מפרטי בניה

מפרטי בניה

שלום לכולם אני נמצאת בתהליך של כתיבת מפרט לבית ...יש כבר תוכניות סקיצות סופיות ,ללא תוכניות עבודה . מכיוון שהבנייה בעיסקת קומבינציה של מיגרש תמורת בית חשוב לי להכניס למפרט כמה שיותר ... אני מסתמכת על כמה מפרטים של חברים אבל זה לא ממש מספיק לי ראשי הפרקים במסמך הם : שלד , פיתוח , חשמל , איטום , טיח וצבע , ריצוף וחיפויים , פתחים , מסגרות ונפחות ,מטבח ,גינה הקבלן אמור לתת לי את כל זה אבל אני חייבת להגדיר עלויות , ומפרט אשמח לקבל קבצים עם מפרטים שלכם ולהתאים אותם לצרכים שלי למשל - מה הוא המטבח האידאלי מבחינת חומרים ? ממה שקצת קראתי - עץ סנדויץ אדום , פרזול - בלום מושיין וכו' ... תודה מראש , טלי

איריסג

New member
במטבח למשל

חשוב להגדיר לא רק אלומיניום אדום ואיזה חברת פירזולים אלא גם מה החומר שממנו עשויות החזיתות (פורניר, עץ מלא, MDF צבוע שלייף לאק וכו') וגם איזה אביזרים כלולים (מגירות סכו"ם, חלוקת צלחות וכיוב'). כשאת אומרת מסגרות ונפחות - את מתכוונת שאת עושה בלגי ברזל, או שהתכוונת לאלומיניום ? לגבי אלומיניום - אם אתם עושים חלונות וכו' - לכי לקליל שיתנו לך מפרט מדוייק - עם הסדרות שלהם - ולפי זה תעבדי (רשתות וכו'). אם את רוצה קליל - את חייבת לרשום במפרט במפורש שזה חייב להיות על ידי מורשה קליל, ואת מספרי הסדרות.

ראשית יש תכנית אדריכלית

היא חלק בלתי נפרד מהחוזה . שלד - לקבוע סוג בלוקים וטיח = המומלץ בלוק פומיס וטיח טרמי +שליכטה אקרילית או מינרלית צבעונית . חשמל - את צריכה תכנית חשמל ולמקם את כל מה שאת רוצה על התכנית ולקבוע איזה סוג חומר לבן את רוצה . +הכנה למזגנים . ריצוף - המגוון גדול תצטרכי בבוא הזמן לבחור, תקבעי בחוזה מחיר מקסימום לקנית ריצוף . מטבח - ללכת עם התכנית ליצרן מטבחים ולתכנן את המטבח עד לפרט האחרון , זה גם סוגר את תכנית החשמל והאינסטלציה . פיתוח וגינה - בתכנית האדריכלית צריכים להיות שבילים ומדרגות, אם את רוצה יש גם מתכנני גינות . פתחים - חלונות פרופיל בלגי מאלומיניום עם זכוכית בידודית 4-6-4 כל מקום והחלון המתאים לו . דלת כניסה - להגדיר כבר היום איזו דלת - כנ"ל דלתות פנים - יש הפרשים גדולים מאוד במחירים . מקלחות - לפרט כל מה שצריך במקלחות . יש מפרטים של קבלנים שמוכרים דירות, לבקש מפרט כזה כדוגמא .

בינא

Member
מפרטי בניה - נושא מקצועי ביותר

לומדים אותו בטכניון במשך שנה שלמה. מפרטי גמר בניה קיימים בכל חברות הבניה המוכרות דירות, אולם מפרטי חומרי בניה לשלד, איטום, בידוד וכיו"ב, הם פונקציה של התכנון ההנדסי ואותם לא ניתן לכתוב ללא תוכניות עבודה מפורטות, הנדסיות ואדריכליות. המלצה חמה - כמו שלא תבצעי ניתוח בבית, אלא תפני לרופא מומחה, מומלץ לפנות להנדסאי בניה המתמחה בכתיבת מפרטים טכניים וכתבי כמויות. המפרט הטכני הוא תמיד "פועל יוצא" מהתוכניות, כמו גם הכמויות.

תודה על תשובתך המפורטת מספר שאלות

למה הכוונה בחשמל - סוג חומר לבן ? ריצוף - האם 150 ש"ח למטר הוא סכום יפה ? פתחים - בלגי אלומיניום עדיף על בלגי ברזל ? והאם קליל נחשבים לטובים ביותר בשוק ? או אלובום ? דלת כניסה - מעץ גושני מלא או עדיף גם בלגי אלומיניום או ברזל ? הבנתי לעץ יש חסרונות של תחזוקה , בעיות ממקור שמש ..וגם יש לי כלבה קטנה שעלולה לשרוט את הדלת ..האם 10,000 ש"ח לדלת מספיק ? שביל כניסה - מה מומלץ , ברור שזה עיניין של מחיר , השאלה היא נגיד שאין הגבלת תקציב , מה היית עושה ?

