מפרסמים אותנו.

Jonny R

New member
מפרסמים אותנו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3346321,00.html

gwizard

New member
לא אהבתי את הכתבה

היא אומנם מעמידה את וויקה באור מאוד חיובי, אבל היא לא מדגישה את השיוויון והאיזון בין הנקבי לזכרי ובמקום מדגישה רק רוחניות נשית. זאת סטיגמה של שנות ה-80, אבל זאת לא וויקה כפי שהיא באמת.

neophile

New member
"מקורן בעמים הקלטיים"

"וויקה היא דת צעירה יחסית, אם כי היא מבוססת על אמונות עתיקות מאוד שמקורן בעמים הקלטיים." מקורן בעמים הקלטיים ? באמת? למה? בגלל האל המקורנן? תקנו אותי אם אני טועה, אבל הוא מופיע בעוד מיתולוגיות...

mb3inh

New member
אני רחוק מלהיות מאמין בוויקה

(ואני קלטי). לא ציפיתי שהכתבה תהיה נכונה.

כתבה משעשעת

לא מחדשת הרבה כמו כתבות קודמות שהיו ב"לאישה" בנושא וגם די שבלונית, אבל מה אפשר כבר לצפות מעיתונות פנאי (או מעיתונות בכלל). גם בארה"ב, בעיתונים היותר פופלרים, אי אפשר למצוא הרבה יותר. כמובן, יש בה את הטעויות ואי הדיוקים הרגילים וגם כמה הגזמות פרואות (אלפי מאמינים? נו, באמת). אותי שעשע מאוד הקישור ל"כתבה" על הלחשים.

gwizard

New member
יותר מדי אופטימית

הייתי מעריך שיש שמאמינים בוגרים שגיבשו את אמונתם ועורך חיים יש כמה עשרות. לעומת זאת, ישנם כמה מאות בני נוער ומבוגרים שמתעניינים או לומדים בצורה לא מחייבת. זה די עצוב שההערכה שלי לא השתנתה הרבה במהלך השנתיים האחרונות.

כמו ש- salvation כתבה

בהערכה אופטימית, יש כמה מאות. בשיחת טלפון עם פגנית שלא מרבה להשתתף בפורומים או לקרוא בהם (והיא מכירה לא מעט פגנים בארץ), הגענו להערכה אופטימית מאוד של כ-500 איש. לפני כמה ימים חשבתי שזה היה יותר מדי אופטימי, אבל מאז כמעט כל יום יוצא לי להכיר עוד ועוד אנשים וקבוצות
דווקא באינטרנט הפומבי, נראה לי שאנחנו יחסית מיעוט - ואני יכול גם להבין למה.

כי הרבה אנשים מעדיפים

מקומות פרטיים יותר - רשימות מיילים קטנות משלהם, פורומים פרטיים. הם לא מתעניינים ולא מעוניינים ב"קהילה" והם מסתפקים בקבוצות הקטנות שלהם. גם "חיי מחשב"/"חיי אינטרנט" כמו שיש ללא מעטים מאיתנו כמה זה לא בדיוק כוס התה שלהם.

נכון,ובנוסף-

1)לא כולם מחוברים באינפוזיה לאינטרנט 2)לא כולם אוהבים את המכשיר הזה-מחשב 3)יש אנשים שמעדיפים תקשורת בין אישית ולא וירטואלית ו-4) (וזו הנקודה הכי חשובה): לא כולם אוהבים לצפות או לקחת חלק במריבות המטומטמות ובתככים הנבזיים שמתרחשים לרוב על דפי האינטרנט,משום שאנשים שיושבים בתחתוניהם בבית החמים והנעים שלהם מאחורי המקלדת מרשים לעצמם לגרום לכך. אפילו אני,שצפיתי בשני צדי המתרס(קהילת בשר ודם וקהילה וירטואלית),שקלתי ואולי עוד אשקול-לא לקחת חלק עוד בקהילה הוירטואלית בשל כך.

למעלה