מפחיד אותי פתאום נורא

בלינקה

New member
מפחיד אותי פתאום נורא

ישבתי ועברתי עכשיו על חוזה השכירות שהעבירה לי בעלת הבית העתידית שלי (חרא חרא לעבור על חוזה כשאת צד לו
), ופתאום התמלאתי פחד. פחד מהמעבר, מהחיים החדשים, מלהיות מחוייבת למישהו חיצוני. פעם ראשונה מזה שלוש שנים שאני אהיה חייבת דין וחשבון על הבית שאני גרה בו לאדם אחר. מפחידה אותי ההוצאה הכספית שאליה אנחנו הולכים להכניס את עצמנו, כשלי עוד אין עבודה (אתן עוד מחזיקות לי אצבעות
), ועוד לא מצאנו שוכר לדירה שלנו (באמת דירה מקסימה, למה אף אחד לא רוצה לבוא לראות אותה
), והאיש אמנם מרוויח קצת יותר ממה שאני הרווחתי, אבל ממש לא מספיק. ומה יהיה עם מסגרת לשחר? אני על סף בכי כשאני חושבת על להוציא אותה מהגן שהיא כל כך אוהבת ולהבניס אותה למקום שהיא לא מכירה, ואולי לא יהיה לה כל כך טוב בו. ואיך אני אצליח לנסוע מפתח תקווה לתל אביב? אני לא מסוגלת להביא את עצמי לנהיגה בכביש בין עירוני. ואיך אני מוכנה לוותר על האופציה של לקחת את שחר מהגן ולנסוע ישר להורים שלי לאחה"צ? איך אני יכולה לוותר על האפשרות שהם (או רק אמא שלי) יקפצו ככה פתאום באמצע השבוע, כשאני חולה, עם מרק עוף וצלי בקר? איך אני יודעת שאנחנו לא עושים טעות נוראה שתסבך אותנו מאד?

yaelia

New member
../images/Emo24.gifענקי יעזור?

את עדיין לא יכולה לדעת את כל הדברים הטובים שיצמחו לכם מהמעבר, חכי ותראי. ואני מאמינה מאוד שיצמחו דברים טובים לרוב. החרדה והחששות מובנים מאוד, לעשות משהו שעוד לא יודעים מה הוא, זה לא קל. שני דברים שאמרת ותפסו את עיני הם שאולי הפחד שלך ממעבר הוא חזרה לתינוקות שלך ולמעבר מירושלים. תשתדלי מאוד לא להעביר את תחושת הטראומה לשחר. אולי המעבר יהיה לה ולך ולו נפלא ומספק? הדבר השני הוא שזה מצב הפיך. וברגע שתחשבי עליו ככזה, זה יקל עליך אולי קצת את המעבר. אתם עוברים אבל אם יהיה קטסטרופה וכל יום תרצי רק לא לא להיות שם, יש לכם דירה בחיפה, תוכלי למצוא עבודה בצפון ונ. יוכל לנסוע ולחזור. לא הכי נוח, אבל גם כאן יש שיקולים שאולי מטים את הכף. באופן בסיסי, מציעה לחשוב באופטימיות על הצעד הנפלא והמקדם שאתם עומדים בפתחו. וביננו, אמא תוכל לקפוץ עם סירים אפילו במרחק 45 דקות נסיעה. לילה טוב מתוקה

בלינקה

New member
בטח עוזר ../images/Emo25.gif

אתמול אחרי שכתבתי את ההודעה הזו והלכתי לישון חשבתי על המעבר לירושלים, והאם הוא עדיין נותן את אותותיו. לויודעת. בכל מקרה אני עושה מאמץ ששחר לא תרגיש שקשה לי. וההורים שלי עכשיו נמצאים במרחק 40 דקות מאיתנו. כשנעבור, זה יהיה לפחות שעה וחצי לכל כיוון
. אבל נתגבר

