מפת ישראל החופשי לפוקט פיסי

מפת ישראל החופשי לפוקט פיסי ../images/Emo4.gif

פורסמה הידיעה הזאת בלינמגזין מסתבר שזה מיועד רק לפוקט פיסי ולינוקס חבל שאין לפאלם מה דעתכם?

AYELET1

New member
שווה לפרסם את זה

מפה גם בפורום פוקט וגם ב-PDACE על מנת לגייס אנשים נוספים שיסייעו...

זה לא ממש שימושי..

לשם השוואה - לחברת מפה יש 220,000 מקטעי כבישים, 75,000 צמתים וכמו מאות אלפי כבישים ועדיין יש טעויות
בכל מקרה, כאשר הפרויקט הזה יגיע לרמה מספקת לצורך ניווט, היו בטוחים שאנו נהיה בין הראשונים לאמץ אותם כגרסה זולה של u-drive
משה

usharf

New member
זה לא יקרה לבד

חבל שזו התגובה. מדובר בפרוייקט קהילתי. פרוייקט קוד פתוח שקורא לציבור לעזור כדי לאפשר לספק מפות וכו'. כמו הויקיפדיה. זה לא היה קורה מעצמו אם אנשים היו יושבים ומחכים לאחרים שיעשו את העבודה. התגובה של נחכה ונשתמש כשזה יהיה מוכן פוגעת קודם כל בך בתור משתמש. מאחר שאתה ואחרים, גם אם הם לא ממש חייבים כזו תוכנה, יכולים לעזור לפרוייקט להיות טוב יותר מu-drive. למשל.

כנראה שלא הבנת אותי..

לא תפסתי עמדת פרזיט בנושא, בסגנון "כשכל הפריארים יגמרו למפות, נשתמש בזה" אלא ציינתי שכרגע הפרויקט נמצא בחיתולים (למעשה הוא בשלב התא המתפצל בשבועות הראשונים) ולחלוטין לא שמיש לצורכי ניווט - ולכן, אנחנו כמפתחים של u-drive נשמח להשתמש במאגר הזה (יש שם שלושה מרכיבים - תוכנת ניווט, תוכנת עריכה ומאגר מפות) כאשר הוא יתקרב לרמה שמישה (לפחות 90% כסוי איכותי) לגבי להיות יותר טובים מ-u-drive - זה תמיד אפשרי
משה

AYELET1

New member
אבל גם דרך שךל אלף ק"מ מתחילה

במטר הראשון ומה שיותר פרסום ינתן לפרוייקט, כך העוברון הזה יגדל ויתפתח מהר וטוב יותר.

udifpalm

New member
מרשים ביותר

האמת היא שחשבתי על פרויקט כזה לבד, והתחלתי לחפש פרויקטים דומים בחו"ל ולא מצאתי. כמובן שגם חוסר זמן גרם לי לרדת מהענין. בכל מקרה האתר מרשים ביותר, והרעיונות מענינים (חישוב מהירות ממוצעת למקטע עפ"י מהירות הממוצעת של כל מי שהכניס מקטע זה, חישוב כווניות ע"י שילוב כל הנתונים לאותו מקטע,וכו'). אם יהיה לי קצת יותר זמן (עוד חודש-חודשיים) ארצה להסתכל על הפרויקט - או על ידי נסיון הסבה לפאלם, או ע"י הרצת לינוקס על איזה פאלם והרצת התוכנה על סביבת GTK או Qt בלינוקס).

../images/Emo45.gif גירסת פאלם בהחלט

לינוקס על פאלם זה נחמד אבל רובנו לא מומחים והתקנת לינוקס על פאלם לא כזה פשוטה, ולא הכל יעבוד שם.

Ran sch

New member
כשתדבר על משהו פרקטי

אני בטוח שכל מי שבפורום שיש לו ידע בתכנות ישמח לעזור ואני אהיה הראשון

AYELET1

New member
רומא לא נבנתה ביום אחד וזה תהליך...

וכן, הוא לא קצר ולאפשוט...

Ran sch

New member
עוד חודשיים בערך זה חופשת סמסטר

משהו פרקטי זה משהו שאפשר להתחיל לעבוד עליו שייתרום לעולם הניווט של פאלם.

Ran sch

New member
להבנתי

אנחנו (אנשי פאלם) צריכים קודם כל שיהיה איזשהו ממשק שיודע לקרוא את המפות עבור פאלם. אחר כך או במקביל - ממשק אחר שגם יודע לייצר אותן. אני לא בטוח כמה עזרה הידע שלי בתכנות יסייע בכתיבה עצמה (מהנדס חשמל זה לא מהנדס תוכנה - כנראה שלא הרבה) אבל אני אנסה כמיטב יכולתי. אבל אם זה אומר Debuging או להסתובב בכל מיני ערים עם אוטו וגי פי אס ולכתוב שמות של רחובות ... אני מוכן. משהו פרקטי אומר שיש על מה לדבר על תוכנה לפאלם כי אם משתמשי פוקט הם המרוויח העיקרי כאן אז אין על מה לדבר.

AYELET1

New member
באתר ישנו ה-SOURCE CODE

יש להסב אותו לפאלם על מנת ליצור תוכנהלפאלם שיודע גם לקרא מםפות ולהציג וגם לקלוט מידע חדש ולהסב לקובץ GPX. אתה לא צריך להתחיל מאפס (כי כאמור יש קוד שצריך להמיר לפאלם) זה לא פםשוט ולא קל, זה ברור. אבל אפשרי ואם דואגים לתאימות (וזו הפואנטה המרכזית בעניין), מהמידע הנקלט יהנו גם אנשי הפוקט וגם הפאלמיסטים (בהנחה שמקפידים לייצר קוד שייצא מפות באותו פורמט) וזה דו סטרי (2 ה"מחנות" יתרמו וירוויחו מבסיס הנתונים המשותף) פרקטי או לא פרקטי?...

alonhzn

New member
אני בעד!

גם כתיבת linux התחילה בbit בודד! אני אוסיף קישור לפרוייקט.

למעלה