מצאתי את ה"סוד"

מצאתי את ה"סוד"

בעקבות השרשור שהופיע בדף הראשי בעקבות האנרוקסיה מצאתי את הפורום הזה"הסוד"... הסוד? כבר קראתי מהו.. והאמת כמו מה זה בדיוק?-דת! או כת מסוימת? בחיפה יש את גן הבאהיים משהו מאוד יפה ומי שיסייד אותו היה מוסלמי שישב בכלא עכו ביחד עם עצירים כמו מנחם בגין ז"ל ועוד כמה אנשים ידועיםם מאוד כמו שזכור לי טוב המוצא של אותו מוסלמי היה אירן והוא זה שרצה לפתוח משהו חדש שיקרב את הלבבות ובנה לעצמו משהו חדש ,המשהו הזה נהפך לדת!! ובשביל להשתייך לדת הזאת צריכים לגור 5 שנים באוסטרליה ולאחר מכן ישראל. אם טעיתי במשהו אתם מוזמנים לתקן אותי!!!!! יש 2 גנים בארץ אחד בעכו ושם כבר ביקרתי בעבר הרחוק וגם שוחחתי עם אוסטרלית יפייפיה והם מאוד שקטים שם ובגן הבאיים בחיפה יש הרבה שחורים "הסוד" שלהם נהפך לדת ומכול העולם הרבה מאוד מצטרפים אליהם ותורמים הרבה מאוד כסף רק בכיפה הזהובה בחיפה אפשר לפרנס את כל תושבי עזה כפול 10 פעמיים. ויש גם את הכנסיה הסנטלוגית שמאמינה שלפני כך וכך שנים הגיע חייזר מרושע שהשתיל בעולם משהו כמו 100 נשמות רעות..(לא רוצה לנקוב בשמו של ה..טפו טפו) ואפשר למצוא בין חבריה את טום קרוז והבת של אלביס פרסלי ועכשיו הגיע "הסוד" שלאט לאט יהפך לדת. לא נראה לכם שבאזישהו מקום כל אחד מחפש את "האלוקים" שלו בשביל האושר הפנימי וההצלחה שלו ופתאום איזה אחד כותב ספר או עושה משהו ובוםםםם כל העולם נסחף אחריו. דרך אגב "הסוד" נכתב על ידי אוסטרלית?או שאני טועה. אוסטרליה==מקום הדת של הדת הבאיים. ברשתוכם אני ישאר כמו שנולדתי עם "הסוד" שלי--שזה יהודי והתנ"ך והספרים האחרים--תלמוד ,גמרא וכו".!

מרי לי

New member
כן, רק תבחר : בית הלל, בית שמאי, נטורי קרתא

הכל דת אחת הא
כולנו יהודים, כולנו בני אדם תמיד יימצא הזה שיכתוב תפילה ליקום ותמיד אחריו יקום החכמולוג שיכריח לקרוא אותה בכל בוקר לפני השינה, תמיד יבוא האדיוט שיעשה את זה חובה לכל מי שיצהיר שהוא מאמין, ואם לא יעצרו את זה בזמן תמיד יבוא מי שיתחיל לרצוח בשם ה"סוד" אתה צודק
הנה עובדה מישהי החליטה שזו תנועה בעד אנורקסיה.. אבל לפני שאתה מתחיל לומר "מודה אני" וליטול ידיים, תנסה להיזכר לפני כל מצווה שאתה עושה איפה היא כתובה במקור. ואז תבין שגם 50% מהדת היהודית, לפחות האורתודוכסית, נכתבה בידי מחברי המשנה והגמרא חכמי העם והכל וכבודם במקומו מונח - אבל בני אדם בדיוק כמונו. ועובדה שהיום אין הפרדה בין מצוות התנ"ך לבין מצוות המשנה ושולחן ערוך (שלדעתי הן טלפון שבור של אלה שפירשו משהו לגביהם עצמם ובסוף זה נכפה על כל הזרם שהם, אבל זו דעתי האישית) וככה זה בכל דת ואמונה זה ההבדל בין דת ואמונה אני גאה להיות יהודייה אני מאמינה בישו - ואני לא יהודייה משיחית אני מאמינה ב"סוד" ובתורת הקוואנטים, אבל לא כופה על אף אחד את האמונה שלי. ברגע שמתחילים לכפות את הסוד אתה צודק - זה יתחיל להיות דת, או כת או מה שלא יהיה. ישו מעולם לא אמר לרצוח את אלה שיתנגדו להתנצר במסע הצלב מוחמד דיבר על הרעלה לאשה בגדר המלצה וגם אמונת הבאהיים - עולם אחד -שפה אחת ודת ומדע יחד - זו אמנה מדהימה ואני חולקת אותה עם הבאהיים, אך אני לא מאמינה בלהפוך את זה לדת, ולכן האמונה שלי חופשית ואינדיבידואלית לי יש עוד מליון אידיולוגיות מעוררות השראה שבסוף הביאו רצח ומוות כי מישהו עיוות אותן לרצונו - ממה התחיל הקומוניזם ברוסיה ובמה נגמר
למשל..... טוב, יש עוד הרבה לומר......

