מפלים בשוויץ

מפלים בשוויץ

אנחנו מתכננים טיול הקרוואן לשוויץ באפריל התחלנו לתכנן מסלול ושמענו על מפלים בשם טרומבוך או משהו כזה- כנראה בסביבות אינטרלקן. יש למישהו מושג על מה אני מדבר?
כי לי אין מושג מיכלי מתגלגלת עכשו מצחוק אבל הבטחתי לה שאני מתכנן מסלול חבל על הזמן שעוד ידובר בו
אלון

מפלי טרומלבאך

היי אלון סביר להניח שאתה מתכוון למפלי הטרומלבאך- Trummelbach falle סידרת מפלים הכלואים בתוך ההר- עליהם תוכל לקרוא בהרחבה בסקירה שכתבתי אודותיהם ואותה תוכל למצוא דרך הקישור שנמסר לך בתגובתה של גרזנית. המפלים אכן בסביבות אינטרלאקן - נגישים ומרהיבים. תוכל לאתר אותם בקלות דרומית לאינטרלאקן- סמוכים ללאוטרברונן- Lauterbrunnen שמם של המפלים מלא משמעות ומסגיר את ייחודו של המקום: פירוש שם המקום אקוסטי (שמיעתי) ולא ויזואלי- Trummel=Trommel=תופים Bach=נחל, שטף מים או בתרגום חופשי-רעש תופי המים וזה לא סתם מסיבות יחצניות - המפלים הללו אכן אדירים, מרהיבים, עצומים ומופלאים אך בעיקר כלואים בתוך ההר-לכן שומעים אותם- ומאוד! עם האפקט האקוסטי הנוצר כתוצאה מכך שהם לא חופשיים אלא זורמים נופלים ומתגלגלים בין צוקים וקירות הר. פעם אי אפשר היה לראותם- רק את התחתון מבין עשרת המפלים. את כל יתר התשעה רק שמעו- רועמים כמו המוני תופים בתוך ההר (שלא אמור לרעוש או לרעום...זה הר...) אבל- כשמיכלי ואתה תבקרו שם- תוכלו גם לשמוע וגם לראות את כל עשרת המפלים- למרות שהם בתוך ההר - וזה בהחלט מראה ורעש שנחקקים בזכרון! איך? מעלית חצובה בתוך ההר מעלה אתכם לאמצע הדרך- בתוך ההר. משם תמשיכו לטפס ואחר כך תרדו בעוד המים על עשרת המפלים שוצפים קוצפים מסתחררים ומרעישים לכם את העיניים והאוזניים. שיהיה לכם יופי בחיוך רונית גלבוע

מתי פתוח?

שלום אייל אתר מפלי הטרומלבאך פתוח מידי יום החל מתחילת אפריל ועד לתחילת נובמבר בין השעות 09:00 בבוקר ל- 17:00 ובחודשים יולי אוגוסט בין השעות 08:30 בבוקר ל-18:00 בילוי נעים ומהנה רונית גלבוע

וואו וואו וואו

איזה מצגת אני מכין למיכלי היום. התפקעה מצחוק עלי.היום אני מביא לה את האמא של ההצגות. שאלה למי שהיה שם יש מצב להצעת נישואין שם?

יש יתרון להצעת נישואים שם

לא חשוב מה תהיה התשובה, תמיד תוכל לומר שלא שמעת טוב בגלל רעש המים. או לחילופין אם התשובה לא תמצא חן לך- תוכל לדחוף למים.......סתם בצחוק..... שיהיה לכם במזל טוב

תקשיב לדוקטור...

אלון תקשיב היטב לדוקטור! נראה לי שהוא מנסה לרמוז לך בין השורות שיש סיכוי שלא תוכל לשמוע שם את התשובה- מה שנכון-יהיה קשה לשמוע. הרשה לי להעלות סוגיה נוספת:מה נעשה אם מיכלי לא תשמע מספיק טוב את מה שיש לך לאמר? מתאים לך- מה???- כתשובה? טוב אז:אלון- תקשיב לעצה של גרזנית. אם כבר הגענו עד שוייץ-תכבוש פסגה על מנת לכבוש את ליבה לנצח נצחים. ואם לא כי קר שם ואולי יש חשש שאם במפלים לא תשמע אז שם אולי לא תראה (יש מצב לערפל...) אז אלון - תקשיב לי: שני רעיונות בשליפה מהירה כבסיס למחשבה: יש מקומות מסויימים בשוייץ- בחלקה המזרחי בעיקר- שם הזריחות מהממות. יפהיפיות. עוצרות נשימה...איך זה ככיוון? ואלטרנטיבה: אנחנו בשוייץ- נכון? אנחנו עם קראוון- נכון? פונדו! של גבינה או שוקולד- מתכון לוקחים מהבית, כלי עבודה ומצרכים בכל סופרמרקט שוויצרי, הציוד- בקראון (סיר, כיריים...)יש לרכוש שם אפילו "ערכה" של פונדו בכל סופרמרקט הכוללת את כל מה שצריך.... ואפשר: פונדו גבינות או שוקולד מול הזריחה ההיא שם. שיהיה לכם כל הטוב שבעולם בהצלחה והרבה נחת. בחיוך רונית גלבוע נ.ב. בהצלחה עם המצגת...

