מפלגה לזכויות בע"ח ואיכות הסביבה?

pink sunset

New member
מפלגה לזכויות בע"ח ואיכות הסביבה?

ההודעה הבאה תכתב בפורום צמחונות-טבעונות, זכויות בע"ח ואיכות הסביבה: לרגל הבחירות לראשות הממשלה הקרבות ובאות, רציתי לשמוע את דעתכם בקשר לרעיון שלי. אני רוצה לציין מראש שהשנה זו תהיה השנה הראשונה בה תהיה לי זכות בחירה במדינת ישראל (בשעה טובה ומוצלחת) והידע שלי בפוליטיקה ובפרוצדורה קצת מצומצם בגלל שזה לא מעניין אותי במיוחד, אז תסלחו לי מראש אולי על הבורות. חשבתי לעצמי- כמו שבבחירות הקודמות קמה מפלגת "עלה ירוק", אז למה שלא תקום מפלגה למען איכות הסביבה, וזכויות בע"ח? אם בשביל סמים (?!) הקימו מפלגה, אז למה לא לנושאים כאלה חשובים? אם המפלגה תקבל כיסאות בכנסת היא תוכל לפעול לדחיפת המודעות לנושאים כאלה, ותעלה על סדר היום הצעות חוק בנושאי הניסויים בבע"ח, שיפור תנאי בע"ח במשקים, הדאגה לאיכות הסיבה ושמירה על אזורי יערות וכדומה מפני תיעוש, תיקון חוק צער בעלי-החיים הרופף, וכולנו יודעים שהרשימה רק מתחילה... כך במקום "להתחנן" לחברי כנסת למיניהם שגם ככה עסוקים בפוליטיקה כל היום, להעלות נושאים כאלה לדיון בכנסת, ושגם ככה רגישותם לנושא לא תמיד מספיק גדולה וכך גם שליטתם בחומר, נדע שיש מפלגה בכנסת שתוקדש למטרה זו ושהדבר יהיה בראש מעייניה.

אני חושב שלהקים מפלגה שתעסוק

רק בזה זאת טעות, בדיוק כמו שזאת טעות להקים מפלגה רק לנושא הסמים, ולראיה הכשלון של עלה ירוק בבחירות האחרונות. כעת הם מנסים לתקן ולהרחיב את המצע שלהם. כמו כן, לגליזציה הוא רעיון חדש יחסית. לעומת זאת, מפלגות כמו מרצ ושינוי מנסות לטפל בזכויות בע"ח ואיכות הסביבה.

pink sunset

New member
בתגובה

אני חושבת שעצם התפיסה שלך מוטעית. טעות להקים מפלגה שתעסוק "רק" בזה? אתה לא יכול להשוות את כ-ל בעלי החיים בארץ, הסבל שלהם וגורלם ואת הטבע לכמה עלים של גראס. הנושא כל כך גדול, והדברים שצריכים שינוי כל כך מרובים שתהיה בטוח שלא יהיה חסר להם במה לעסוק. ותעשה לי טובה.. כולנו יודעים כמה באמת המפלגות הפוליטיות עוזרות בעניין.. וזה מטבע הדברים, הם נועדו לעסוק בנושאים אחרים ולכן זה לא בראש מעייניהם. המצב הירוד של בעלי החיים והסביבה בימינו עומדים כהוכחה חיה לכך.

ברור שהנושא חשוב בהרבה

ובכל זאת, לצערי בסדר היום של אדם רגיל במדינת ישראל לנושאים אלה יש בערך אותו משקל. לכל מפלגה רצינית צריך להיות מצע מפורט שלא יעסוק רק בתחום אחד (כן, גם לשינוי יש). אם את מקימה מפלגה שתומכת לדוגמה בשיוון זכויות לכל (כולל לבע"ח), זה כבר הרבה יותר הגיוני. אבל מפלגה כמו שאת מציעה לא תדגדג את אחוז החסימה. גם אני אישית לא מתכוון להצביע לה. עוד בעייה היא פגיעה בדימוי. המאבק למען הסביבה וזכויות בע"ח נתפס, בצדק, כמוסרי וטהור, בניגוד למאבקי חרדים-חילוניים למשל. כאשר את מערבת בו פוליטיקה את פוגעת בתדמיתו, וייתכן שבסופו של דבר תשיגי יותר נזק מתועלת. אני בהחלט בעד להעלות את הנושא על סדר היום, אבל לא בדרך שאת מציעה. העמותות כיום (בעיקר בתחום של זכויות בע"ח, אבל לא רק) מצליחות לשנות הרבה ולהעלות מודעות בצורה דרסטית, עירוב פוליטיקה רק יזיק, לפחות לדעתי.

ashmash

New member
מקווה שזה לא קטנוני מידי

הבחירות הקרובות הן לכנסת בלבד ולא לראשות הממשלה כפי שציינת. אבל אני מניח שאת יודעת ופשוט התבלבלת. שנית אם אני לא טועה יש את מפלגת הירוקים שלא ממש הצליחו בבחירות האחרונות. עלה ירוק כמעט עברו את אחוז החסימה ואחד הדברים שהם תומכים בהם זה איכות הסביבה ואני מניח שמפלגה זו תשמח לאמץ לחיקה את הצמחונים. מפלגת מרץ, כוללת איכשהו במצע שלה "שמירה על איכות הסביבה". בגרמניה למשל, הירוקים היא המפלגה השלישית בגודלה והיא משתתפת בקואליציה עם ה-SPD (המפלגה הסוציאל-דמוקרטית של גרמניה), כך שבהחלט יש בעולם מגמה חיובית (לפחות בחלק מהמקומות)...