יפה מאוד!

ראיתי את הסרט "הסוד" ואם מישהו זקוק לעזרה ולא משנה לאיזה דת הוא מאמין דבר ראשון מבקש עזרה מאותו אחד שכולם מתפללים אליו. "בסוד" עושים מהבן אדם קוסם מה שהוא חושב כך זה יקרה!!! ותמיד צריך להיות רגועים ... ואם כבר נגעת בקומינזים יש בקוריאה הצפונית מנהיג שהאזרחים שלו מוכנים למות למענו!!!! אפילו בסין אין כזה דבר ועוד סין קומניסטית. יש הרבה דברים ב"סוד" שפשוט מבטלים את כל האמונות והדתות עד היום אך בטח ייווצרו להם עוד איזה כמה דתות במהלך המאות הבאות רק ענין של זמן ש"הסוד" יהפך לדת.

מרי לי

New member
גם בתנ"ך כתוב שאלוהים נתן לאדם כוח לברוא

ובסוד אומרים (וגם הם בני אדם - מי שאומר) שצריך ליצור בראש את המציאות ולהיות רגועים כי היקום יביא לכך שזה ייקרה. בתנ"ך, מעבר לזה שאנחנו אמורים לבטוח באלוהים שיביא לנו אושר, אנחנו אמורים להיות ממוקדי מטרה ולראות את עצמינו מצליחים. אני ישבתי והקשבתי ולא שמעתי אפילו מילה אחת מכל הסרט שסתרה את האמונשלי באלוהים או את מה שלמדתי במהלך החיים שלי. ואתה צודק, יכול להיות מאוד שהסוד יהפוך לדת ( אם הוא עדיין לא הפך) כמו הדת הבאהיית למשל, אבל כל אחד רואה מה שהוא מכוון לראות. - זו הנקודה. אם אתה אדם שמאמין שהכל חייב להיות משטר נוקשה - אתה עצמך תהפוך את הסוד לדת או משטר, ואם אתה אדם שלא רגיל לעבוד קשה בשביל האמונות שלו, אתה תשב על הספה ותדמיין, ובכל פעם שיבוא לך רעיון לראש איך ליישם את הדמיון שלך, אפילו לא תתייחס אליו כי אתה אדם כזה. לכל אחד בחיים באה הארה שאמורה ללמד אותו את השיעורים הפרטיים שלו בחיים, וזהלא משנה מאיפהזה בא, אם זה אמור ללמד אותך משהו, אתה לא תפספס את זה. אתה רוצה דת? OK אתה רואה שהסוד הופך להיות דת, ועד שזהלא ייקרה אתה לא תירגע, זהמהשייקרה? - יצרתמציאות,זה לא ייקרה? - אנשים הבינו את המטרה.... בכ"א מכל דבר בייקום אפשר לראות השתקפות של מה שאנחנו מצפים לראות.

יש לך הרבה מאד טעויות עובדתיות.