לא.

איזה בושות. צר לי... יש עוד רמזים?... כי טירה של משיגנע- זה בטח נויישווינשטיין יכולה לספר לך המון דברים עליה ועליו- אבל בטח לא לזה את מתכוונת מה הלאה?

גרזנית

New member
רמז

נפגשנו בחניה של הטירה, את עם הקבוצה בחגים האחרונים ואני עם הכנופיה שלי

שמריצדק

New member
עד כאן!

סליחה הגיברת גרזנית. זה שקוף שאת רונית גלבוע ומנסה לעשות לעצמך פירסומת חינם. לא מקובל עלי!

גרזנית

New member
תודה על המחמאה

אבל אני ממש לא רונית. אתה יכול לשאול בפורום כגון פורום צלילה, שם אני אאוטינג לגמרי.... הכרתי את רונית במסגרת ההכנות לטיול הקראוונים שלנו ומאד התרשמתי מהמקצועיות שלה. כמו כן, פגשתי אותה ואת הקבוצה האחרונה בטירת נוישוונשטיין והתרשמתי מהנינוחות של הקבוצה ומהארגון שלה. אבל אני לא היא וגם אין אחוזים מהכנסותיה.

מזהה

היי עכשיו יודעת. ברור. מה שלומכם ואיך היה הטיול. החלמת מפצעייך??? מאוד נעים לפגוש אותך כאן- בסביבות הקראוון- למרות שאת כבר אחרי הטיול. סימן טוב. משהו מתבשל?

גרזנית

New member
אנחנו בסדר

הטיול עבר בהצלחה מרובה מכל האספקטים. החתך מחלים ונשארה רק צלקת קטנה, אחרי חודשיים של כאבי ראש מטורפים ולגבי תכנון: תמיד אנחנו מתכננים משהו...

לרונית

איזה פצצה היתה המצגת. השתמשתי בלינק שקיבלתי על המפלים עם הכתבה שלך והכנתי מצגת מפוארת שהוצגה למיכלי באינטימיות ואחר כך- איך נאמר בעדינות- זכיתי לאהדה
. בהזדמנות גם קראתי כתבות אחרות שלך וכבר חרשתי את אתר קרוואן. איפה אפשר למצוא עוד כתבות? אפשר לקבל יותר פרטים על הזריחות? נראה לי אני מבסוט מהתכנונים יותר מהטיול בעצמו והכל בגלל שמיכלי צחקה עלי. יודעת איך להוציא ממני הבחורה הזאת. מנגנת עלי חבל על הזמן

בענייני זריחות

אלון על מנת להגיע לכזו רמת רומנטיקה-יהיה עליך להמתין עם הצעת הנישואין לאחד מימי ראשון ב...חודשים יולי אוגוסט. ואז- יהיה עליכם להיות על הרכבת היוצאת מגולדאו Goldau (לא רחוק מידי מלוצרן) בין השעות 04:30-ל-05:30 לפנות בוקר- (לכל מועד השעה המסויימת שלו-בהתאמה מושלמת לשעת הזריחה ) תגיעו אל ה- Rigi Hurn-פסגת הר הריגי המכונה בפי השווייצרים-"אי השמש". שם, לצלילי קרן אלפינית ( Alphorn ), כשהתפאורה היא הזריחה הכי יפה שיש (כך קבעו מומחים)- תוכל לכרוע ברך. אה, ויש גם כיבוד- ארוחת בוקר מצויינת מוגשת במזנון עשיר מול הנוף המהמם שם, בחדר ארוחת הבוקר של מלון ריגי קאלם. ולשאלתך בנושא הכתבות: נחמד מאוד לדעת שנהנית לקרוא את הכתבות שלי המופיעות באתר קראוון. כתבות חדשות יתווספו לאתר קראוון בקרוב כך שתוכל להנות גם מהן אם תעקוב ותבדוק שם מידי פעם. מאוד מקווה שתמשיך ותהנה גם מהן. בחיוך רונית גלבוע

למעלה