איריסג

New member
אני יכולה לתת לך כמה תשובות

בעניין הפתחים: בעיני (וזה בעיקר עניין של טעם אישי) הבלגי ברזל נראה פי אלף יותר טוב, לא יעזור כלום. עד לא מזמן נרתענו ממנו משתי סיבות: האחת - הבלגי ברזל היה עשוי מ 100% ברזל - זאת אומרת - כשאת סוגרת את החלון זו טריקה של ברזל בברזל - זה רועש וגם היו בעיות איטום מפני קור ורעש. שנית- חשבנו משום מה שהבלגי ברזל יעלה פי שתיים מבלגי אלומניום. ובכן: נתחיל מהסוף - מהצעות המחיר שקיבלתי, על פי מפרט שעשיתי בקליל - הבלגי ברזל יצא יותר זול. שנית - בפרופילים החדשים בבלגי ברזל כבר יש איטום על ידי גומיות - אין רעש, אין טריקה ואין חדירה של רוח. אם בכל זאת תחליטו ללכת על אלומיניום בלגי - אז לטעמי (שוב. עניין של טעם) - הפרופילים של קליל הם הכי קרובים למקור הברזלי. הם הכי עדינים, והפירזולים של קליל הכי יפים, וקליל נותנת את "האחריות הכפולה". אלובין בעיני פחות "פיין". בעניין דלת הכניסה - גם אנחנו מתלבטים - זה מאד תלוי בכיוון של הכניסה - אם זו דלת דרומית או מערבית - דלת עץ עלולה להנזק - וצריך לקחת בחשבון קירוי די נרחב מסביבה כדי לשמור עליה. לגבי התקציב - אני הגדרתי לנגריה די "בוטיקית" דלת בגודל כפול ודי גבוהה - מעץ - והמחיר שקיבלתי (הראשוני) היה סביבות ה 15-18 אלף ש"ח - כך שאני משערת שעשרת אלפים ש"ח יכול להיות סכום סביר.

איריס,

יש לך קישור או תמונה להמחישת סגנון הדלת שלך
(הסקרנות....
)

איריסג

New member
לצערי לא...

זו היתה הצעת מחיר תיאורטית לגמרי - על פי רוחב וגובה.

איריסג

New member
"ארטפרו" של קובי חליפה

בבלגי ברזל אין חוכמות - אם הולכים למישהוא שהוא לא אמן של ממש - אוכלים אותה בגדול. ראינו אצל בת דודה של האיש שלי מה קורה כשיש עבודת ברזל מחורבנת. שלא נדע.... קובי חליפה, מ"ארטפרו" הוא אמן מדהים, שעושה דברים חבל על הזמן, המחירים שלו השאירו אותי פעורת פה (לטובה). הסדנא והמשרדים נמצאים במושב נחלים.

כד"ר לברזל אני לא אוהב ברזל בבית

לטעמי עדיף פרופיל קליל צבוע בצבע כרצונך והמבחר הוא גדול . חומר לבן בחשמל אלו הם המפסקים ,השקעים והתקעים . גם לדלתות פלדה יש חסרונות של תחזוקה וגם יש בעיות של שמש , אפשר ללכת על דלת עץ או יציקת אלומיניום בלי חשש . אצלי הכניסה היא קרובה מאוד ליציאה מהסלון , את המרפסת של הסלון אני אעשה באותו הריצוף של הסלון כנ"ל את שביל הגישה אם כי בשביל הגישה צריך ריצוף שמונע החלקה . כבר ראיתי וילות עם ריצוף קרמיקה גם בחניה . 150-200 ש"ח מחיר לקנית ריצוף זה מחיר טוב מבחינתך .

M הדרך

New member
אצלנו מתוכננת דלק ענקית

ולו רק כדי לדעת מה מחכה לי..מעניין לדעת מחיר כיום 160 רוחב3.50 גובה הכיוון הוא דוראל , בוונגה, נקייה מאד, ז"א אין אלמנטים שמייקרים.

fireman

New member
תכיני לפחות 20 אלף ש"ח....לפחות!

