מפתיע?גברים יפנים פחות לוקחים חלק במטלות הבית

tweedle dee

New member
מפתיע?גברים יפנים פחות לוקחים חלק במטלות הבית

לפי נתונים של 2005 שנאספו במדינות ה- OECD, ובחנו בין השאר כמה זמן גברים מקדישים לעבודות ללא תשלום בבית, הנורווגים היו במקום הראשון והיפנים במקום האחרון.
היפנים כך מסתבר מבלים רק 62 דקות ביום בביצוע מטלות בבית, לעומת בנות הזוג שלהם שמקדישות למטרה זו 300 דקות ביום.

האם זה מפתיע? כנראה שלא. בהתחשב בחלוקת התפקידים במדינה.
מצד שני, עובדה שנראה שהם "שכחו לציין" בכתבה היא שהגברים היפנים הם היחידים בסקר, לדעתי, שגם מבלים פחות זמן בבית בפעילויות פנאי מהנשים. עובדה שיכולה להצביע על כך שמעבר לחלוקת התפקידים בבית - חוסר השוויון נובע גם מזה שגברים יפנים פשוט מבלים הרבה יותר זמן בעבודה - מה שלא תלוי כל כך בהם, אלא יותר במעסיקים שלהם.

הכתבה ב- YNET:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4496151,00.html

הכתבה המקורית ברויטרס:
http://www.reuters.com/article/2014/03/06/us-womensday-oecd-survey-idUSBREA251NF20140306

הסקר (או לפחות אני חושב שזה הסקר שהם הסתמכו עליו):
http://www.oecd.org/gender/data/balancingpaidworkunpaidworkandleisure.htm

ונקודה אחרונה, שלא קשורה ליפן אבל ממש מעצבנת אותי. גם ברויטרס וגם בתרגום ב-YNET השתמשו בביטוי המעצבן "גברים שעוזרים בבית" - כאילו מישהו מהם מועיל בטובו לעשות טובה כדי לחרוג מהאחריות שלו ולסייע למי שבאמת אמורה לעשות את העבודות האלו. הטרמינולוגיה הזאת כבר הייתה אמורה למות מזמן.

mishel s

New member
אני לא יודע כמה זה שהם עובדים קשור לזה

מנסיון אישי שלי פה, יש נשים שעובדות יותר זמן מהגבר שלהן ואז גם חוזרות הבייתה ומבלות שעות בטיפול בבית על חשבון שינה. נראה לי די מרתיח לעבוד יותר זמן מהגבר שלך ואז לחזור הבייתה ולקבל ממנו דרישות על ארוחת ערב ונקיון כשהוא נמצא בבית יותר זמן ממך.
אבל זאת התרבות(?) כנראה.

אבל כמובן, יש נקודה בזה שאכן מי שנמצא פחות זמן בבית יכול תאורטית פחות זמן לתרום.
אבל האמת, 62 דקות זה יותר ממה שציפית...
חשבתי שזה יהיה נמוך יותר מהמספר הזה. שעה ביום לעבודות בית זה מכובד, וזה עוד ממוצע, כלומר יש כאלו שגם משקיעים שעתיים (על חשבון אלו שלא עושים כלום).

johnny d

New member
זה אמנם נכון

אבל זה חלק קטן יותר של האוכלוסיה.
הממוצעים שמים גברים יפנים עם יותר חובות מנשים בגדול.
ואם זאת יש גם יוצאי דופן לכיוון השני, דברים שעובדים יותר זמן בחוץ (או חיים עם נשים שאינן עובדות) ומשקיעים יותר זמן בעבודות הבית... (שהם דרך אגב לא רק עבודות בית, אבל זה נושא אחר)

tweedle dee

New member
אני מניח שזה יילך וישתנה בסופו של דבר

המנחה שלי, למשל, בדיוק חוקרת את הנושא של ה- ikumen שמשקיעים יותר זמן בבית ולוקחים חלק פעיל בגידול הילדים. מונח שיצר לא מעט באז ביפן.

כמו כן, זה נדיר אבל יש גם את ה- 主夫 - גברים שמחליטים להישאר בבית בזמן שהאישה יוצאת לעבוד (קוראים את זה כמו 主婦 しゅふ של "עקרת בית", רק הקאנג'י שונה),

johnny d

New member
מצחיק שדווקא בכתבות כאלו

רושמים: "גברים שעוזרים בבית", יש סיבה שהפסקתי לקרוא עיתונים וכתבות אינטרנט לפני יותר מעשור.

בנוגע לעניין השובינסטיות, ההגדרה המערבית מוציאה את היפנים שוביניסטים, מה שלא אומר שום דבר רע על היפנים כי ההגדרה מניחה הנחות יסוד שלא תקפות על החברה היפנית.

(החלק הבא לא ממש קשור)
מזכיר לי מחקר שהראה שקפה יכול לגרום למוות בטרם עת, כשנתנו לעכבר לשתות קפה מרוכז במשקל כפול מגודלו ביום...
העובדה שאדם ששותה 15 ליטר מים ביום צפוי למות, לא מנעה מהם לפרסם כי שתיה של 150 ליטר קפה עלולה לגרום למוות מה שככל הנראה מעיד על כך שקפה מסוכן לבריאות.

jonbaum

New member
מאותה הסיבה בדיוק אסרו על השימוש בסכרין

עשו מחקרים בהם מילאו עכברים מסכנים בכמויות של סכרין שאדם רגיל (שכמובן שוקל קצת יותר מעכבר) לא היה צורך במשך אלף שנה, ואז התפלאו שהעכברים האלה חלו בסרטן.

herouth

New member
מפתיע לטובה, האמת.

בסקר האחרון שקראתי, זה היה יותר בסביבות 26 דקות מאשר 62.

למעלה