מפלסים מול קומות - יתרונות וחסרונות

מפלסים מול קומות - יתרונות וחסרונות

שלום אנחנו בשלב של סקציות , בונים דו משפחתי (את שני הבתים) האדרכילית שרטטה לנו בהתחלה בית של קומות ואנחנו דווקא חשבנו שמפלסים ,כלומר חצאי מפלסים יהיה יותר נוח אבל יוצא שמפלס ההורים הוא - קומה א' והילדים מעל מה דעתכם? ושאלה שנייה - גשר בבית - כזה פתוח מהסלון רואים את הקומה העליונה - בעד ונגד .. תודה

בניה בקומות מוזילה את השלד

אבל זה לא משמעותי . אם אפשר את כל הפונקציות המשמעותיות להכניס בקומת הקרקע זה עדיף , אם לא אז שחדרי ילדים שיהיו למעלה השקפה לסלון מלמעלה זה יפה . השאלה אם זה לא מפריע , רק לא מפלסים !!! כל קומה תתחיל בגובה מסויים ותגמר באותו הגובה , יופי או לא יופי - רק בלי מדרגות בתוך הקומות .

Upsilon

New member
למה לא מפלסים ?

יצא לי להתקל במפלסים בחיים וחלק מהם דווקא נורא אהבתי. לדוגמא סלון ששקוע בתוך מפלס ... היה מהמם !

מהמם ומעצבן !

כשחיים יום יום עם היופי הוא מאבד מערכו, אבל החוסר נוחות נשאר לתמיד .

חי צומח

New member
למה לא בית שטוח?

הכי נוח - בית שטוח לחלוטין. גם פרקטי (ביחוד כשתהיו מבוגרים) וגם חוסך שטח מת בדמות מדרגות. נכון שבבית דו משפחתי זה יותר בעיה, אבל אפשר לבנות קומה לכל משפחה, לא? אני גר בבית שטוח, ומרוצה עד הגג (תרתי משמע).

Rשף

New member
אני הלכתי על שטוח ../images/Emo9.gif

צריך לזכור שבבניה במפלסים מנצלים פחות את השטח, בהכללה גסה בנייה בשתי קומות מנצלת כפליים את השטח ובמפלסים פעם וחצי (למעשה קומה אחת מנצלת יותר מחצי של שתי קומות, בגלל היעדר המדרגות והסביבה שלהן)

אם מתכננים את המדרגות כחדר מדרגות

כמו שיש בבתי דירות אז זה מבזבז הרבה שטח לפחות 15 מ"ר. כך תוכננו כל התכניות שראיתי כאן . האדריכל שלי בתחילה הציע לבנות את המדרגות כך לא קיבלתי את זה . אפשר לצמצם את הנזק בהרבה, אם מתכננים מדרגות במהלך אחד , שאז אפשר לנצל את השטח הפנוי שמתחת למדרגות . כמו בתמונה

Rשף

New member
תלוי למה אתה קורא לנצל

אני לא אוהב ארון מתחת למדרגות, ובכל מקרה זה ניצול "מאולץ"

התכנון הוא לא ארון ממש

אלא משהוא יותר עיצובי + ויטרינה לכלי אירוח . ( שיהיה היכן לשים את ברבורי הברזל שלי ) לחלופין אולי אני אשים שם שולחן קפה ל 2-3 איש

ענתש

New member
אישית מעדיפה קומות ולא מפלסים.

אצלי יש מפלס בקומת הקרקע לא מרצון, כי אלו תנאי הקרקע
מעדיפה לרכז את הדברים שצריך כדי "לחיות" למטה (מטבח, סלון, חדר משחקים, פינת אוכל וכו') ואת מה שצריך כדי "לישון" למעלה וככה רוב היום הבית מסודר, הילדים באותה הקומה איתך ואף אחד לא רץ מאה פעמים במדרגות לשום מקום. מכיוון שאני בונה להרבה שנים היה לי חשוב שגם יהיה מודולרי (כלומר שבעתיד חדר ההורים יוכל לרדת למטה ושלילדים יהיה למעלה במקום זה סלון משלהם כך שהם והחברים שלהם יהיו למעלה בעוד שאנחנו נהיה למטה). גשר בבית - מאד יפה בעיני. זה גם אומר חלל כפול מעל חלק מהבית שזה מבחינתי "וואוו" ואני לא מוותרת על זה. אצלי יהיה גשר בטון לכיוון חדר ההורים מעל הסלון וגם גשר בטון לכיוון חדרי הילדים שעובר מעל פאטיו. החסרונות של גשר - קודם כל שצריך לשים מעקה, ואני שונאת מעקות. ודבר שני שתמיד שני ילדים רבים יכולים לדחוף אחד את השני מעל זה
אבל נו, זה כבר החרדות המטורפות שלי. אי אפשר לסגור את כל הבית בקירות בגלל זה.

