מצאתי ביום חמישי באספנות שלנו את הדבר הבא...

מצאתי ביום חמישי באספנות שלנו את הדבר הבא...

סט שטרות של מחנה הריכוז ווסטרבורק שבהולנד בו שהתה גם בזמנו אנה פרנק מצורף צילום. שאלה??? האם מישהו או הוריו שהו במחנה זה,והאם ידוע לו במה השתמשו בשטרות אלה ומי השתמש מענין אני חושב את כולנו בשביל ההיסטוריה. בברכה ושבוע טוב לכולכם.

כן אבי ז"ל סיפר לי שגם בארושויץ

שלום לך ידידי כידוע אבי ז"ל הוא ניצול אושוויץ אישית זוכר שטר אחד שהיה עדיין ברשותו הוא סיפר לי כך : בסוף 1944 המחנה הופצץ ע" מטוסים בנות הברית מספר מחסנים נפגעו . הייות שאבי היה תתרן ( נטול חוש ריח ) ללא איסוס נכנס באחד המחסנים ואוציא שתי מכונות כתיבה , היה גם הסירים שנפגעו הם רדפו אחרי אבי ויצוא החוצה .מה שנשאר בזרכוני שהגרמנים נתנו לו שטר "פריים שיין" או גוטשיין לא בגלל שהוא הציל הסירים רק בגלל שהוא הציל שתי מכונות כתיבה לנאצים היה יותר חשוב המכונות מאשר בני אדם . בביקורו הראשון בארץ ישראל בשנת 1960 הוא מסר השטר ליד ושם בכבוד רב סבא אריה

לסבא אריה

שלום רב לך ידידי היקר סבא אריה. מענין ומעורר צמרמורת הסיפור שסיפרת על אביך ז"ל,נכון באמת קוראים לשטרות "גוטשיין" . אני מאחל לך כל טוב והרבה אושר ובריאות,ורוב תודות על הסיפור שסיפרת יישר כח, מכל הלב.

ידידי זה כלום לאומת מה ש.............

שמעתי אצלי בבית בערבים ישבו הוא וזוגתו שגם היא הייתה נצולה בוכנוואלד כאשר הם חשבו שאני יושן הייתי שומע מקומה שניה שמוביל לחדרי שינה על כוס תה הסיפורים שלהם ,על המפקד הSS שהמחנה וכול מני זרכונות , דיברו בנהם כאילו מספרים סיפור על שלגיה אז הייתי בערך בן 14/15 . לפעמים הם חשדו שאני מאזין אז דיברו בניהם אידיש וכך למדתי +- השפה . קבל הטוב שבעולם אוס סבא אריה

לסבא אריה

שלום רב ידידי האם הזכירו הוריך את השם: הרמאן פיסטר כי הוא היה מפקד בוכנוולד בשנים 1942-45 אתמול ראיתי בערוץ יס 8 את הסרט יוסף ומריה,ניצול בערגן בעלזן בן 70 שהתחתן עם נוצריה גרמניה בשם מריה, בהמשך הסרט היא וחבריה מבקשים סליחה ממנו על מה שעשתה גרמניה לעם היהודי מצמרר ומרגש! בברכה

ידידי שוב שלום לך

אינני יכול לומר לך ,כי עבר יובל +2 שנים מאז . אבל התמונה נשארה במוחי איך ישבו ודיברו בנהם על כוס תה ועוגיה . הגב מדובר באבי ואימי חורגת . אימי הביולוגית נצלה יחד עם אחותי קבל הטוב שבעולם אוס סבא אריה

תודה רבה לך

אתה מוזמן להעלות את התמונה ל"אלבום" עם הסבר. ושוב תודה לך!

למעלה