהתנשקנו. הוא מתגרש מגבר אחרי 14 שנות זוגיות עם ילדה קטנה.

לאורה101

New member
תחשוב רגע עליו...

על הגבר הזה שמתגרש לאחר 14 שנים של זוגיות. ( מעניין איפה הם התחתנו, כי בארץ עדיין אי אפשר, נכון?)
כנראה שהוא באמת לא פנוי רגשית כי קשר כזה ארוך שמסתיים זו בוודאי מכה קשה. ( אם כי לא ידועה הסיבה, לי לפחות)
אם לך קשה אחרי שנתיים וחצי שזה גם קשר ארוך אז איך הוא בטח מרגיש אחרי כל כך הרבה שנים.
( אני הנחתי שהוא היה בארון ונשוי לאישה וכעת יצא ומרשה לעצמו להכיר גברים ולכן הוא כן פנוי ומחפש)
אין לי הרבה נחמה לתת לך,יקר.
תגיד, התחלת כבר טיפול עם מטפל אחר? כי הקודם היה אמור לעזוב,לא?
אם התחלת אז איך הוא? אתם מסתדרים? הוא מבין אותך?
תרגיש טוב

עדיין עם הנוכחי. אני חושב שהוא מבין אותי.

יש לי עוד מפגש אחד איתו ואז לחפש חדש במרפאה שבה אני מטופל.

אני סומך עליו מאוד. לכן קשה לי לכעוס על עצמי שהסתכלתי במראה שהציב לי על כך שהיינו צריכים להפרד. אבל אני לוקח אחריות.

הבחור הגרוש אומר שהוא כבר שנה ומשהו מעכל את הפרידה והוא שלם איתה. אבל אתן לו את הספייס. לא בלחץ אם בכלל

חבל שאין חוק שאומר שאנשים טובים בסוף מוצאים.
אני חושב שאני מעל הסטנדרט בהרבה פרמטרים. לכן קשה לי למצוא מישהו שיעמוד בסטנדרט שלי

למעלה