מפחיד

שמלת תחרה1

Well-known member
רשת המנהרות היא עצומה ומורכבת, למחבלי חמאס יש מידע מודיעיני מתקדם על מיקום כוחות צה"ל, מה שמאפשר לסינוואר לעלות מעל הקרקע מבלי להתגלות.
אסור לזלזל בכח האוייב, כנראה זה מה שישראל עשתה, ולכן הערבים הצליחו לטבוח בנו.

משתפרת1

Well-known member
רשת המנהרות היא עצומה ומורכבת, למחבלי חמאס יש מידע מודיעיני מתקדם על מיקום כוחות צה"ל, מה שמאפשר לסינוואר לעלות מעל הקרקע מבלי להתגלות.
אסור לזלזל בכח האוייב, כנראה זה מה שישראל עשתה, ולכן הערבים הצליחו לטבוח בנו.
לדברי המומחים מה שמגלים בעזה הוא גנון לעומת מה שקורה מתחת לקרקע של לבנון...

משתפרת1

Well-known member
בגבול לבנון השלימו כבר את הגדר החכמה שיודעת לזהות מנהרות שעוברות דרכה?
שאלה מצויינת. לי יש אמון מלא בעדויות של אנשים בישובי הצפון ששמעו רעשים והרגישו רטט מתחת לבתיהם, ושכלביהם נכנסו לאטרף מזה. אם אני חושבת על זה, יש לי יותר אמון בעדויותיהם מאשר באמירות של קצינים למיניהם על כך שגילינו והשמדנו ואנחנו ממוגנים.
מה שוות גדרות- ראינו בעזה, ולדברי הבן שלי (לוחם ביחידה מובחרת בחטיבת הקומנדו ששירת כמה פעמים בעזה וכמה שבועות בגבול הבוער בצפון) החיזבאללה מקצועיים פי כמה מהחמאס. כשחזר לעזה אחרי הצפון התבטא שזו קייטנה.

Harrington

Well-known member
מנהל
שאלה מצויינת. לי יש אמון מלא בעדויות של אנשים בישובי הצפון ששמעו רעשים והרגישו רטט מתחת לבתיהם, ושכלביהם נכנסו לאטרף מזה. אם אני חושבת על זה, יש לי יותר אמון בעדויותיהם מאשר באמירות של קצינים למיניהם על כך שגילינו והשמדנו ואנחנו ממוגנים.
מה שוות גדרות- ראינו בעזה, ולדברי הבן שלי (לוחם ביחידה מובחרת בחטיבת הקומנדו ששירת כמה פעמים בעזה וכמה שבועות בגבול הבוער בצפון) החיזבאללה מקצועיים פי כמה מהחמאס. כשחזר לעזה אחרי הצפון התבטא שזו קייטנה.
על גדר אני בוודאי לא סומך. גם לא לפני שמחת תורה. אבל דובר בזמנו על כך שמעבירים את הציוד הטכני/מכני שאמור לאתר מנהרות מגבול רצע"ז לגבול הצפון (לאור עדויותיהם של תושבים וכו'). על זה אני שואל. לא ידוע לי שהציוד הזה נכשל ברצע"ז (אם כי כמובן יתכן שלא מספרים לנו כל דבר). הוא אולי לא מנע את ההתרחשויות, אבל זה לא אומר שהוא לא יעיל באיתור מנהרות.

משתפרת1

Well-known member
על גדר אני בוודאי לא סומך. גם לא לפני שמחת תורה. אבל דובר בזמנו על כך שמעבירים את הציוד הטכני/מכני שאמור לאתר מנהרות מגבול רצע"ז לגבול הצפון (לאור עדויותיהם של תושבים וכו'). על זה אני שואל. לא ידוע לי שהציוד הזה נכשל ברצע"ז (אם כי כמובן יתכן שלא מספרים לנו כל דבר). הוא אולי לא מנע את ההתרחשויות, אבל זה לא אומר שהוא לא יעיל באיתור מנהרות.
בכתבות שמשודרות מדי פעם בטלויזיה דובר על גילוי במקרה של המנהרות מלבנון. באשר למנהרות חוצות גדר מהרצועה היו דיווחים על כמה. לא חיפשתי הרבה, אך יש לי זיכרון של מנהרות עם פיר יציאה בעוטף. זו התוצאה הראשונה שעלתה לי בחיפוש

ועוד:

Harrington

Well-known member
מנהל
בכתבות שמשודרות מדי פעם בטלויזיה דובר על גילוי במקרה של המנהרות מלבנון. באשר למנהרות חוצות גדר מהרצועה היו דיווחים על כמה. לא חיפשתי הרבה, אך יש לי זיכרון של מנהרות עם פיר יציאה בעוטף. זו התוצאה הראשונה שעלתה לי בחיפוש

ועוד:
שמעתי גם אני על גילוי מנהרות מעת לעת (מבלי להאזין יותר מדי ב"כתבות שמשודרות בטמבליזיה" :). אבל זה לא עונה על שאלתי כמובן, האם המערכת הזאת שעל פניו הוכיחה את עצמה בדרום (לא במניעת טרור, כן במניעת מנהרות חודרות, לפחות חדשות שבבניה), אכן הוקמה גם על גבול הצפון או לכל הפחות נמצאת בשלבי הקמה וכו'.

סתם מעניין (אנא אל תראי בדברי טענה נגד דברייך, הם לא).

