מפחד מנחשים...

GUY1362

New member
מפחד מנחשים...

שלום,אני רוכב אופנים חובבן שאוהב לטייל בשבילי הארץ לאחרונה נתקלתי ברכיבות שלי בהמון נחשים...מפגשים מהסוג המפחיד לטעמי. איפה אני יכול לקבל מידע על סוגי הנחשים..מה ארסי מה לא? ממה לפחד ומה לעשות במקרה של מפגש עם נחש. עד כה הייתי ממש קרוב אליהם כשראיתי אותם (כ-1 מטר) מה עושים במקרה של הכשה והבנתי שזה מסוכן במיוחד באמצע רכיבה אשמח אם מישהו יוכל לספק לי קצת תשובות, תודה מראש.

erezss

New member
שלום לום למפחד

אהלן אז ככה המיפגש עם נחשים בטבע זה רק עיניין של מזל .... יש כמה סוגים מגדיריי זוחלים בעיברית .... כגון : * "המדריך לזוחלי ארצנו" של יהודה ל. ורנר בהוצאת "רשות שמורות הטבע" * באנציקלופדיה "החי והצומח בארץ ישראל" בהוצאת "מסדה" לגבי סריקה להאיזור שלך אפשרי לתהר אותו אם תירצה אני לוכד נחשים ארז זוחלים

"טיהור" של אזור?

מכיוון שנחשי צפע באים והולכים איך אפשר לטהר מקום? אפשר לעשות סריקה יעילה אבל 100% אף פעם לא יכול להיות כשמדובר בשטח פתוח.

אני הייתי ממליץ לך לרכוש את

"המדריך לזוחלים ודו חיים בישראל" שנכתב על ידי פרופסור עמוס בוסקילה ופנחס אמיתי. זה המגדיר החדש ביותר והטוב ביותר לזוחלי ישראל ושם תמצא את כל מבוקשך. גם המידע באתר הזה יוכל לעזור לך אם יוצא לך לרכב באזורים מדבריים.

דרך אגב

בתור רוכב אופניים הסיכוי שלך לחטוף הכשה הוא נמוך ביותר כשאתה על האופניים, פשוט תרים רגליים לרגע.

אוכל רק להוסיף....

נחשים מטבעם פחדנים ולא יתקפו אדם או כל בע"ח שלא מהווה טרף מבחינתם,אלא אם ירגישו איום ממשי לחייהם . מה שזה אומר , תוך כדי רכיבה אני בספק אם נחש יתקוף אותך ,אני גם משוכנע שאתה לא רוכב יחף . כשאתה עוצר לנוח פשוט סרוק סביבך את השטח ,בד"כ נחשים מצויים במקומות מסתור או בקרבתם ופחות במקומות שטוחים ופתוחים . יש כאן כמה אנשים בפורום הזה שהיו שמחים מאוד אם תיפול בחלקם הזכות לפגוש נחש בטבע ,לכן אתה צריך לדעתי להרגיש בר מזל כשאתה פוגש נחש ,אגב אם יש לך מצלמה דיגיטלית ותוכל מדי פעם לצלם נחש שתיפגוש (כמובן בלי להתקרב אליו יותר מדי) נוכל לזהות אותו עבורך ותעשה לנו שירות מצויין . לסיכום תוך כדי רכיבה אין לדעתי כל סכנה וכשאתה עוצר לנוח, גם אם פתאום נתקלת בנחש ,אל תילחץ, פשוט התרחק ממנו בתנועה איטית ורגועה ,האמן לי- שום נחש לא ירדוף אחריך ולהיפך, כשתתרחק ממנו הוא בד"כ יעלם .

למעלה