מפסק גילוי תנועה במדרגות

mega byte

Member
מפסק גילוי תנועה במדרגות

שלום חברים.
ברצוני לחבר התקן גלאי תנועה שידליק את האור מרגע שיוצא מהדלת או מהמעלית.
האם זה אפשרי עקרונית לחבר למפסק ובזה בעצם לחקות את פעולתו או שזה מראש לא מצב אפשרי?
הרי במקור הוא מיועד להתקנה על קו המוזן קבוע ורק פותח וסוגר מעגל.
תודה רבה.

mega byte

Member
יש לי את הגלאי אבל

אני שואל באופן תאורטי איך מחברים כזה לתאורה המחוברת לטיימר בכלל ולחצן ה פעיל אותו לזמן קצוב ולא לקו רגיל כמו בבית.

רשר

Well-known member
מנהל
קיבלת תשובה - תשתמש בה, כאן לא תקבל הדרכה "חבר חוט כחול,,,"

רוני1955

Active member
זה מסובך קצת.

הגלאים האלה צריכים גם חיבור לגיד האפס, ובמפסק תאורה אין אפס. יהיה צורך למשוך גיד אפס לשם, ואתה לא יכול למשוך מהבית שלך אלא רק מהלוח שאליו מחוברת התאורה. אם תמשוך גיד אפס מהבית, ממסר הפחת שלך יקפוץ ולא תוכל להרים בחזרה. כמובן שהזנת חשמל מהבית לא תוכל לחבר, כי לאותו קו תאורה יהיו הזנות ממקורות שונים וזו סכנת מוות.
אפשרות אחרת, לחבר מנורה מעל הדלת שלך מתוך הבית שלך ואליה לחבר את הגלאי.

רשר

Well-known member
מנהל
אור דולק תמיד בחדר מדרגות

בכל חדר מדרגות או לובי קומתי יש יותר מנקודת תאורה אחת,
לפחות אחת מהן היא תאורת חרום המקבלת קו מתח קבוע לטעינת הסוללות,
מכאן הפתרון הנכון הבטיחותי לתאורה הצורכת מעט מאוד חשמל ולאורך זמן תרד גם העלות,
להתקין בנקודת התאורת החרום נורת לד נוספת המקבלת מתח מהקו הקבוע ודולקת כל הזמן כך שתמיד יש אור התמצאות וכתוצאה מכך רוב הזמן לא יפעילו את האור הנוסף ע"י לחצן התאורה,
זה כמובן מיתר את כל הפטנטים לחסכון מיותר: גלאים, חיבור מתוך הדירה, גפרורים לשבת בלחצנים,,,

mega byte

Member
רעיון מצויין

אבקש מהחשמלאי להשתמש במקור המתח של תאורת החירום.
אגב.... אני הוועד :)
תודה רבה.

רשר

Well-known member
מנהל
יו"ר הועד ופעיליו חייבים לשמור על החוק יותר מכולם

אפשר לעשות ניסוי במנורה אחת ואחר-כך להעביר בועד החלטה להמשך כי כרוך בהוצאה ראשונית (מסקנה מניהול בית עם 102 דיירים),

בחלק ממנורות החרום יש 2 נורות אחת רגילה ואחת לחרום זה מאפשר להעביר את הנורה הרגילה להזנה מהמתח הקבוע ולהחליפה לנורת לד חסכונית,

למעלה