בכל מקרה יש גם אי-בהירות, לעניות דעתי בכל אופן, בשאלת נוכחותם של כוחות רדואן. האמנם הצבא הצליח להרחיק אותם מהגבול אם לאו. הלא הסיבה לפינוי התושבים בצפון הייתה בראש ובראשונה החשש מחדירת מחבלים דרך הגבול (בכל צורה שהיא). החשש הזה התקיים בין השאר בגלל קרבת הכוחות שאמורים לחדור (רדואן). אמנם לא ברור איך המערכה בצפון תסתיים, אבל ברור שמבלי שתיפתר הסוגיה זאת, יהיה קשה לציבור לחזור הביתה. אז אחת הדרכים לפתור אותה היא רצועת בטחון בדרום לבנון ולטעמי אי-אפשר בלי זה. אבל המינימום שבמינימום זה לדעת שאין אפשרות למנהרות חודרות וזה תלוי בין השאר, במערכת הנ"ל.

משתפרת1

Well-known member
שמעתי גם אני על גילוי מנהרות מעת לעת (מבלי להאזין יותר מדי ב"כתבות שמשודרות בטמבליזיה"
. אבל זה לא עונה על שאלתי כמובן, האם המערכת הזאת שעל פניו הוכיחה את עצמה בדרום (לא במניעת טרור, כן במניעת מנהרות חודרות, לפחות חדשות שבבניה), אכן הוקמה גם על גבול הצפון או לכל הפחות נמצאת בשלבי הקמה וכו'.

סתם מעניין (אנא אל תראי בדברי טענה נגד דברייך, הם לא).

בכל מקרה יש גם אי-בהירות, לעניות דעתי בכל אופן, בשאלת נוכחותם של כוחות רדואן. האמנם הצבא הצליח להרחיק אותם מהגבול אם לאו. הלא הסיבה לפינוי התושבים בצפון הייתה בראש ובראשונה החשש מחדירת מחבלים דרך הגבול (בכל צורה שהיא). החשש הזה התקיים בין השאר בגלל קרבת הכוחות שאמורים לחדור (רדואן). אמנם לא ברור איך המערכה בצפון תסתיים, אבל ברור שמבלי שתיפתר הסוגיה זאת, יהיה קשה לציבור לחזור הביתה. אז אחת הדרכים לפתור אותה היא רצועת בטחון בדרום לבנון ולטעמי אי-אפשר בלי זה. אבל המינימום שבמינימום זה לדעת שאין אפשרות למנהרות חודרות וזה תלוי בין השאר, במערכת הנ"ל.
בניגוד לדבריך המערכת הזו שהיתה אמורה לגלות מנהרות חוצות גדר לא הוכיחה את עצמה. הכתבות שצירפתי מוכיחות, ולא באמת חיפשתי תיעוד לכל המנהרות. זה מה שקפץ בחיפוש סופר מהיר.
לגבי החשש מכוחות רדואן הצדק איתך.

Harrington

Well-known member
מנהל
בניגוד לדבריך המערכת הזו שהיתה אמורה לגלות מנהרות חוצות גדר לא הוכיחה את עצמה. הכתבות שצירפתי מוכיחות, ולא באמת חיפשתי תיעוד לכל המנהרות. זה מה שקפץ בחיפוש סופר מהיר.
לא מצאתי בקישורים שצירפת שום ראיה או טענה לכך שהמערכת המדוברת לא הוכיחה את עצמה.

משתפרת1

Well-known member
לא מצאתי בקישורים שצירפת שום ראיה או טענה לכך שהמערכת המדוברת לא הוכיחה את עצמה.
המערכת אמורה לזהות מנהרות שחוצות את הגדר לשטח ישראל.
נמצאו מנהרות שחצו את הגדר.
מסקנה: המערכת נכשלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
המערכת אמורה לזהות מנהרות שחוצות את הגדר לשטח ישראל.
נמצאו מנהרות שחצו את הגדר.
מסקנה: המערכת נכשלה.
אלא אם כן פספסתי משהו בקישורים, המנהרות הללו נמצאו לפני שהמערכת הושלמה ו/או על-ידה.
מסקנה: אין בדברים שום ראיה שהמערכת נכשלה.

משתפרת1

Well-known member
אלא אם כן פספסתי משהו בקישורים, המנהרות הללו נמצאו לפני שהמערכת הושלמה ו/או על-ידה.
מסקנה: אין בדברים שום ראיה שהמערכת נכשלה.
מנהרות שזוהו אחרי תחילת המלחמה הנוכחית. המערכת היתה אמורה לזהות את קיומן.

ריקי זו אני

Well-known member
ואני חושבת שהשאלות שנשאלות והתהיות שאנחנו תוהים אינן השאלות הנכונות לתהיות הנכונות ואנחנו מקבלות ומקבלים תשובות שקריות אושלא מקבלים תשובות בכלל... ויש מי שיודע לטשטש עקבות. למה? כי אנחנו בטוחים שאנחנו נולדנו בין הקב"ה לבין המלאכים... הרבה יותר מפותחים מכל בני האדם עלי אדמות... כי אנחנו יהודים, אנחנו מובילים ואין עלינו... יאללה תיסגדו חחחח...
אנחנו הצבא הכי חכם בעולם...
יש לנו את חיל האויר הטוב בעולם...
אנחנו הכי מוסריים בעולם.
אנחנו מלמדים את העולם על טפטפות...
אפריקה חיים בני אדם בזכותנו...
פרוינד החה יהודי...
קרל מרקס היה יהודי...
ואנחנו היהודים אלופים בנובל...

אז שלא. אנחנו אוהבים הכי בעולם שמשקרים אותנו...
אנחנו מאוהבים בשקר שאנחנו משקרים לעצמנו...
כשציבור שלם במדינה הזו חי בלללנד של כך שכר הגון ועל תיתן שניה של עבודה בעבורה...

למעלה