מפרקים בע"מ

מפרקים בע"מ

השבוע קיבלתי בדואר הודעה כי מפרקים את פלוגתי (פלוגת חה"ן שקיבלה תשבחות מרובות מפי ראשי הצבא) ומפזרים אותנו ברחבי היחידות שככל הנראה סובלים משיעורי נפקדות מרובים - לדעתי ולפי דעת רבים ותבדקו סטטיסטיקות, מה שמאחד את חיילי המילואים וגורם להם לבוא שוב ושוב הוא בעיקר החבר'ה, מבירור ביחידות שונות שעברו תהליך דומה, יותר ממחצית "נטשו לענייניהם" ולא התייצבו שוב למילואים ביחידות החדשות. - האם זה התגמול לפלוגה ששיעורי הנפקדות בה שואפים ל0 ? האם צה"ל החל כבר בתהליך ההתנתקות? - והחל בהתנתקות של חיילים מחבריהם לנשק?

תגובה

לא נראה לי שמפרקים את הפלוגה שלך, פשוט ממזגים אותה עם יחידה אחרת. אז אתה וחבריך תישארו ביחד. ואין לזה שום קשר לנפקדות ביחידות האחרות.

אני מאוד מקווה

ראשית, מאיפה הבטחון שלך על כך שפלוגתי לא תפורק לרסיסים, ונשאר ביחד , אני חייב לציין כי מצב כזה הוא לא הכי טוב אבל עדיף מפירוק לרסיסים. שנית, משיחות עם חברים בפלוגה לרבים יש מספיק סיבות מוצדקות שלא לשרת ביחידה קרבית, כמו בעיות בריאות, אופי עבודה באזרחות ,ומצב משפחתי,ועוד מלא סיבות אך החליטו ובצדק להישאר עד כה מלוכדים ולתת את המקסימום , ותאמינו לי רבים אצלנו יכולים בקלות להשתלב בתפקידים מתאימים יותר לכשוריהם, כמו בפרקליטות הצבאית, וביחידות הדרכה השונות. שלישית, די אם תבדקו בפלוגות ויחידות אורגניות שפורקו את אחוזי ההתייצבות למילואים.

עברתי אותו תהליך עם פלוגת ה"עורב"..

...שבה שירתתי במילואים...אולי תלמד משהו חיובי... כיוון שאז היתי "רק" בן 31-32, צורפתי ליחידת "חי"ר פשוטה... חברי בני ה 38-39 וצפונה שוחררו לגמרי... בני ה 25-29 נישלחו להתמזג בפלוגות "עורב" צעירות... בגיל 41 כמעט, אני עדיין משרת שם, מצאתי ובניתי חברויות חדשות, כ 10 שנים אני איתם, "מגדל" דור צעיר שבא, דור בוגר שעוזב...אחלה חבר'ה אני כמעט הכי בוגר בפלוגה, נהנה מכל רגע...חושבני שחברי הוותיקים ואנוכי, משדרים לצעירים את "רוח הפלוגה"...וכך הם מתחנכים... לראות אותנו המבוגרים, יוצאים למארבים עם מאגים ומרגמות, פותחים ציר, מבצעים כל משימה...נותנים להם דוגמא... אני שלם עם עצמי... אל תכעס על צה"ל...יש צרכים...לא תמיד הכל נכון, אבל אלו גדולים וחזקים מאיתנו...

תודה על העידוד

אני מאמין ומקווה שהמעבר ליחידות יהיה בדומה למתואר על ידך, אבל אני טוען שהמצב בו פלוגה מבצעת את המוטל עליה על הצד הטוב ביותר צריכה להתפרק ליחידות אשר חייליה ככל הנראה לא מתייצבים לדרישות הצבא, הוא לא הוגן. וכמו שטענת חלקם אף משתחררים ממערך המילואים (מה שיוצר לחץ על השאר) אם על ידי הצבא ואם ביוזמתם,מצב שנגרם עקב שליפת "קלפים" הפוטרים אותם משירות , שלא נשלפו עד כה בפלוגה. אין כלל כעס על צהל ואני מודע לצרכיו, ואני בטוח שיבצע את ההליך בצורה טובה, אבל אני גם מציג את ההשלכות.

