מפקח בנייה

לב אם

New member
מפקח בנייה

אשמח אם תוכלו להאיר את עיניי: האם החוק דורש שלכל תוספת בניה יהיה מפקח (מהנדס, הנדסאי בניין), או שניתן להסתפק בפיקוח של האדריכל. אשמח אם תפנו אותי למקורות שמחזקים את הנקודה (יש לי ויכוח עם גורמים שמנסים לכפות עלי מפקח מסוים). במידה שאכן זה חובה, אשמח לקבל המלצה למפקחים באיזור הדרום, והמלצה לעלות סבירה של פיקוח. חן חן

lank

New member
../images/Emo68.gifתוספת בנייה

כאשר מגישים בקשה לתוספת בנייה - גרמושקה , צריכים חתימה של מגיש הבקשה ( בדר"כ - אדריכל או הנדסאי אדריכלות) ובנוסף חתימה של קבלן שלד ( מהנדס או הנדסאי בניין ). הפיקוח נעשה ע"י המהנדס - הוא בעצם חתום גם כאחראי ביקורת למבנה. בעיקרון אפשר תמיד לקחת הנדסאי בניין שיבצע את הכל. החיסרון הגדול הוא - שהנדסאי בניין לא תמיד שם דגש על עיצוב ותכנון נכון, אלא על תקנים , חוזק וקונסטרוקציה. קחו זאת בחשבון

לב אם

New member
הבקשה שלנו כבר רצה

ומי שהיה חתום זה האדריכל והקונסטרוקטור. לא זכור לי שבשלב ההוא עלתה שאלה מי מפקח. עכשיו פתאום בא אלינו מישהו (מטעם הישוב) שאמר שהוא חייב להיות המפקח, ומכיוון שהוא מגזים במחיר הלכתי לדבר עם ההנהלה והם אמרו שזו דרישת החוק שיהיה מוגדר מפקח. אני לא רוצה ללכת בניגוד לחוק, אבל כל הסיפור נשמע לי קצת מצוץ ...

arcdsgn

New member
אין חובת פיקוח...

יומי באתר (מנהל פרוייקט) אלא פיקוח הנדסי ואדריכלי (עליון) אותם מבצעים החתומים על הבקשה להיתר. לא רק שהישוב שלך מגזים, נראה שהם מנסים לסדר למישהו עבודה על חשבונך ! היזהרי והתייעצי עם האדריכל שלך. בהצלחה!

לב אם

New member
תודה ואולי יש לך איזו הפניה או

אסמכתא למה אומר החוק , כדי שאוכל להעמיד אותם בפני העובדות ?

arcdsgn

New member
לב אם

מבחינת החוק, המפקחים והאחראים על ביצוע העבודה הם החתומים על הבקשה להיתר בניה בסעיף אחראי לביקורת... נושא פיקוח בניה באתר נתון לשיקול דעתו ויכולתו של היזם לשכור את השרותים הנ"ל. היכן מתכנניך בכל הסיפור? שבת שלום

לב אם

New member
תודה לכולם על הנסיון לעזור

בסופו של דבר, אחרי שיחות מרתוניות עם כל הנוגעים בדבר, הם ירדו מהעץ וחזרו להצעת המחיר המקורית לפיקוח (שהיתה שליש בדיוק ממה שפתאום רצו להנחית עלינו) ואכן שכרנו אותו, כי באמת נוח וטוב שהקבלן ידע שמישהו מקצועי נמצא בשטח, ושם עין. האדריכל שלנו מאד נחמד ועוזר והוא זה שטיפל בכל ההגשה, כולל להפעיל את הקונסטרוקטור שהתגלה כעושה צרות רציני מאד. הוא גם השיג לנו את הפטור מממ"ד ורץ לכל מי שצריך - אבל העלות שלו לא כללה פיקוח, אז אני מניחה שהוא רק יבוא לבקר ולהתפעל מדי פעם. עשינו לו ממש חיים קלים, כי בעצם אנחנו התווכחנו איזה חודש בבית סביב הרעיונות שלנו - בהתחלה עם ניירות, ואח"כ העלינו על ויזיו, כך שכשהגענו לאדריכל היתה לנו תוכנית מאד מוצלחת, והוא סייע לנו רק בכמה נקודות קטנות, ובקטעים שאנחנו פחות מבינים כמו תכנון התאורה והחלונות.

למעלה