מפחיד

העצלנית

New member
מפחיד

יום רביעי הזה פעולה ראשונה של חניכים צעירים בקן "מדרשת בן גוריון" המון מדריכים מהתיכון מעט חניכים. פעילים מכיתות א עד ז שאנחנו מדריכים. אני של ד´ ,אני שמחה נורא אבל גם מפחדת בעיקר בגלל שאין לי בסיס כי לא עברנו קורס מדצ"ים. מישהו מוכן לשתף קצת להרגיע חששות לתת עצות. ואגב (ובלי קשר) בני המושבים שולטים- מה מה מה מעלה יוסף(המועצה שלי) ואבירים ומורעלים. כן כן לכל אחד יש קן ביתי. בהמון אהבה ובברכת עלה והגשם דפנה

iftach17

New member
מזל טוב!!

דפנה, אין לך יותר מידיי ממה לפחד, אלה דלדניקים שבאים והמטרה שלך היא לבנות קבוצה מגובשת וטובה נכון? מהניסיון שלי יש כמה דברים מדריך חייב לשמור עליהם: 1. לדעת מתי להציב גבולות - זה לא אומר שאי אפשר להיות נחמד, אבל כשזה מגיע לקו האדום שקבעת להראות להם את זה . לא חייב בצעקות. אפילו מבט רציני יכול לפתור את הבעייה. למשל: חניך כותב על הקירות את השם שלו, או עושה דברים שאת בתור מדריכה לא יכולה לקחת אחריות עליו במצב הזה. 2. לא להבטיח הבטחות שאת לא יכולה לקיים ולא לסתור את עצמך - זה מוריד מדמות המדריך בעיני החניך ( המדריך הוא מושלם..!). 3. לפני כל פעולה לדעת בדיוק מה יהיה בה, לארגן את כל העזרים שצריכים, שהפעולה תהיה בנוייה כך שבכל רגע נתון יהיה לכל חניך משהו לעשות, לנסות להמנע מרגעים "מתים" בפעולה - למשל שכחת להביא טושים.. מחפשת מחפשת וחוזרת אחרי 5 דקות. זה מוציא את החניכים מרצף הפעולה. - ועוד משהו: בדרך כלל שוכחים שהכי קל לבנות פעולה כאשר מגדירים קודם כל מטרות! אז בכל בניית פעולה תתחילי עם מטרות ומשם תמשיכי. תרגישי חופשית להעיק על הקומונרים והמש"צים שיעזרו לך! זו זכותך
4. לגרום לחניכים לבוא לקן חוץ מימי שלישי ושבת, ע"י: התכוננות קבוצתית למבחן, פינה שלהם בקן שבה ישקיעו, פרוייקט שהקבוצה תיקח על עצמה (בשלבים יותר מאוחרים של השנה) - למשל התנדבות במקום מסויים. 5. י-צ-י-ר-ת-י-ו-ת! החל מרעיונות לפעולות , צ´ופרים ועד ערבים (רבים של עֵרֵב) מטורפים!! בקיצור: שחקי אותה , אין מה לפחד, חוויה מדהימה! נ.ב : נעם מדואל מדריך? ואלה?

העצלנית

New member
תודה רבה רבה../images/Emo24.gif

הייתי אצל המד"ב שלי בקן ביישוב (בני המושבים) ועברנו קצת על החומר ולקחתי מלא חומר לפתוח ספריית הדרכה. ואני אקשיב ואיישם כל מה שאמרת. ושכבה י"א לא פעילה בקן ככה שנועם לא מדריך. ןעןד פעם תודה

קורס מד"צים...

זה לא נותן לך כלום, כדי להיות מדריכה טובה את צריכה לעבור פעולות טובות וללמוד מהמדריכים שלך... אל תדאגי בקשר לזה שלא עברת קורס מד"צים כי: א. זו אך ורק חוויה ולא יותר מזה ב. תמיד יש קורס מזורז

למעלה