ענתש

New member
אה, אין צורך. אתה לא יודע שכשהילדים

שלי יהיו גדולים כבר לא יהיו מלחמות ולא יהיה צבא ? (לפחות תרשה לי לחיות באשליה...)

רק אם לא יהיו גברים בעולם

אבל היות ונשים לא מוותרות על הבאת גברים לעולם , אז אין סיכוי

nanad

New member
אני אוהבת מפלסים

בעיני הכי נוח שטוח אבל בד"כ אי אפשר בגלל השטח. כשיש חצי קומה בין החדרים לסלון לא חושבים יותר מדי אם לעלול\לרדת, וזה גם במרחק ראיה ושמיעה. בהרבה בתים שראיתי זה יצא מאוד נוח.

putmusicon

New member
אנחנו בונים עכשיו מפלסים

בעיקר רציתי שחדרי הילדים לא יהיו באותה קומה יחד עם שלנו - אז כל היחדיה שלנו שקועה רבע קומה מתחת לילדים וכך יצא שגם הסלון שמתחת לחדר שלנו - יורדים בו 2 מדרגות - לדעתי זה יצא מדהים - ואפשר לחשוב כבר איזה חוסר נוחות יוצרות 2 מדרגות... בעיני מפלסים יוצרים עיניין לעין - כיף לגור בבית מעוצב, אם כי זה תלוי בטעם האישי של כל אחד.

איריסג

New member
חוסר נוחות שיוצרות שתי מדרגות

הוא למשל הבומבה האדירה שחטפה בת של חברים שלנו, ילדה מתוקה בת שנתיים, שכבר הולכת , אבל את יודעת... ככה עוד לא לגמרי יציב, שירדה בסה"כ שתי מדרגות מהסלון למטבח אצל סבתא שלה, מעדה ונכנסה עם המצח ברצפה... זה למשל דוגמה לאי נוחות... אנחנו בונים שטוח - שטוח. בלי אף מדרגה. גם כי יש לנו מספיק שטח, וגם כי הבית צריך להיות נגיש לנכים. אבל גם אם לא היה עניין הנגישות - עדיין הייתי בונה שטוח.

בינא

Member
קומות או מפלסים - יתרונות וחסרונות

להלן כמה תובנות עקרוניות בנושא קומות ומפלסים בתכנון: קומות - מתי מתכננים? 1. כשאין ברירה כי שטח המגרש קטן מידי להכיל כל מה שרוצים בקומה אחת. 2. כשרוצים שמכסימום שטח אדמה ישאר, לאוהבי גינות, בריכות שחיה וטניס. 3. כאשר יש נוף, אותו ניתן לראות רק מהקומה השניה כי השכנים מסתירים. 4. כשבונים ל-2 דורות את הבית, רוצים הפרדה מוחלטת, אבל קרבה והדור הבוגר אינו רוצה או יכול לעלות במדרגות. 5. כשבונים בית שמכיל גם עסק. העסק למטה והמשפחה גרה למעלה. 6. יש חלק גדול באוכלוסיה שחושב שחדרי השינה צריכים להיות למעלה (מכל מיני סיבות) וסלון, מטבח, פ"א, חדר אורחים, שרותים, צריכים להיות למטה ואז אפילו אם יש אפשרות לבנות בקומה אחת, הם יבנו 2. 7. סיבות שאינן הכרח - "שיראו ויקנאו", יותר גדול מאח/שכן שלי. מפלסים - מתי מתכננים: 1. הקרקע משופעת ולא רוצים לחפור/למלא, אלא מבקשים להשאיר כמה שיותר מחובר לטבע. 2. הקרקע משופעת ומבקשים לנצל זאת כדי ליצור הפרדה מפלסית בין שימושים שונים באותה יחידה, כמו: משרד לעצמאי, חדר אומנות, חדר כושר, אזור ארוח, יחידת ארוח, אזור בישול ואכילה, אזור בילוי משפחתי, חדר טלויזיה/קולנוע ביתי/מוסיקה, הפרדה בין אזור ההורים לילדים (אבל לא יותר מידי) וכיו"ב. 3. סיבות אדריכליות שונות לטעמם של האדריכל/ית או המזמינים.

למעלה