מצאתי את הגורד האובד שלי!!!

reshef

New member
מצאתי את הגורד האובד שלי!!! ../images/Emo65.gif

סיפרתי לכם שכשהייתי במנהטן היה בניין שהלך שטוח מלמעלה ולמטה הוא התחיל לרדת ויצר השתקפות מדהימה? אז מצאתי אותו ב SkyScrapers.com! נכון, הוא לא כל כך גבוה (210 מטר), הוא לא כל כך צעיר (נבנה בשנת 1974), אבל קרני השמש שנראו חזק על השיפוע של הבניין פשוט הדהימו אותי, וההשתקפות והכל.. הוספתי שתי תמונות כדי שתתרשמו, ואני אתן למישהו לסרוק את התמונה שאני צילמתי אז!

TheIllustrator

New member
פעם שניה שאני כותב זאת...

הכל החל בשיקגו בשנת 69´ עם הבניין העירוני הגבוה ביותר דאז - הבנק 1 פלאזה. עוצב ע"י פיליפ מרפי(ואל תתפסו אותי במילה), ואם להיות כנה, אז אין לי מושג כיצד הוא עלה על רעיון ה"בניין הולך ומתרחב בצורה מעוגלת, ככל שמתקרב לבסיס". אולם, אותו סוג עיצוב תפס יותר תשומת לב כאשר הגיע לניו-יורק(כרגיל!). בניו-יורק, היה זה משרד הארכיטקטים SOM שניסה ליצוק "אופי" וביטוי חדש לחוק העירוני אשר מחייב בניינים להיות צרים יותר ויותר כאשר עולים בגובה(סט-באקס, במילים אחרות). אלה ניסו ליצור "סט-באקס" מעוגל ו"זורם" וכך הביאו את הגרייס בילדינג הסנסציוני(לתקופה, אולם לטעמי, זהו עדיין אחד המגדלים היפים והייחודיים בניו-יורק), בשנת 72´ ואת הסולאו בילדינג בשנת 74´ - בניין שהפך ל"סמל" של דרום הסנטרל פארק-מזרח, וללא ספק, גם כן אחד מהמגדלים המרהיבים בניו-יורק. שני מגדלים אלה "זורמים" וככל שעולים מן הבסיס, הם הולכים ומצרים בצורה מעוגלת ונעימה מאד לעין. שניהם(ובניגוד לבנק 1 פלאזה בשיקגו), עושים שימוש נרחב בזכוכית שחורה ו"חלקה"(בעיקר הסולאו בילדינג), ושניהם מרשימים ובלתי ניתנים להתעלמות. *** שם לב, קטע זה הופיע לראשונה כאשר הזכרת את המגדל(ים), הנ"ל. שם המגדל בתמונה הוא ה SOLOW BUILDING ואני מציע לכולכם לחפש גם על ה- GRACE BUILDING מאחר וגם הוא לא פחות יפה.
(אם כי קצת פחות מרשים) ***

oren*

New member
כן, יופי של בניין - אי אפשר להתעלם

ממנו. זוכר בדיוק איפה הוא ממוקם ואילו חנויות יש בחלק התחתון שלו.

reshef

New member
תודה על זה שאתם מצדדים בי.. ../images/Emo13.gif

הרגשתי די מטופש כשעמדתי ליד הבניין הזה, מנסה לתפוס את כולו, בזמן שאנשים ממהרים במדרכה ולא מבינים למה אני מצלם את הבניין הזה... (לשופינג אלא מה..הבניין ממוקם ליד השדרה החמישית) אז חשבתי שיש בי משהו מוזר שאני היחיד שמתלהב מהבניין הזה. אני שמח לדעת שאין בי משהו מוזר!

kyle

New member
אני ואבא שלי "נתקענו" ליד הבניין

כשאמא שלי נכנסה לעשות קניות בחנות בשם "תות" (באנגלית)

למעלה