מפתחות לשינוי

מפתחות לשינוי

האמת היא שבעיניי זהו אחד הנושאים הכי חשובים לכל התהליך של שינוי - לתחילתו, לאמצעו ולסופו. ומאחר שלא ראיתי תגובות לנושא הזה השבוע, רציתי לעורר את תשומת לבכם לכך. מפתחות לשינוי אלו כל אותם המשאבים שיכולים לעזור לנו בדרכנו להשיג את המטרה שלנו. לדוגמא - מוטיבציה, זמן, אנרגיה, מחויבות, תמיכה, כסף - וכל דבר אחר שאפשר לחשוב עליו. ויש גם מפתחות שחסרים לנו ואז הם יכולים להוות מכשלה בתהליך השינוי. אבל על המכשולים נדבר בהמשך. מה שחשוב הוא שכשיוצאים לדרך- כדאי לעשות מן סל כזה של מפתחות שעומדים לראשותנו ושהם אלו שיעזרו לנו כשהדרך שלנו תגיע לשלב שהיא מייגעת אותנו. אז אלו מפתחות יש לכם ואלו הייתם רוצים להשיג?

Gali112

New member
המפתחות שלי

כבר כמה ימים אני חושבת להגיב להודעה על המפתחות ולא בטוחה מה בדיוק יש לי תזכורת: המטרה שלי לשלושת החודשים הקרובים מתמקדת בתחום הגוף והבריאות לרדת במשקל ולשפר את הכושר וביתר פרוט. 1. משקל- להוריד את רוב המשקל שעליתי אחרי הלידה- כ-10 ק"ג 2. כושר אירובי- לשפר את כושר הצעידה (למשל להיות מסוגלת ללכת במשך שעה הליכה מהירה) 3. עיצוב- לחזק שרירים ובמיוחד שרירי בטן לגבי המפתחות מוטיבציה- זו בעיה אני רוצה לרזות כי צריך ולא בגלל התלהבות מהתוצאות- אני לא אוהבת תגובות של אנשים להרזיה לא מלהיב אותי לקנות בגדים חדשים זמן- החלטתי להקדיש חלק מהזמן הפנוי כלומר הזמן בו התינוק במסגרת לעשות כושר ולבישול וגם לנסות לשלב פעילות עם התינוק כמו למשל טיול עם העגלה אנרגיה- כרגע חסרה לי מקווה שעם ההרזיה והכושר זה ישתפר מחוייבות- שוב עושה את זה כי צריך לא בטוחה עד כמה המחויבות שלי לתהליך מלאה תמיכה- מעדיפה הפעם לא להתמך במסגרת כמו קבוצת תמיכה או דיאטנית- התאכזבתי בעבר ממסגרות כאילו רוצה להתחבר לעצמי לעבוד בקצב שלי לפי הצרכים שלי והעדפות שלי. כן הייתי רוצה תמיכה של חברה שעוברת תהליך דומה כסף- לא חסר אבל מאותה סיבה כנ"ל לא הייתי רוצה לגייס תמיכה בתשלום

היי גלי -

המחשבה שלי על צריך היא בדרך-כלל שאם צריך אז זה לא כיף. ודווקא לקחת את המוטיבציה כמפתח בשבילך ולבחון אם אכן את צריכה או רוצה לרדת במשקל, ואם המטרה שלך תושג אז איך תרגישי וכו'. באופן אישי לא הייתי הולכת על מטרה מתוך הסתכלות על צריך - כי הסיכוי שתצליחי להתמיד מתוך המוטיבציה הזאת היא לא מאוד גבוהה. כמובן זאת רק דעתי האישית, אני יודעת לגביי שאם השינוי לא ממש בוער בי אז הוא מתמוסס די מהר. אז אולי כדאי לך לשבת ולבחון שוב את המטרה שלך ו/או את המוטיבציה שלך להשיג אותה ולהחליט אם זה מה שהכי חשוב לך בשלושת החודשים הקרובים, אם את מוכנה להשקעה הגדולה שזה מצריך (וזה מצריך המון השקעה מי כמוני יודעת), ואם את בכל זאת רוצה את זה, אז איך את יכולה לשנות את המוטיבציה ולגרום לעצמך לרצות את זה יותר מאשר להצטרך. שאלות....

Gali112

New member
עודף המשקל הוא "גזלן אנרגיה" שלי

כמו שאת מתארת באחד המאמרים. זה איזשהו משא כבד, תרתי משמע, שגוזל ממני אנרגיות פיסיות ונפשיות. זה לא הפריע לי לעשות שינויים גדולים בחיי ולהצליח אבל זה גוזל המון אנרגיה יש בי התנגדות גדולה לזה שמשקל הוא מדד להצלחה בחברה בכלל ובסביבה הקרובה שלי (אמא שלי למשל) אבל אני גם מבינה את הנזק האובייקטיבי שעודף המשקל והכושר הלקוי גורמים לי לאורך השנים שלושת החודשים הקרובים מתאימים לי כדי לטפל בגזלן האנרגיה הזה כי זו תהיה תקופה יחסית רגועה מבחינת הקריירה שלאחריה אני מתכוונת להעביר הילוך ולחפש את המשך דרכי המקצועית אז מבחינתי זה לא משהו שכיף לי לעשות אלא מכשול בדרך למטרות חשובות אחרות שצריך לטפל בו

12רוניתי

New member
מפתח חשוב לטעמי הוא-

מפתח ה-עיקביות. הוא מתאים לי לטיפול בבעיית המשקל ועיצוב הגוף!!!!! מפתח נוסף שיעזור לי בשינוי הוא מפתח ההגיון והפרופורציה- בכל מצב להניח את המפתח ולראות לאן יש להטות את האנרגיות!!

ניאו30

New member
אולי לא הבנתי את השאלה

כשאני חושב על מפתחות לשינוי אני חושב על דברים שונים לגמרי. לא שאלו שציינת לא חשובים,הם כן,אבל כפי שאני רואה את זה לפחות,הם לא המפתחות לשינוי,הדבר שאנחנו זקוקים לו יותר מכל כדי לעבור את תהליך השינוי שלו,על כל שלביו,ובעיקר לטווח הארוך.לדעתי זמן,מוטיבציה,כסף וכדומה הם תוצאות לוואי או עזרים בדרך למפתחות לשינוי,אבל לא המפתחות עצמם.אני יכול להרחיב על כך אם תירצי.אמרתי שאולי לא הבנתי את השאלה משום שאני רואה מפתח כמשהו שאנחנו מפתחים/רוכשים בתוכנו.

BellA עלמה

New member
מפתחות לשינוי

לימודים- כשהחלטתי לחזור ללימודים מסודרת (לא אונ' פתוחה) התחלתי ללמוד את הנושא הגעתי למסכנה שאני יכולה לשלב עזיבת הבית עם לימודים ומכוון שאני אוהבת נוף ירוק ושטח פתוח חשבתי על קיבוץ או מושב בצפון הרחוק כן גם לימודי תעודה או תואר יכולים להיות פתח לשינוי כי זה מקנה מקצוע. למשל אמא שלי אחרי שנים שעסקה בביולוגיה עשתה שינוי ולמדה תזונה וזה שינה לה את החיים מהקצה אל הקצה.

למעלה