עינבלית

New member
../images/Emo24.gifומחשבות בעניין

לפחות בעניין שחר והמסגרת- עד שתמצאי עבודה, תוכלי לקחת מרווח נשימה ולהיות איתה בבית במקום החדש. לנשום לאאאאאאט, לחיות לאט, לנשום קצת ואז למצוא גן שתואם את ציפיותייך ועבודה שתואמת את כישורייך. לאט, זה העניין החשוב כאן, לדעתי. ולגבי ההורים ומרק ה
-אולי בכ"ז הם יקפצו? ואולי תסעי את אליהם, עם שחר, לכמה ימים להחלמה. לכי תדעי. אם זה צריך לקרות, השינוי הזה, זה יצא הכי לטובה שאפשר. ועוד חיבוק
ליתר ביטחון.

בלינקה

New member
מסכימה איתך, בגדול

בקטן, אחד הדברים שהכי מלחיצים אותי זה שאצטרך להיות עם שחר כל יום כל היום. לא יודעת איך אתמודד. בטוחה שנחזור להנקה מלאה. אני לא יודעת איך מכינים אוכל לתינוקת
ותודה על החיבוקים, הם נחוצים

עינבלית

New member
עכשיו אני מבינה איך זה שבגיל שנה ו7

אני עדיין בהנקה מלאה... אני כל הזמן מכינה אוכל אבל כנראה שמה שמחובר אלי יותר טוב
ובלי קשר להנקה- נכון, זה לא קל אבל זה אפשרי, וברגע שבונים סדר יום וסדר שבוע קבוע- הימים חולפים מאליהם. והנה עוד כמה
שלא יחסר!

אלינה12

New member
../images/Emo24.gif

לעשות שינוי זה צעד אמיץ ובגלל זה זה מפחיד ואני חושבת שזה טביעי. אין כמו חוסר ודאות. לוותר על מרק עוף וצלי בקר של אמא די מבאס. לשנות מסגרת לשחר - מתסכל. לנסוע לתל-אביב כמעט תמיד זה עצבים בפקקים. אבל תסתכלי על הצד החיובי שאתם עושים הכל למען התקדמות של בעלך. אי-אפשר לדעת האם זו טעות או לא, אם לא להתנסות בזה. הדברים יסתדרו בסופו של דבר. ואנחנו תמיד כאן, כדי לתמוך ולהחזיק אצבעות.

cookie1

New member
../images/Emo24.gif תאמיני שהכל יסתדר

ואז הכל באמת יסתדר. תמיד הרגע המפחיד ביותר הוא הרגע שלפני. אז עוד יש זמן לעבור על כל התסריטים הכי גרועים. עוד מעט כבר תהיו בתוך והדברים יראו אחרת.