בודראל גם הפשוט יקר ולטעמי מדיניות המחירים של דוראל שערורייתית למדי אבל מסתבר שלא חסר מי שיקנה. על דלת מהסטנדרטיות ביותר שיש להם שם במידות סטנדרטיות לחלוטין ביקשו 13.5K ש"ח על דלת שמצאה חן בעינינו הם לא חשבו פעמיים לפני שהציגו תג מחיר של 37K ש"ח (כנף וחצי). ב37 אלף ש"ח עשיתי דלתות בכל הבית ועוד נשארתי עם עודף.

M הדרך

New member
ז"א שלא כדאי בכלל לבנות עליהם

זה מזכיר לי בבית הנוכחי האדריכלית של המטבח הציעה לנו לעשות מנורה באולטרה בתל אביב באנו..אדם נחמד קראו לו מרטין..שירבט קישקש ואמר יעלה לכם רק 12.000 ש"ח בגלל שבאתם דרך האדריכלית פפפפפפפפפפפחחחחחחחחחחח לחצתי לחצי על היד..אמרנו יפה תודה ושלום נכנסנו למטאור ז"ל...שאלתי אם יש להם יועצת תאורה..אמרו לא בעירנו זו אלא רק ברעננה הזמינו אותה ליום תאריך ושעה ללא כל התחייבות וכך היה באה לביתנו עברנו נקודה נקודה ומלא נקודות מאור חבלז כל הבית כולל הכל מכל והמון יצא 12.000 ש"ח הנחושת עד היום לא השתנתה בכלום איכות מוצרים ברמות עד היום נורות עובדות בתי מנורה באיכות מאד טובה את השנדליר לפ.אוכל קנינו בביתילי תמורה 2400 ש"ח והבית נראה מיליון דולר כן, שווה לשבור רגליים ראה את שכתבתי על היבואנים ממרוקו שהם חברים טובים שלי לא שווה לסחוב שזווה לשבור רגלים קצת ערב נעים

fireman

New member
אם כדאי או לא כדאי

תחליטי את....הכסף הוא שלך
מי כמוני יודע שהריצות חוסכות לעיתים הרבה כסף.

fireman

New member
לגבי דלת

תלוי בגודל המפתח....אם מדובר במפתח סטנדרטי (גובה 210-220 ורוחב 80-90) 10K ש"ח זה אפשרי. אם מדובר על דלת של שתי כנפיים (כנף וחצי\כנף כפולה) תוסיפי עוד 50% לפחות. אם דלת בגובה חריג, תכפילי את הסכום. דלת עץ\ציפוי עץ לא מתאימה להתקנה במפנה דרומי , אם הכניסה לבית שלך היא לכיוון דרום תורידי את זה מהפרק, אחרי כמו חודשים הדלת תיראה כמו הצרות של ג'קי מצא ושולה זקן. במקרה כזה מומלצת דלת פלדה בצבע בהיר לדלת מיציקת אלומיניום כפי שהציע האדם הפשוט תשרייני סכום כסף גדול יותר.... אני נתקלתי בדלתות אלומיניום שהגיעו למחירים של 40 אלף ש"ח לכנף וחצי בגובה סטנדרטי בתחום הזה מגוון החברות והאפשרויות הוא אדיר, יותר מכל דבר אחר שנכלל בתהליך הבניה, לצאת לראות ולהתרשם

פיטנגו4

New member
בגינה

חשוב מאד לציין פינוי פסולת בנין - מכל סוג שהוא, מכל עומק שהוא ומכל שטח המגרש. אדמה - אחרי התיעצות עם מתכנן גינות, תוכלו לציין סוג ועומק. לא לכתוב סתם "אדמה גננית" כי אין בכלל דבר כזה ולכם זה ניתן לפירוש איך שמתחשק לקבלן. גם לא לכתוב "אדמה מקומית" בלי להתיעץ, ובודאי לא לכתוב "חמרה חולית" - כי זה תלוי במיקום. אם אתם גרים למשל בחיפה - זה לא הסוג המומלץ. חמות, מדרגות, מסלעות, שבילים ניקוזים - אחרי התיעצות עם מתכנן הגינה. לא תמיד רצוי ללכת על המינימים הקבוע בחוק. לפעמים רצוי להגביה קצת חומות, ולשנות שיפועים. בפירוש לא לצקת שבילים ומשטחי חוץ לפני שיש סקיצה של תכנון צורני של הגינה. יש להגדיל חשמל לגינה: תאורה, מפסקים, נקודת חשמל לבריכת נוי, הכנה למערת השקיה. מיקום נקודות מים. בקיצור - אתם צריכים להתיעץ עם מתכנן גינות מקצועי. לא גנן(!!!) אלא הנדסאי אדריכלות נוף או אדריכל נוף.

למעלה