מה הכוונה "הכל הולך דרך ג'אווה"?
למה התכוונת במשפט הנ"ל? נקודות לבינתיים, בהנחה שאתה כותב בעיקר לסביבת חלונות, אבל הנקודות הבאות נכונות לכל סביבה (אלא אם ייאמר אחרת): 1. ג'אווה לא מתאימה ליישומים שבהם אתה צריך ביצועי מהירות, מגבלות זכרון, וגישה ישירה ל- low level, למשל משחקי פעולה וכדומה (ואל תאמין למה שינסו למכור לך מדריכים/ספרים מסויימים - נסה לכתוב משחק FPS בג'אווה שבאמת יעשה את העבודה). ובכלל ליישומים נומריים, שכח מג'אווה. 2. אין לה מערכת (נורמלית) לפיתוח GUI - כמו של -VB ודלפי יש. 3. בחלונות אין כמעט ממשק GUI בג'אווה (חוץ מאפליקציות פנים ארגוניות ששם לא ממש איכפת המראה), גם כי המראה של חלונות ג'אווה נראה זר (ומוזר) לסביבת חלונות.הההרגשה היא לא של ממשק חלונות טבעי. ביוניקס/לינוקס זה קצת אחרת. 4. בג'אווה אין קימפול לקוד הרצה (ה-"EXE" המפורסם בחלונות
) אמיתי. אתה צריך לייצא סביבה שלמה למי שמריץ את האפליקציה והוא חייב להתקין ג'אווה אצלו במחשב. 5. יש המון ספריות "והרחבות" לג'אווה, אבל צריך ללמוד אותן והן (בד"כ) בעלות עקומת למידה די תלולה למי שלא מנוסה. 6. מבחינת ביצועי זיכרון - יישומי ג'אווה אוכלים הרבה יותר זכרון מיישומי דלפי. פחות רלבנטי למחשבי המפלצת של היום. => הנ"ל רק כמה נקודות על קצה המזלג שעולות כרגע. אז למה כן ג'אווה? כי מבחינת לימוד מתודולוגיית OOP היא נחשבת הכי "טהורה" (ולכן גם מסורבלת לעתים) בין השפות הנפוצות (אלה שה-OOP שלהן מבוסס מחלקות). הרבה יותר נוח מאשר ב- ++C למשל. למרות ששוב, צריך להבין שאנשים כתבו אותה שראו פתרונות (לבעיות) בדרך מסויימת שלא תמיד מקובלת ומוסכמת על כולם. "דברים שימושיים" - תלוי מה שימושי אצלך. הרוב המוחלט של האפליקציות שאתה רואה בחלונות הוא ב- ++C, יש גם מעט בדלפי וב- VB. למרות שאני לא מאמין שאני מציע את זה
, מה שאתה כן יכול לשקול כתחליף (בסביבת חלונות בלבד!) זה דווקא #C שמהווה את הגרסה של MS לג'אווה. היא פחות "טהורה" מג'אווה, פחות בוגרת ופחות מתאימה לייושמים מרובי סביבות - אבל היא נפוצה מאוד (בישראל בייחוד), והיא "יושבת" בטבעיות בסביבת חלונות, הרבה יותר מג'אווה. * #C עדיין סובלת מכל הבעיות של ג'אווה שאוזכרו בנק': 1, 4, 6. (ויש גם נוספות...) אבל אם ננעלת על ג'אווה, אני חושב שלפחות תרוויח לימוד תכנות OO נכון ומסודר, כי כאמור השפה פשוטה ומאוד מסודרת ומובנית (עד כדי טרחנות) מהתחלה, וללימוד OOP מבוסס מחלקות - היא נחשבת בעיני רבים כטובה ביותר, מבין השפות הנפוצות.