sipor

New member
אוי בלינקה.. את מאוד מזכירה לי את

עצמי. ראשית. את לא יודעת מה יקרה ומכאן הפחד. יש יותר מדי אם.. בסוף כך אומרים הכל מסתדר. יש לך בנתיים אבטלה. את יכולה לנשום לרווחה 3-4 חודשים לא ? 2 משכורות נכנסות בכל זאת, ומכאן שזה יתן לכם אויר לנשימה לתקופה קצרה אומנם , אבל מספיקה בשביל למצוא את עצמך ולתארגן במקום החדש. תפרסמי באינטרנט באוניברסיטה /טכניון יש להם באתר מקום, שם תמיד סטודנטים מחפשים דירה להשכיר, כמובן אם את מוכנה להשכיר לסטודנטים שזה פחות טוב מזוג אני יודעת. סבלנות = וכל ההתחלות קשות זה נשמע בנלי. ולמה את מזכירה לי את עצמי. כי לפני שנה עזבתי את חיפה רחוק מהמשפחה מהחברים וממה שהכרתי כל חיי. המעבר עדין לא הכי קל בשבילי, לא מצאתי את עצמי לגמרי במקום החדש, למעשה לא ממש חיפשתי, אני שמה את ביתי פה במשפחתון וקונה בסופר המקומי. זה כל קישורי למקום, כל חיי ממשיכים להתנהל רחוק מהבית, העבודה רחוקה מפה וגם המשפחה. הכי קשה מכל מה שסיפרת זה שתהי רחוקה מהוריך, זה חשוב שתדעי, זה לא קל. צריך למצוא אלטרנטיבות והן בד"כ יקרות יותר, וגם לא משפחה. לדוגמא, עכשיו שנינו היינו חולים וזה היה נורא לא היה מי שיעזור לנו עם הילדה, באים לבקר אותנו הרבה פחות מבעבר, אין מה לעשות זה כבר לא 10 דקות נסיעה, זה כבר נסיעה! ולכן חושבים פעמיים, במקרה הכי טוב באים בסופי שבוע וגם לא כמו פעם. גם החברים לא באים כמו פעם, זה רחוק. אמרו לי שאחרי שנתיים שלוש כבר מתרגלים.. אני מקווה. לי יש פה 3 חברות במקום בו אני גרה, במקרה שהכרתי לפני, וזה עוזר, אבל שוב לא אותו דבר. לי זה החלק הכי קשה, שאי אפשר לקפוץ לבקר משהי , ושלא דופקים בדלת כמו פעם ונכנסים אלה שהכל מתוזמן וכל כך מעט פעמים. בקיצור, לא רציתי לדכא אותך, סה"כ באמת טוב, נחמד חיים חדשים, בית חדש, מקום חדש, יש גם הרבה מאוד יתרונות, בקיצור מסתדרים. תנסי - מה יכול להיות ? מקסימום תעשי אחורה פנה.. ודרך אגב למה פתח תקווה ? למה לא לחפש משהו באזור השרון? שלא יהיה כל כך רחוק מהמשפחה ?

בלינקה

New member
ואת מזכירה לי את עצמי ../images/Emo13.gif

לפני שלוש שנים, כשעברתי לחיפה. לקח לי שלוש שנים להתחיל להרגיש בבית. אני מקווה שהפעם זה יהיה קצר יותר.

אפרת12

New member
הייתי רוצה להבטיח שיהיה בסדר

אבל זה לא כל כך אחראי מצידי. אבל איכשהו, בתחושה, נראה לי שמה שקורה לכם בחיים זה משהו נכון. אני לא ממש יכולה להזדהות כי לי אין בעיה עם שינויים בחיים, אבל החשש ממעבר הגן של שחר כל כך מובן. אבל תחשבי על זה שאת הרי בטוח תשקיעי במציאת המקום הטוב ביותר. בטח שאני עדין מחזיקה לך
וגם מצרפת לכך תקוה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר (טוב, לגבי בעלי דירה אין לי למה לקוות. זו אחת האוכלוסיות השנואות עלי ביותר...)

daldan

New member
יהיה בסדר ../images/Emo24.gif

בתור אחת שעשתה הרבה שינויים בחייה, אני יכולה לומר לך שתמיד זה נורא מפחיד לפני השינוי, אבל בכל שינוי יש גם משהו מאד מרענן - גילויים חדשים על עצמך על המשפחה שלך, התמודדויות חדשות, חברויות חדשות שנרקמות (והרי אחד היתרונות של הפורום הוא שבכל מקום בארץ (כמעט) תמצאי חברה מהפורום). תסתכלי על כל זה מהצד המסקרן. נכון, יש חסרונות במיוחד אותם דברים שאת מוותרת עליהם, והיום נראה שקשה מאד יהיה להסתדר בלעדיהם, אבל אני מבטיחה לך שמהר מאד את תתרגלי ותגלי דברים חדשים שאי אפשר להסתדר בלעדיהם. איך תדעי שאתם לא עושים טעות? היום את לא תוכלי לדעת, אבל נניח ותגלו שזה לא זה... אז מקסימום תחזרו לבית שלכם - את העבודה שלך את ממילא רצית לעזוב, עבודה חדשה לבעלך ממילא הייתם צריכים למצוא. ככה שהמצב ממש הפיך. ושחר? היא תסתגל, הרי לא תכניסי אותה לגן חדש מבלי שתהיי בטוחה שהוא עומד בציפיות שלך (ומכאן גם שהוא נותן את הכי טוב שאפשר לשחר) ובנתיים היא אפילו תרוויח עוד קצת אמא. יהיה בסדר - אל תדאגי...