Neta558

New member
כמה תיקונים והבהרות

עלה ירוק אמנם תומכים באיכות הסביבה, אך למעשה גם בניסויים בבע"ח. המחקרים הנוגעים לשימושי המריחואנה ברפואה שהם כל כך מתפארים בהם ותומכים בהם, הם מחקרים שמתבססים על ניסויים בבע"ח. מפלגת מרצ (ולא מרץ) כוללת לא אכשהו, אלא מאד בבירור שמירה על איכות הסביבה וזכויות בע"ח. טרחתי לבדוק במצע, הנה העקרונות שמצאתי שם לגבי בע"ח: -הגברת החינוך לאהבת בע"ח -הגברת האכיפה והענישה נגד מתעללים בבע"ח -איסור המתת בע"ח משוטטים. -עיקור וסירוס מבוקרים כגישה מחייבת ובתמיכה כספית של הממשלה. -איסור הרעלת בע"ח לצורך מיגור כלבת. - הקמת בתי מחסה לבע"ח משוטטים בכל ישוב בן 20,000 תושבים ומעלה. מקומות קטנים יצורפו לרשות סמוכה בעלת בית מחסה לחיות. -ניסויים בבע"ח יהיו מבוקרים במסגרת מחקר מדעי מוסמך, מיועד לצרכים רפואים חיוניים, תוך מתן תשומת לב ראויה לתנאי אחזקתם של בעלי החיים ולהפחתת סבלם. (תמיד יש לאן להתקדם...) - איסור שימוש בבע"ח במופעי בידור וקרקס. - אכיפה נמרצת של חוקי הציד והפסקת הפגיעה בחיות בר. -מחיצות הפרדה בכבישים חדשים יותאמו למעבר בע"ח - איסור טיפול בבע"ח שיש בו חיתוך רקמה למטרות נוי. - הגברת התמיכה הממלכתית בארגונים הפועלים למען בע"ח ולרווחתם.

pink sunset

New member
שאלה

זה נשמע ממש טוב על הנייר, השאלה אם את חושבת שהם באמת מתכוונים לפעול לביצוע הדברים או שאלו רק הבטחות חסרות בסיס?

Neta558

New member
פוליטיקה היא פוליטיקה...

אף פעם אי אפשר לדעת בביטחון מה המפלגה תעשה לאחר שתקבל את הקול שלך, וזה נכון לכל נשוא. בחירה נבונה תסתמך לא רק על המצע והבטחות המפלגה, אלא גם על פעילויות העבר, מדיניות כללית בה נוקטת המפלגה, פעילות והצהרות המועמדים ברשימתה וכו´. אולי נפתח שרשור חדש עם קטעים מהמצעים של המפלגות הנוגעים לנושאי בע"ח, ולקט של חקיקת עבר בנושא? מישהו מתנדב לעזור לאסוף את המידע?

pink sunset

New member
לדעתי זה רעיון מצויין

חבל שזה לא ממש מצד החזק שלי פולטיקה, אני חוששת שלא אוכל לתרום הרבה לעניין..

ashmash

New member
או לחילופין הצבעת מחאה

כמו למשל עלה ירוק שיכנסו לכנסת במקום הח"כים המושחתים הנוכחיים...

Neta558

New member
אתה מוזמן לעזור לממן ניסויים בבע"ח

אותי זה מטריד. גם הכנסת לכנסת של אנשים שאולי מושחתים פחות (אבל כמו כולם, גם הם ילמדו) לא מפצה על מימון ניסויים בבע"ח.

dylan

New member
?

הבחירות הקרובות הן גם לראשות הממשלה.. מס´ 1 במפלגה שתקבל את רוב הקולות יהיה ראש הממשלה.. זה כמובן מקטין את הסיכוי של מפלגות קטנות לעבור את אחוז החסימה..

