מפרט של המחשב

shmulik88

Member
מפרט של המחשב

מה הייתם משדרגים או משנים במפרט של המחשב הבא (ללא כרטיס מסך חיצוני): המחשב לשימוש כללי (לא גיימניג) אבל לשימוש אינטנסיבי. 3 אנשים בוגרים טוחנים אותו מבוקר עד לילה. אני לא רוצה לשדרג בעוד 3 שנים.... מארז MASTERBOX MB600L COOLERMASTER שחור ספק כח A.PFC VP500PC 500W ANTEC מעבד אינטל I5-10400 2.9GHz 12MB 1200 TRAY מאוורר למעבד A30 ANTEC לוח PRIME H410M-A 1200 DDR4 ASUS H410 זכרון KVR KINGSTON 16GB DDR4 2666MHz כונן SAMSUNG 860 EVO V NAND 2.5" 500GB SSD דיסק קשיח פנימי WD GOLD 7200RPM 128MB 2TB צורב פנימי X24 DVR-S21WBK PIONEER שחור

frankthe

New member
כמה דברים

למה לקחת את הלוח אם עם הציפסט הכי חלש שמספק את הכי מעט קצב העברת נתונים? יש סדרות b460 או h470 שהן פשוט יותר טובות. בשביל מה לקחת הרד דיסק מסדרת gold? יש לא מעט חברה שיודעים לפוצץ כסף... סדרת black תיתן תמורה זהה בפחות כסף. היתרון של סדרת gild הוא הגנה נגד זעזועים - אתה בונה מחשב נייד? אתה הולך לשים במחשב כוננים רבים כמו בשרת nas? אין לך שום יתרון בסדרת gold במצב כזה קנית צורב dvd. בטוח שיש לך שימוש במוצר כזה? היום כמעט ואין שימוש במוצרים כאלה &nbsp תקווה שלא תצטרך לשדרג את המחשב בעוד 3 שנים...

shmulik88

Member
הבהרות....

באייבורי כמעט ואין סדרת black בגודל שאני רוצה. אני רוצה אחריות 5 שנים, אם כי אי אפשר לדעת מה שווה האחריות. אבל אני מקווה שזה הכי אמין שיש. dvd טוב שיש אבל הוא זול וזה כבר חסר משמעות. לגבי לוח פתוח להצעות .... (אייבורי מאוד קרובים אלי)

frankthe

New member
שבת שלום

אני לא מתרשם מהאתר של איבורי וזה שהחנות מאוד קרובה לא אומר לרובנו כלום. אני מקווה שאתה מכיר את השיר מביתי לביתך מרחק מילימטר מליבי לליבך מרחק קילומטר...
סיפור קצר - אחי קנה מחשב חדש דרך העבודה, היתה עסקה מול חברה מסויימת. ביקש להוסיף דיסק 1 טרה - הציעו לו מחיר של 300 שח כולל התקנה. בשלב הזה אני התערבתי, הכרחתי אותו לקנות כונן 2 טרה באותו מחיר של 300 שח דרך חנות אחרת, התקין לבד בליווי טלפוני שלי (זה היה בתקופת סגר הקורונה), התחברתי למחשב שלו, פרמטתי את הדיסק, עזרתי לו להעתיק את הנתונים מהמחשב הישן... טענה א - לא חייבים לקנות באיייבורי טענה ב - בלי לדעת מה אתם עושים במחשב - לרוב לא צריך כונן מסוג black או gold בשביל לשמור נתונים. זה נראה די מיותר בייחוד שפער המחירים בין הדגמים הפשוטים לסדרות הנל עובר את ה 200 ש"ח ומאחר ויש לי במשפחה 2 צרכני מחשבים כבדים (עריכת וידאו ועריכת מוסיקה) שעובדים עם כונני blue והעסק רץ להם טוב אז הכל טוב. טענה ג - אני לא מתרשם מאייבורי כלל. לפי האתר שלהם אין להם לוחות עם ציפסט של h470 ורק דגם אחד של b460. באתרים אחרים יש הרבה יותר מגוון של לחות אם לשני הציפסטים האלה. למה אייבורי לא מביאים או לא מפרסמים מגוון רחב יותר של מוצרים? חנויות הרבה קטנות מהן מפרסמות מגוון רחב יותר. לטעמי חייב לשדרג לוח אם לכיוון b460 ומעלה - כי זה מה שיביא בסופו של דבר מהירות עבודה טובה יותר, אפשר לרדת מgold ל blue ולא תרגיש את הבדלים - לא במהירות ולא באמינות. dvd - תיהנה... מציע לך להיכנס ל ksp או tms כדי להתרשם ממגוון של לוחות אם, כוננים קשיחים ומחירים של המוצרים השונים ואז תתרשם כל טוב! &nbsp

shmulik88

Member
לגבי ה- ssd...