sipi1

New member
לא נשאר לי מה להוסיף ../images/Emo98.gif

אבל באמת שינוי יכול להיות מנוף להרבה דברים טובים, ובמקרה הגרוע ביותר - הוא תמיד הפיך... אצלי הפרפרים בבטן היו לפני שינויים גדולים. אח"כ באה הקלה ושמחה - מאחלת גם לכם שתמצאו את מקומכם ואת השלווה והשמחה.

dorlim

New member
אין ספק ששינוי זה דבר מפחיד

ואתם עושים שינוי גדול בחיים, אבל שינוי שיכול להביא אתכם לרווחה טובה יותר. בכל שינוי טמונה הסכנה שהעלית שאולי הוא לא נכון אבל במקביל טמון בו הסיכוי לשיפור וזו הסיבה שאתם עושים את השינוי. מאמינה שהשינוי יהיה לטובה ובטוחה שגישה אופטימית תסייע להצלחה בנתים שולחת המון
ים להצלחה

ציף שלי

New member
../images/Emo24.gifמשנה מקום משנה מזל...../images/Emo35.gif

הפחד מהשינוי ומהחדש בהחלט מובן. אבל...לפעמים כייף לשנות אווירה, נוף, אנשים חדשים...(הלוואי עלינו לעבור למרכז). בתור אחת שההורים שלה גרים שעה נסיעה ממנה - אני מבינה את פחד ההתרחקות מההורים והמאכלים של אמא, אבל אמא שלי באה פעם-פעמיים בשבוע והיא מבשלת, מנקה (למרות התנגדותי), מכבסת ומגהצת. ובין כל זה אנחנו משתדלות לטייל בקריון, לאכול יחד ובכלל לבלות יום נחמד עד שלוקחים את ישי מהגן (במידה והוא לא חולה ובחודשיים האחרונים הוא כל הזמן חולה...). וגן לשחר - אני לא הכרתי את הגן של ישי עד שיצאתי למסע חיפושים נרחב ואני גרה באותו מקום כבר כמה שנים. עם ילדה מקסימה ונבונה כמו שחר אין לי ספק שתמצאי לה מסגרת מתאימה.

ה ו ב י ט

New member
../images/Emo24.gif

טוב, אז גם אני מזדהה מאוד. מוכר לי היטב החשש לקראת שינוי, הכנסה למסגרת חדשה, חיפוש עבודה, מרחק מההורים, הקושי עם הנהיגה (אני לצערי עוד לא נוהגת בכלל למרות שיש לי רשיון...). צרת רבים חצי נחמה
אני יודעת שלא... ובכל זאת, ולמרות שאני יודעת שזה ממש קשה, מה שאני תמיד עושה על סף שינוי כשאני מה-זה לחוצה - לוקחת נשימה ממש עמוקה והולכת על זה. מחליטה שיהיה בסדר ואולי יקח קצת זמן אבל העניינים יסתדרו. הכי הרבה זה יהיה בסגנון של צעד אחד קדימה שניים אחורה (ושוב, זה רק במקרה הפחות טוב. במקרה הטוב זה יהיה 3 צעדים קדימה!). ואם את זקוקה לעזרה באזור המרכז, אנחנו כאן. אמנם קצת יותר צפונה ממכם אבל מוכנים להתפקד ולעזור

../images/Emo24.gif

אבל במקום לאמא תקפתי לחברות, וחברות יקפצו אלייך, וזה עניין של קצת זמן והדירה תתאכלס,ושחר תקלט היטב בגן החדש. והתחבורה הציבורית במרכז ממש נוחה,מקסימום נוהגים עד תחנת הרכבת הקרובה...

אביטלתל

New member
באמת מעבר גדול ומפחיד ../images/Emo24.gif

הפיתרון שלי הוא לעשות דברים לאט ובקצב שמתאים לכם

למעלה