מצאתי אוצר (ואשמח להעלותו לדיון)

ש מ א ן

New member
מצאתי אוצר (ואשמח להעלותו לדיון)

אני עושה עבודה סמנריונית על מלחמתץ האזרחים בספרד כפי שהוצגה בעיתונות הישראלית. מקרה מבחן העיתון "דבר" משנת 1936-1939. בכל שבוע יצא גליון מורחב שכלל מוסף ספרות ושירה. ואני מתמוגג. העתקתי שיר של ש.שלום "איים" מה- 16/9/1936 והייתי שמח מאוד להעלות אותו לדיון. (במוסף עצמו העלו קובץ שלם שלו שנקרא "פנים אל החיה" והשיר "איים" אחד ממספר שירים) איים אי--- אי --- אני הרוח, אני הנביא--- אני דוהר בתוך חייךָ כטלפים עֲלי סגריר. אם עצמת את עיניך- משנתן אותן אעיר. אי--- אי--- ער--- ער--- אני הנצח המערער--- כל מקלט אֱנוש בחורף אגרד בציפורני. סער מילל בעורף- רק בסער אדוני! ער--- ער--- או--- או--- היה, הווה, יהיה רק דוא! עוד תבעט בקיר ובית, ביסודות תטיל יקוד. בלבבך- שמיר ושית- השְעירים יצאו לרקוד. או--- או--- פארס

ש מ א ן

New member
../images/Emo26.gifתיקון קטן

בבית האחרון- דוא = הוא (טעות דפוס במקור שהיטעתה גם אותי)

קסנדרה*

New member
ואוו באמת אוצר, תודה ../images/Emo45.gif

אחזור ואתעמק בקריאות חוזרות. ואוו שמאן, אוצר של ממש
קסנדרה

aiziq

New member
שמאן,

חן חן על היוזמה
תוכל בבקשה לספר קצת על ההקשר של השיר בתוך המקבץ ? במה עוסק המקבץ מה מאפיין את המסגרת בתוכה משולב השיר שהבאת. אני חושש שללא מידע כזה מלאכת הניתוח של השיר קשה. אני אחפש רקע על שלום ונראה מה אמצא - גם מידע שכזה עשוי להועיל מאד בניתוח ( אם כי לא בהכרח
) איציק.

ש מ א ן

New member
יחכה כנראה ליום שני../images/Emo70.gif

אני אהיה שוב באונברסיטה. אני אדלה עוד כמה שירים משם. בגלל שעברו כשבעים שנה אין בעיה עם זכויות יוצרים לדעתי
שבת שלום

קסנדרה*

New member
שמאן, לגבי זכויות יוצרים

ש' שלום (1904 - 1990; שלום יוסף שפירא), סופר, משורר ומתרגם עברי, יליד פולין. חתן פרס ישראל לשירה לשנת תשל"ג (1973). היות והוא נפטר בשנת 1990 עדיין לא עברו 70 שנה מיום פטירתו. אבל אם אנו נדון וננתח את השירה, אז למטרה זו אתה יכול להעלות כל שיר בעיתו. ולפני שאני אתייחס לשיר עצמו, אני בינתיים לומדת על המשורר, כדי להבין את יצירתו
קסנדרה

milim

New member
תודה שמאן שהעלת../images/Emo13.gif

אני מחייכת כי הורים שלי תמיד מזכירים את ש. שלום. כנראה שאז למדו אותו ולי אין מושג, כך שאשמח לקרוא את שתמצאו ותנתחו. אין לי מושג איך לגשת לשיר כזה, אז אני נגשת בשקט

למעלה