הבנתי שצריך תמיכה של הלוח אם בתקן m/2 2280. מה זה נותן כוננן ה-ssd בתקן m/2 2280 בהשוואה למה שבחרתי: SAMSUNG 860 EVO V NAND 2.5" 500GB כונן ssd בגודל 2.5" נפוצים יותר(אני חושב). מה עם האמינות של כונן m/2 2280 בהשוואה לכונן 2.5" ?

frankthe

New member
שלום

אז ככה: יפה שהתעלמת מההערות שלי על לוח האם ובדיקה של אתרים אחרים. עדיין מציע לך לעיין באתרים אחרים. בכל מקרה הסבר עבורך: הסטנדרט החדש m.2 הוא המחליף של sata ssd מהדור הקודם. במהיריויות: sata ssd מגיע עד רוחב פס 6Gbps ואילו m.2 בתקן 2280 החדש מגיע עד 32Gbps. קצב העברת הנתונים גם הוא משופר משמעותית: sata ssd מגיע עד 600mb/s, לעומתו תקן m.2 מגיע ל 4gb/s תקן m.2 מותקן ומחובר ללוח האם ומקבל מהלוח האם את החשמל שלו. פחות כבלים שמסתובבים במארז. לגבי אמינות - זה תקן שקיים כבר 3 שנים. אם זה לא היה אמין - זה לא היה עובר... מקווה שעזרתי. &nbsp

shmulik88

Member
הבהרות...

תודה. לא התעלמתי מהערות שלך לגבי הלוח אם. מה ההבדלים בין לוחות עם ציפסט B460 לבין Z490? מה כדאי יותר?

shmulik88

Member
המשך הבהרות...

בחרתי את הלוח אם הזה: PRIME H410M-A 1200 DDR4 ASUS H410 בגלל שיש לו גם יציאת hdmi וגם vga לשימוש מסכים ישנים. בינתיים הלוח הזה כבר לא במלאי של אייבורי.

frankthe

New member
שבוע טוב!

לזכותך יאמר שאתה לקוח נאמן... אני לא הייתי מוטרד אם הלוח לא נמצא במלאי היום. בעוד 3 ימים הוא יהיה... אז מה ההבדלים בין לוחות אם השונים? תשובה: ישנם מספר מספר פרמטרים המבדילים בין ציפסט לציפסט. נכון להיום כל הלוחות מהדור החדש תומכים בסוקט 1200, זה אומר שתוכל להתקין איזה מעבד שתרצה i3/i5/i7 על הלוח בתנאי שיתאים לסוקט. כמו כן ברוב הנתונים הבסיסיים כגון bus speed, tdp הנתונים זהים. אז איפה ההבדל? ההבדלים יהיו בנתון שנקרא pci lanes - היכולת של הלוח לקבל נתונים ובמקביל להעביר נתונים. ב h410 יש כ 6 pci lanes, ב b460 יש כ 16 pci lanes, וב z490 יש 24. כמו כן יש הבדל בכמות התקני usb אותה ניתן לחבר למערכת h410 תומך עד 10 חיבורי usb לעומת 12 חיבורי usb ב b460 ועד 14 חיבורי usb בציפסט z490 בקונפיגורציה של כרטיסי מסך במידה ותחליט להתקין כרטיס מסך - שני הציפסטים h410 b460 תומכים בכרטיס מסך אחד בלבד ואילו ציפסט z490 תומך בשני כרטיסי מסך בקונפיגורציות שונות 1 x 16 or 2 x 8 or 1 x 8 + 2 x 4 כמו כן ציפסט z490 תומך בהמהרה (Overclocking ) בשעה שכל הציפסטים האחרים המקבילים לו לא תומכים. אני מציע לך לראות לוחות אם עם ציפסטים שונים בחנויות שונות למשל: https://www.tms.co.il/index.php?rou...+10002&i[]=70545+10002&p=1&s=p.price-ASC&l=30 או כאן למשל https://ksp.co.il/?select=.1030..3....maxprice=0&intersect=&rintersect=&store_real= המטרה היא שתבין שיש מבחר וניתן לבחור דברים לפי שיטתך ולפי תקציבך גם אם זה לא בחנות שקרובה לביתך. &nbsp &nbsp &nbsp

shmulik88

Member
תודה ועוד משהו קטן...

