מפענחת תצ"א ומודיעין

מפענחת תצ"א ומודיעין

אז ככה- לפני חודש הייתי במיונים לאשכול מבצעים ופיקוח של חיל האויר, וכשהתקשרתי היום לשאול מה קורה עם התשובות אמרו לי שהתקבלתי למפענחת תצ"א, ויש לי כמה שאלות...אם מישהו יוכל לענות זה יהיה מעולה

1- אם התקבלתי לתפקיד מפענחת, זה אומר שלא התקבלתי לתפקידים אחרים באשכול? כי מאוד רציתי מדריכת סימולטור....השאלה אם אפשר להתעקש לקבל מיון המשך שהבנתי שיש לסימולטור?
2- איך התפקיד של מפענחת תצ"א? אם מישהו היה בתפקיד הזה אני אשמח מאוד לדעת על התפקיד עצמו, ההכשרה והטירונות, על התנאים, האווירה בקבוצה...
3- האם ישנו לי את המועד גיוס בעקבות זה? יש לי למרץ הבא (כי אני ילידת נובמבר), ואני מאוד רוצה להקדים אותו.... כמה מחזורי גיוס יש לתצ"א בשנה? יש מצב שיתנו לי להתגייס לפני שיש לי 18?

וגם- הייתי במיונים לאמ"מ שחקים במודיעין ונפלתי בשלב של הראיון (שנחשב שלב יחסית מתקדם לפי מה שהבנתי) ויוצא שעכשיו אני לא מתמיינת לשום דבר ממודיעין, אבל דיברתי עם מישהו שמבין בזה והוא אמר שיש סיכוי גדול מאוד שיקראו לי למיונים לתפקיד אחר במודיעין... למישהו זה קרה שהוא נפל משחקים וקיבל זימון לתפקיד אחר במודיעין? אם אני רוצה לנסות מסלול אחר אני צריכה לבקש? ואם אני מתחילה מיונים אחרים במודיעין ומתקבלת אני עוברת אוטומטית לשם ולא נשארת בחיל האויר?

סליחה על החפירה, ותודה מראש על העזרה

5695

New member
אני במצב ממש דומה לשלך!

אני גם ממש רציתי מדריכת סימולטור ואפילו הייתי במיוני המשך לזה אבל לא התקבלתי וקיבלתי מש"קית ניווט ותחקור
וגם התמיינתי לאמ"מ אבל בכלל נפלתי במבחנים קבוצתיים
אז בקשר למדריכת סימולטור גם אם יש מיונים נורא קשה להתקבל, אבל אני גם אשמח אם יענו על השאלה שלך....

רגע...

מתי עשית את המיונים? ישר קיבלת את ההעברה להמשך מיונים בסימולטור או שהיית צריכה לבקש?

5695

New member
קיבלתי תשובה בפסח

עשיתי לפני חודשיים
עשיתי את המבחנים ואז יום אחר כך התקשרו אליי

4everbitch

New member
בנוגע לפענוח תצ''א

שקלי את זה, את הקורס את עושה בבה''ד 15 יחד עם החברה של מודיעין וזה התפקיד עצמו יכול להיות די מעניין...

בבה"ד 15?

אני דווקא הבנתי שהקורס של חיל האוויר הוא בעובדה...
אני יודעת שזה תפקיד טוב, פשוט ציפיתי ליותר כי הנתונים שלי גבוהים... לכן חשוב לי לדעת אם אני באמת אהנה בתפקיד או ששווה לי לנסות ולהלחם על תפקיד אחר...

mordillogirl

New member
מתישהו באמצע הקורס יש פיצול

הרוב הולכים לעשות עוד חודשיים בגלילות ומי שנשאר מסיים את הקורס מוקדם יותר בעובדה. למיטב הבנתי ההמשך בגלילות הוא יותר נחשק..

4everbitch

New member
ציפית ליותר?! זה תפקיד סבבה לגמרי

אומנם אני לא הכי בקיאה מה עושים בח''א הים אבל לדעתי מפענחים בחמ''ן זה תפקיד יחסית טוב...אז אין סיבה שבח''א זה יהיה בלאיי...

בכל מקרה בנות, אין להן יותר מדי מה לעשות בצבא...תוותרי על זה ותמצאי את עצמך פקידה...בהצלחה

ברור שאני לא אוותר על התפקיד...

רק רציתי לדעת עליו יותר ולבדוק אם באמת כדאי לי לנסות ולהלחם על כניסה למיונים אחרים של מודיעין...
אני לא מסכימה עם זה שאין לבנות יותר מדי מה לעשות בצבא- הן יכולות לעשות כל תפקיד שהוא לא קרבי, והרבה פעמים- במיומנות גדולה יותר מהבנים...
סתם בשביל לדעת- מישהו יודע מה היחס בין הבנים לבנות בתפקיד הזה? יותר בנות, יותר בנים או חצי חצי?

למעלה