ראשית, בהא אוללה אכן ישב בכלא עכו אבל בטח לא עם מנחם בגין, מהסיבה הפשוטה שהוא מת ב-1892 ואילו בגין נולד ב-1913. שנית, לפחות לפי מיטב ידיעתי אין שום מחוייבות לגור 5 שנים באוסטרליה בשביל להצטרף לדת הבהאית, אם כי יתכן שזה מה שתיירות אוסטרליות יפהפיות מספרות לישראלים נודניקים. יכול להיות גם שאתה לא יכול להמיר את דתך לבהאית בארץ, עקב איסורים על מיסיונריות שהוטלו עליהם כתנאי לקיום מרכז דתי בארץ. בכל מקרה, הדת הבהאית נוסדה מלכתחילה כדת ולא כ"משהו שנהפך לדת". ואוסטרליה היא לא המקום של הבהאים. יש להם מרכזים בכל העולם והמרכז הוא כאן בארץ. גם הסיינטולוגיה לא "נהפכה" לדת, אלא המייסד שלה שינה את הסטטוס של האירגון לאירגון דתי עקב חוקי ארה"ב שנותנים פטור ממס הכנסה לאירגונים דתיים. בנוסף, האירגון שלו מציע שיטת טיפול שהיא מעין חצי היפנוזה, תהליך שבארה"ב אסור לעשות אותו אלא אם כן אתה פסיכולוג/פסיכיאטר עם תעודות. או איש דת. כך שגם במקרה הזה מדובר בהחלטה של המייסד על הקמת דת. ורשותנו בהחלט נתונה לך להישאר עם התלמוד והגמרא. רק תשים לב שזה אותו ספר.

טעות שלך ושלי

נכון טעות שלי בקשר לבהא אוללה --בקשר לשנה שהוא ישב בכלא עכו. כמו שסיפרו לי מוצאו של בהא אוללה הוא מאירן! ומדריכה מוזיאון עכו היא זאת שסיפרה לנו על החוקים של הדת הבאית ואכן צריכים לגור 5 שנים באוסטרליה ולאחר מכן בישראל. אחרי שטיילתי בגן של בעכו פגשתי אוסטרלית והיא הסבירה לי יפה מאוד ובצורה מנומסת מאוד שאכן צריכים לגור 5 שנים באוסטרליה ולאחר מכן ישראל

אתה צודק

אבל אני לא ממש מבין מה הנקודה שלך.. כל דבר שבן אדם מאמין בו ..... זאת הדת שלו. הדת של ההורים שלי זה "צריך ללמוד טוב ולהוציא ציונים ואז ללכת לצבא ואז לאוני' ואז לעבוד". אז במובן הזה.. כל פורום בתפוז זאת דת. הדת שלי זה הפורום של הסדרה אבודים .. שאגב עוד שבוע היא חוזרת .. אז הבא נשמח ונתהולל (כיאות לדת).

מצאתי את ה"סוד"

נו באמת. מדהים אייך כל אחד שלא מסכים עם הסוד בדרך כזו או אחרת מרגיש את הצורך לחנך את מי שכן מאמין בו ולהפחיד אותו בדרך כזאת או אחרת, ובאותה הזדמנות לחזק את אמונתו שלו. ולומר לאנשים שזה לא אפשרי, כאילו הוא הראשון שאומר את זה, כמו הילד שצעק שהמלך הוא ערום. העובדה היא שכל יום אנשים אומרים לך מה לא אפשרי, דבר שרק מפריע לאנשים ברוב הזמן. אז אולי אני אלך בעצמי לכמה חולי סרטן במצב סופני, שמשתמשים בטכניקות של דמיון ומשיכת בריאות לחייהם, ואומר להם - חבל לכם על הזמן, אתם ממילא או שתמותו או שלא זה עניין של סטיסטיקה. למרות שיש מספיק מקרים שמוכיחים שהשימוש בטכניקות האלה עוזר מאוד, ולפעמים עושה את כל ההבדל. אלוהים יודע שיש דברים שאני לא מסכים איתם בדת היהודית. אבל זה לא גורם לי ללכת לשכונות חרדיות עם חולצה שכתוב עליה "אתם טועים" וגם לא מפריע לי לאכול עם קולגות חרדים צהריים. בברכה שפי

למעלה