ניר נגר

New member
ידידי לפק"ל ולרשת ההסוואה :))

אתה בן 41?? הופתעתי... ואתה צודק לחלוטין

ניר נגר

New member
מוקש, אני ממש מבין אותך, בתור

לוחם שמגחיע למילואים ונהנה לראות את החבר'ה, קשה הפירוק הזה. אינ בטוח שצה"ל לא היה מפרק יחידה מצויינת כמו שלכם אם הוא לא היה צריך לפרק אותה...(אני עדיין אומר שלא כולם אטומים שם למעלה) בכל מקרה בדרך כלל מי שמשרת המילואים ביחידות קרביות הם אנשים איכותיים הדומים לך כך שאני בטוח שתוך זמן מאוד קצר תרכוש חברים חדשים לנשק... בהצלחה משום מה אני ממש לא דואג לך ..וזו מחמאה :)))

פלסטיק

New member
יחידה צהלית איננה מועדון חברים

נכון שכיף להפגש מדיד פעם עם החברה מימים ימימה ולא עם אנשים חדשים, אבל זה לא שיקול מרכזי להחזיק יחידה. לדעתי אתה צודק בהערכתך שאחוז ההתיצבות ירד פלאים.

מועדון??

היחס שלי למילואים הוא לחלוטין לא כמועדון (גם אם נתנו לי כרטיס מועדון...) אני מזכיר לך רק את העובדות נטו. והעובדות שוב: פלוגות שאחוזי הגיוס בהן שואף ל120 אחוז(וזו לא טעות 120) מפורקות ככל הנראה לטובת פלוגות שאחוזי הגיוס בהן שואפות ל-10 אחוז, האם זאת מתנה ליחידות? רבים מהחיילים שמבקשים להגיש וולתמ, נרתעים ולא מגישים וולתמ, גם אם הוא מוצדק, במידה ומתברר להם שמועד השמפ יידחה והם יועברו לשרת את אותו שמפ עם פלוגה\מסגרת אחרת. (מה שנחשב בעיניהם בסנקצייה) פירוק הפלוגה יוצר אחוז השתמטות גבוהה (ושמישהו יתקן אותי) מה שמלכד וגורם לגיוס של המילואים, הוא גם ובעיקר הנאמנות לחבר'ה בפלוגה שלא יטחנו. כל חייל מילואים קרבי יכול לצערי להשתמט ממילואים בסיבות די הגיוניות, (רפואי,התחזות אצל הקבן ועוד.)אך הוא מעדיף לשרת. אני בעד צעדי חיסכון והתייעלות , אבל מבקש אם יש צורך להוסיף פלוגה, אפשר לשקול גם הוספתה כפלוגה אורגנית לכל מסגרת שתהיה. ולסיום אני מאוד אוהב שינוים, ואף לרכוש עוד חברים, אבל העובדות שהוזכרו מעלה יוצרות תופעות שלא הייתי רוצה שיהיו, כמו השתמטות.

יכול להיות שאתם, תוצבו לא כבודד...

...כבודדים, אלא כמחלקות...נניח 15 חבר'ה למחלקת סיור זו... 20 חבר'ה למחלקת חה"ן אחרת... 10 חבר'ה למחלקת מרגמות... לא כ1-2 לבד... ב"שוק העבדים" שאני השתתפתי, זה היה כך: ישבו שלושה מג"דים מחטיבה מסויימת, אתה ניכנס לרעיון ואז הם מתחילים לתשאל, לדבר, להעביר קטעים...ואומרים: אתה תיקח את זה, אני את ההוא, וזה יקבל את ההוא... חלוקת שלל... חהחהחההחהחההח חההחהחהחה חהחחה חה

פלסטיק

New member
הסכמתי איתך שאחוז ההתיצבות ירד

לא הסכמתי להנחה שלך שפירוק הפלוגות נועד למלא את שורותיהן של פלוגות משתמטים, יכול להיות שהפירוק הוא דוקא מסיבות הגיוניות. פשוט אין לי את הידע לסיבת הפירוק לגבי חוסר החוכמה בפירוק יחידות טובות: צה"ל מעולם לא היה מעוז החוכמה וההגיון.

חיסכון,או קיי

לדעתי המהלך יוביל אכן לחסכון, גם מהסיבה שלא יהיה צורך לשלם ל80 האחוז מהלוחמים מהסיבה הפשוטה, שלא יהיו עוד במערך המילואים!!!! אני מאוד מקווה שפירוק הפלוגות הוא לא כורח המציאות של אחוזי השתמטות בשאר היחידות, אבל לצערי הסטטיסטיקות פשוט צ ו ע ק ו ת להזכיר לך נתון קטן? רק חלק קטן מהאוכלוסיה מבצע מילואים (אני לא רוצה לנקוב במספרים, שמי שעוד עושה מילואים לא ירגיש פראייר)

פלסטיק

New member
אנחנו די מסכימים

אני לא משלה את עצמי לגבי העובדות, אתה לא צריך להזכיר לי אותן

למעלה