מפחיד

gabiskon

New member
מפחיד

בלילות שישי האחרונים יצא לי ללכת ברגל בעיר והבחנתי בתופעה בלתי נעימה של נערים מאיימים שמתחשק לעבור למדרכה השניה כשהולכים מולם.
אולי זה תמיד היה כך, בכל מקרה בשבועות האחרונים זה הפך אצלי למורגש.

gs1234

New member
תוכל לפרט?

ביום או בלילה? בני כמה הם? כמה מהם בחבורה? באיזה חלק של העיר? אני אישית לא נתקלתי, אבל זכורה לי תופעה דומה מלפני כמה שנים.

gabiskon

New member
בלילה

יצא לי להתקל גם בבודדים וגם בזוגות או שלשות... הם לא עשו שום דבר מיוחד אבל התעוררה בי תחושת אי נוחות,
אני מניח שאפשר להבין שלעיתים טיפוסים מסויימים מעוררים תחושה ברורה כזאת, הנקודה היא שיש יותר ויותר מהם...

לא הבנתי כלום

איך אותם טיפוסים נראים? יש להם מאפיינים?

האם מדובר בבני נוער דתיים למשל? חרדים?
האם מדובר בבני מיעוטים?

האם זה ענין של הדעות קדומות שיש לך נגד אוכלוסיות מסוימות או בהתנהגות ספציפית מאיימת כלפיך?

gabiskon

New member
לא חושב שמדובר בדעות קדומות, הם לא שייכים

לאף אחת מהאוכלוסיות שציינת. כמו שאמרתי, לא נעשה דבר אלים אבל לעיתים תחושת האיום או התחושה שיכול לקרות דבר כזה בשניה מוחשית מאוד, בלי קשר
לשום אוכלוסיה מסויימת. יש צורת התנהגות והתנהלות במרחב שיוצרת איום. הדבר הקרוב ביותר שאוכל להגדיר הוא "בני נוער שמחפשים צרות".

איליה40

New member
כי אין מוניות שירות לת"א בשבת בלילה

בערים בהם יש מוניות שירות (ר"ג, פ"ת, נתניה) החלק הערי נוסע לבלות ואילו כאן הם תקועים בשבת כמו באחרון ערי הפיתוח. גם לי יצא לפגוש נערים מתוסכלים שמתקצים ליד מרכז מסחרי בלב הפארק בשבת בלילה ורבים בקולי קולות לגבי המגבית של 200 ש"ח למונית ספשייל לת"א. והרי יש עוד נסיעה בחזרה! אז סביר להניח שבסוף הם מוותרים וממשיכים לשוטט בקולי קולות בסביבה היושנת.

הקשר הוא שאם היו מוניות שירות

הבעיה של אותם בני נוער היתה נפתרת.
ואולי השאלה היא אם יש מספיק ביקוש למוניות שירות לת"א במהלך השבוע ובשבתות, אני מנחש שלא כדאי להפעיל קו מיוחד עבור כמה עשרות צעירים)

איליה40

New member
אני חושב שיש יותר מכמה עשרות

ואם מוניות שירות יתחילו בכ"ס, יעבורו ברעננה והרצלייה - אני בטוח שיהיו מספיק לקוחות. כי הרי אפילו באשקלון יש מספיק בשביל להריץ מונית שירות בשבת בלילה פעם בשעה. זה הרי ידוע שבתחבורה הציבורית ההיצע מוליד ביקוש.

יכול להיות, יאללה, תשכנע תחנת מוניות לפתוח קו

אם תהיה דרישה זה יכול להיות פתרון.

פתח תקווה היא מודל טוב יותר להשוואה.

אשקלון רחוקה יותר מתל אביב, לכן אפשר לגבות יותר כסף על הנסיעה.
עוד שאלה היא, עד כמה מסוכן לנהג מונית להסיע מתבגרים בלילה.
חלקנו עוד זוכרים את דרק רוט, נהג המונית האומלל שנרצח ע"י נוסעיו הצעירים.

32103210

New member
יש קשר ,אם היו מוניות שרות

היו מציקים לתושבים בת"א,,,,,,

למעלה