מפסק תאורה עם 3 מצבי הפעלה

רוני1955

Active member
המשך

אני ממליץ לא להסתבך יותר מדי, ולפשט את הדברים. מה שאתה רוצה זה אפשרי, אבל לא פשוט. אני מציע להשאר עם מפסק יעודי לכל מעגל.

resheffink

New member
מפסק תאורה עם 3 מצבי הפעלה

שלום לכולם.

אני נמצא בהליך תכנון ביתי בשלב תכנית החשמל.

ברצוני למקם מנורות בירידה מהחניה אל המגרש שלי ובנוסף, למקם עוד 2 מנורות שיאירו על השביל המוביל מהמדרגות עד לכניסה לבית.

כרגע, ישנו מפסק אחד עבור המנורות שמאירות את השביל ומספק נוסף (מפסק מחלף) עבור המנורות המאירות את המדרגות בירידה ממגרש החניה (מפסק אחד בתוך הבית ומפסק נוסף בתחילת הירידה במדרגות).

ברצוני לברר עמכם האם קיים מפסק שיש לו 3 מצבים: כבוי, חצי דולק והכל דולק. כך שאוכל לאחד את 2 המפסקים (של המנורות במדרגות ושל המנורות המאירות את שביל הכניסה לבית) למפסק אחד ובכך לקבל את האופציות הבאות:
מצב 1 של המפסק - כל המנורות כבויות
מצב 2 של המפסק - רק המנורות במדרגות פועלות
מצב 3 של המפסק - כל המנורות (במדרגות ובשביל הכניסה לבית) פועלות.

האם קיים מפסק כזה?

בנוסף, במידה וקיים מפסק כזה, האם ניתן להשאיר את חיבור המנורות של המדרגות כמפסק מחלף כך שיהיה מפסק אחד בתחילת הירידה במדרגות ומפסק שני (המפסק שאני מברר עמכם אם הוא קיים) בתוך הבית?

בתודה מראש,
רשף

רוני1955

Active member
קיים מפסק כזה.

מפסק (לא לחצן) של תריס חשמלי עושה בדיוק את זה. מצב ראשון - אין חשמל לשום מקום. מצב שני - נותן זרם לכיוון אחד. מצב שלישי - נותן זרם לכיוון שני. לכיוונים השונים אפשר לחבר את התאורה השונה.
אין לו מצב של מפסק מחלף.

WarDog

New member
כמו שנאמר קיים מפסק כזה, אבל אתה תאבד את ה"מחליף"

אפשר גם להתקין "בורר מצבים" ואז יש לך כמאט אין ספור מצבים אפשרים(מוגבל בגודל הבורר) של חיבור.
&nbsp
אישית הייתי מוסיף עוד מחליף לתאורה שיש לה כרגע רק מפסק אחד, ומסדר אותם ככה שיהיו באותו המקום של המפסקים הקימים ככה יותר נוח לפי דעתי (אפשר להדליק הכל או רק חלק משני המקומות).

למעלה