מפתוח - קידר

chayahd99

New member
מפתוח - קידר

בחלק של המבחן בו יהיה צריך למפתח מאמר או ספר: מישהו יכול להגיד לי אם היא תתן את התזאורוס בשביל לחפש את המונחים, או שהיא מצפה שנקבע את מילות המפתח באיזושהי צורה אחרת. התזאורוס יהיה כמה דפים מצולמים/מודפסים מאיזה תזאורוס אמיתי או מה
אשמח להבהרות

zoe2004

New member
בשנה שעברה

היא נתנה דפים מצולמים מתזארוס, שהמילים הנכונות היו כלולות בהם, כך שזה היה די קל.

miky4

New member
אבל היא אמרה "להיזהר"

כי ברשימת התזאורוס שהיא תתן היא תכניס "סוסים טרויאנים" (ציטוט מדויק), אז צריך לשים לב. וכמובן, צריך להסביר את השלבים שעושים במפתוח עד למילים הסופיות שנבחרות (על סמך התזאורוס שנתנה). בהצלחה

chayahd99

New member
השלבים...

היא נותנת את רשימת השלבים, או שצריך לזכור אותם
האמת, נראה לי שאני אזכור אותם, כי אחרי כמה דוגמאות, זה כבר נכנס לראש.

chayahd99

New member
ובכלל...

אני מדמיינת או שהמבחן הזה הוא די קל
מבחינת השאלות האמריקאיות, אין הרבה חומר ולמרות שהיא אוהבת לבלבל בשאלות אמריקאיות (מנסיון), אין פה יותר מדי מקום לטעות. מבחינת המפתוח, התהליך נראה די פשוט, אם כי מצאתי חוסר עקביות מסוימת בצורת המפתוח של המאמרים/ספרים שבחוברת. לפעמים היא מאוד פירטה ולקחה המון מונחים לרשימה הראשונית ולפעמים היא ממש קיצרה. לפעמים היא לקחה גם את כל המילים הטכניות הקשורות למחקר (כמותי, איכותי וכדו') ולפעמים היא לא כללה מילים כאלו למרות שהופיעו בתקציר. לפעמים היא השאירה ביטויים בשלמותם ולפעמים חילקה אותן למילים בודדות. השאלה היא: האם במבחן עדיף לכתוב יותר מונחים ברשימה הראשונית ואז לצמצם או שהיא מורידה נקודות אם כותבים יותר מדי מילים ועדיף לכתוב פחות

למעלה