Neta558

New member
../images/Emo32.gif לא מדויק

אין חוק הקובע כי מספר 1 במפלגה שתזכה למספר הקולות הגבוה ביותר יהיה ראש הממשלה. ראש הממשלה יהיה ראש הסיעה שסיכויה להרכיב ממשלה בכנסת הם הגבוהים ביותר. לאחר הבחירות, כל ראש סיעה מציג את עמדתו ביחס לכניסה לממשלה בפני הנשיא, והנשיא מטיל את הרכבת הממשלה על ראש הסיעה עם היכולת הטובה ביותר, בהתאם להתיעצותו עם כל הסיעות. בדר"כ מדובר בראש הסיעה הגדולה ביותר, אך אין זה מתחייב על פי חוק.
ובכך סיימנו את קטע ה
בשרשור זה. שאלות נוספות על שיטת הבחירות בישראל ניתן להפנות לפורום אקטואליה (54) ואחרים.

dylan

New member
מותר רק עוד הודעת ../images/Emo32.gif אחת

כדי להגיד
על התיקון ו
על ההטעיה (למרות שבטוח שראש הסיעה הגדולה ביותר יהיה ראש הממשלה..)? ולחשוב שאני הייתי בין שלושת התלמידים היחידים שהגיעו לשיעורי אזרחות.. אולי הייתי צריך גם להקשיב..

doronimous

New member
רעיון טוב

ולא בגלל שיש איזשהו סיכוי שבעולם לעבור את אחוז החסימה אלא שזו עוד דרך להעלות את מודעות הציבור לנושא חשוב זה. רובו העצום של הציבור מעולם לא שמע את צירוף המילים ,´זכויות בע"ח´ ומק דונלד´ס בשבילו זה פרסומות מצחיקות בטלויזיה ומקום עם מיזוג טוב וצעצועים. הבעיה היא שלהקים מפלגה ולתעמל אותה עולה הון תועפות. אני מציע להתחיל בקטן ולפרסם באמצעי התקשורת קמפיין מטעמינו. להתחיל למשל בפרסומות המתארות פיטום אווזים ועגל חלב וקוראות לציבור להחרים תעשייה זו, או פרסומת פוזיטיבית לחיפוש הארנב הקטן במוצרי הקוסמטיקה. גם זה עולה המון, אך פחות.

pink sunset

New member
במקום

אני חושבת שזה יכל להיות נפלא אם היה ברשותנו לממן פרסומות שכאלה, אבל באמת שזה עולה הון תועפות. אולי במקום זה אפשר לפעול לחשיפת הנושא בציבור בדרך שלא תעלה כסף, והיא פנייה לתוכנית של רפי גינת שיוצאת עכשיו בעונה חדשה, הוא כבר עזר בעבר. חשפו בתוכניתו במצלמות נסתרות את מה שעושים לתרנגולות המטילות אחרי שהן הופכות למיותרות, ובתכונית אחרת מה עושים לאפרוחים הזכרים. אנונימוס פנו אליהם עם צילומים במצלמות נסתרות שהם ביצעו בעצמם ועובדה שזה שיכנע אותם ששווה להקדיש לזה תוכנית. אז נכון, זו רק תוכנית של חצי שעה וזו לא "פרסומת" או יותר נכון תשדיר שיחזור על עצמו שוב ושוב ויזכה לחשיפה רבה, אבל גם זה משהו.. אם אני לא טועה, יצאה עכשיו עוד תוכנית עם אמנון לוי שטוען שהוא יבדוק כל מיני שערוריות וקורא לציבור לפנות אליו. כמה רגישות יש להם לנושא בע"ח, את זה אני לא יודעת אבל אפשר לנסות.

Sern

New member
מפלגת עלה ירוק

מטפלת גם בנושא זכויות בעלי חיים ואיכות הסביבה. למען האמת, נושא האקולוגיה נמצא במצע שלה אפילו לפני נושא הסמים. המפלגה תומכת בצמצום הניסויים בבעלי חיים, בהרחבת השימוש בביצי חופש, וכו´. שווה לקרוא את המצע שלהם. ארם, (שכן כן, עדיין מתלבט בין עלה ירוק לחד"ש).

Neta558

New member
כמו שכבר ציינתי

הם אולי תומכים בצמצום ניסויים בבע"ח בכל הנוגע לקוסמטיקה וכו´, אבל שלא תגעו להם במריחואנה! כדי להוכיח יעילות של הסם ולהכניס אותו לחוק, יש הצדקה מלאה מבחינתם לערוך ניסויים בבע"ח. זה נראה לי בזוי לתמוך בניסויים למטרה שכזאת. אני לא רואה הצדקה בכך. (וזאת אפילו לא הסיבה העיקרית שהם לא רלוונטים מבחינתי, אבל זה כבר לפורום אחר\צאט\מסרים\שיחות טלפטיה\לימוד שח בהתכתבות\אחר)

Sern

New member
אני מבין,

משום מה, זה לא היה כתוב במצע שלהם.
הבעיה היא, שאני פחות לא מסכים עם יציאה זו מאשר עם הגבלת חופש הביטוי של תמר גוז´נסקי, שלא לדבר על הציונות הכואבת של כל חברי מר"צ. כולם זזים ימינה, וחבל. אבל, כמו שאמרת, זה כבר לא ממש רלוונטי. תודה על האינפורמציה. ארם.

למעלה