מפרק ירך - מספר שאלות

מפרק ירך - מספר שאלות

שלום לכם אני מתאמנת באופן פעיל בספינינג במשך החצי שנה אחרונה ההתחלה הייתה הדרגתית אימון אחד בשבוע , עם הזמן שניים וכיום עד לארבעה אימונים בשבוע . יש חימום לפני , מתיחות אחרי , הכל תקין . בעבר הייתה לי שחיקה של הסחוס בברכיים אולם לא בכך עסקינן יש לציין שאינני מרגישה כל פגיעה או זעזועים בברכיים כפי שאנשים חוששים . הכל טוב ויפה עד שמפרק הירך השמאלי התחיל להציק.(בשני האימונים האחרונים יש גם תחושה מציקה בקרסול , היש קשר? ) לקחתי חופשה של עשרה ימים מכל פעילות גופנית ועדיין הכאב קיים . יש לי לעיתים בזמן האימון וכיום יותר ויותר אחרי האימון כאב במפרק הירך -(מקורבים לתחום אולם לא רופאים משערים כי זו דלקת) אני הולכת לאורטופד בקרוב (התור הכי קרוב שהיה ) אבל אשמח לדעת אם נראה לכם שבעיה כזו עלולה למנוע ממני להמשיך ולעסוק בספורט בכלל ובספינינג בפרט . (בהנחה וזו אכן דלקת ? הטיפול הוא תרופתי ובמקביל מפסיקים להתאמן או שין חובה להפסיק להתאמן ? ) אציין כי אני פעילה ספורטיבית שנים ע"ג שנים . שאלה אחרונה בעניין : התור הוא בעוד קצת יותר מעשרה ימים , לשיעורי הספינינג ברור שלא אלך . הליכה של שעה יום יום ניתן לעשות או שעדיף לצמצם כמה שיותר את הלחץ על המפרק ? יודעת ששאלתי המון שאלות - הספורט חשוב לי ואשמח אם תוכלו להבהיר לי את התמונה ערב טוב

כאבי ירך

כמו במקרים רבים אחרים, קשה לדעת מה בדיוק הבעיה ללא בדיקה. כאב בירך יכול להיגרם מבעיה בירך וגם מבעיה באיזור אחר המקרינה לירך למשל גב, ועוד סיבות אחרות. מה שחשוב הוא לאתר את האיזור הבעיתי ולטפל בו (לא רק להפחית את הכאב בטווח הקצר אלא גם לטפל במקור שלו).עד הבדיקה הייתי ממליצה להפחית את הפעילות שגורמת לכאב. אני בטוחה שאחרי ובמקביל לטיפול נכון ונבון עם מוטיבציה כפי שאני מתרשמת שיש לך תוכלי להמשיך לעסוק בספורט. שיהיה בהצלחה ותמשיכי לעדכן אותנו. ביי יעל

תנסי לתאר

בדיוק איפה כואב. בקידמת הירך, מפשעה, בצד, עד הברך, מקומי ? כפי שיעל ענתה יש הרבה אפשרויות.

בדיוק עכשיו חשבתי על זה

שייתכן שאני טועה בהגדרת המיקום . אי חושבת שזה מפרק הירך אבל לא בטוחה (אגב ללא כל קשר אם אתן מכירות אתר טוב או שיש בידכם מפת שרירים של גוף האדם , בעברית! אשמח לשמוע ) אם מניחים את הידיים על המותניים אז הכאב הוא כחמישה ס"מ כלפיי מטה , אבל בכיוון אלכסוני , בין המפשעה למותן . זה המיקום של מפרק הירך לא ? הכאב הוא נקודתי , וכשהעמקתי עליו לחיצה אז חשים את הכאב יותר הומלץ לי לשים על זה קרח ולראות אם הכאב מתנקז לנקודה אחת אזי מדובר בדלקת , כך עשיתי וכך היו התוצאות אולם משום שחסרות לי שנתיים לסיום לימודי הרפואה(&quot
) אני אמתין לתשובות מבוססות יותר של הרופא . אני צריכה לאל כל קשר לעשות בדיקת דם , כדי כבר לעשות אותה לפני האוטופד ? אני יודעת שניתן לראות דלקות בגוף ע"י תוצאות שקיעת הדם . שוב תודה

למעלה