בדיסקים קשיחים של wd גודל 2 טרה. מה עדיף סדרת black או סדרת gold ?

frankthe

New member
שלום

העניין הוא כזה = סדרת gold מיועדת למה שנקרא מרכזי נתונים. כלומר מחשב שלתוכו מחברים בטכנולוגיות שונות כמויות גדולות של כוננים קשיחים מתוך מטרה לשמור את הנתונים תחת קצב עבודה גבוה ובמערכי raid שונים. אתה לא עושה את זה. אתה קונה כונן נתונים אחד. מבחינת נתונים יבשים אין הבדל בין הדגם של gold מול black מבחינת גודל הכונן (2 טרה) כמות זכרון מטמון (128) מהירות סיבוב לשעה (7200). אם יש הבדל הוא יהיה במחיר ובאחריות שאתה מקבל. מכאן זה עובר אליך...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
דווקא AMD ויש סיבות טובות

&nbsp אסביר למה בסוף &nbsp מעבד AMD Ryzen™ 5 3400G with Radeon™ RX Vega 11 Graphics 4 Core Box &nbsp לוח אם Asus PRIME X570-PRO ATX &nbsp זכרון למחשב HyperX Fury 2x8GB DDR4 3200MHz HX432C16FB3K2/16 DIMM &nbsp כונן Samsung 970 EVO Plus NVMe M.2 500GB SSD &nbsp דיסק קשיח Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB &nbsp ספק כח אקטיבי Antec VP500P PLUS 500W &nbsp מארז מחשב Antec NX200 בצבע שחור כולל חלון צד &nbsp צורב פנימי Asus DRW-24D5MT DVDx24 OEM &nbsp מחיר : 4011 ש"ח לא כולל מערכת הפעלה ( גם אתה לא בחרת כזו מלכתחילה) &nbsp למה AMD ? &nbsp כח עיבוד כללי זהה כמעט לאינטל. הבדל עצום ורב בכרטיס גרפי מובנה של AMD הרבה יותר חזק לתמונה טובה יותר סרטונים עריכה קלה משחקים קלים וכו' וכו' כל התצוגה הרבה יותר טובה. זה יתרון ענק ביום יום לראות סרט באיכות גבוהה יותר . &nbsp לוח אם מתקדם ועם אפשרות בכל זאת לשדרג לדור הבא של המעבדים. בנוסף אמינות ויציבות גבוהים ביותר בגלל איכות חומרים עובי הלוח ועוד כמה דברים שישמרו על המחשב שלוש + שנים יותר טוב. בהחלט לעומת לוח זול יותר. &nbsp זיכרון בהתאם למעבד במהירות טובה איכות טובה ( לשים לב שבמעבדה יפעילו את כל המהירות בלוח האם אחרי התקנת הווינדוס לא כל טכנאי יודע, משום מה לי לא עשו את זה לכן אני מציין) חברה טובה. 16 גיגה. &nbsp דיסק NVME הם אמינים המהירות הסבירו לך כבר. SAMSUNG אמינה ומובילה בתחום. &nbsp קשיח 2 טרה אמינות טובה ונכנס במחיר. &nbsp ספק 80+ חסכוני בחשמל רכיבים אמינים מסתם ספק רגיל. &nbsp מארז סביר לפי תקציב . &nbsp צורב ( כן אני גם משתמש עדיין ) ... &nbsp סה"כ ביצועים עלות תועלת ואמינות יותר גבוהים מINTEL , בכל העולם כבר עברו לAMD מסיבות אלה. גם אני במחשב האישי שלי. אם אתה רוצה שלוש שנים אחריות לקשיח GOLD זה עוד 300 ש"ח ..אם תגרד אותם לתחושה של אחריות מה טוב. אם לא האמינות של מה ששמתי טובה גם ככה . &nbsp &nbsp

למעלה