מותר ביקורת בעיקר שלילית על בלוגים שנכתבים על ידי בני נוער.. לדעתי הרעיון מאחורי בלוגי ביקורת הוא גם להמליץ על בלוגים. אם הייתי קוראת בלוג ביקורת באופן קבוע הוא כדי להשתמש בו כאמצעי להגיע לבלוגים מעניינים אחרים אבל בבלוג "חבר השופטים" לא מצאתי ולו בלוג אחד מעניין שהייתי רוצה להמשיך לקרוא בו (הביקורת כן מוצדקת) ולמען האמת, גם לא בבלוג הביקורת עצמו כי זה די נראה "חזק על חלשים"..
מה? אז מי שהוא כתב עליו נרשם אצלו קודם? אה.. זה קצת משנה את התמונה (עוד לא החלטתי אם לטוב או לרע) לפחות הוא לא מחפש את הבלוגים הקלים לקטילה - הם מוצאים אותו לבד
היתרון של בלוג בקורת בתור מבקר הבלוג שלי הוא יתרון קצר טווח. ביקרו? נגמר. אז או שארגיש רע אחרי הביקורת, או שארגיש טוב וגם יבואו לי עוד כמה קוראים, אולי אלמד משהו (למה אני בספק?
), וזהו, אחרי שבוע זה יעבור. אם יש משמעות עבורי לבלוג ביקורת זה כדי לקרוא אותו ולמצוא דרכו בלוגים ראויים. לשם כך, לפחות לי באופן אישי, יש כמה דרישות: 1) שלפחות 30% מהביקורות יהיו חיוביות וממליצות על בלוגים ששווה לקרוא 2) שדעתי על בעלי הבלוג תהיה חיובית, שאעריך את דעתם 3) שהטעם של בעלי הבלוג יהיה דומה לשלי, כדי שלהמלצות שלהם יהיה ערך עבורי. דרישות 1 ו-2 יכולות להיות נכונת לכל בלוג ביקורת ראוי. אבל דרישה 3 אומרת שלא יכול להיות בלוג ביקורת אולטימטיבי, כיוון שהטעמים רבים ושונים.
מי שמבקש ביקורת לא מחפש שיבואו לו עוד כמה קוראים עקב הביקורת, כי מעט מאוד אנשים מתענינים בביקורת על בלוג שהוא לא שלהם. ביקורת היא לשם הביקורת, לראות מה חושב עליך מישהו אחר.
דורש "שיזמינו" אצלו ביקורות, ורק אחר כך הוא כותב את הביקורת הראויה. אני חושב שמה שאת מחפשת זו האפשרות הטובה ביותר לבלוגים מסוג כזה, ביקורות בלוגים. אולי אפשר עדיין לשלב את זה עם הבקשות לביקורת - כלומר, כתיבת ביקורת רק אחרי סינון מסויים ורף כלשהו כך שיהיה עניין גם לאחרים ויוצגו בלוגים טובים ומעניינים, עד כמה שאפשר למצוא הגדרה טובה לזה. כרגע אני לא רואה שום עניין להכנס בעצמי לבלוגים כאלו כי כמו שאמרת, אין לזה שום ערך עבורי אם הבלוג שלי לא מבוקר שם. אני מסכים עם הדרישות שלך (3 יכול להתקיים במידה מסויימת. תמיד יש אמצע כלשהו שיכול להתאים לרוב) וחושב שאם יהיה בלוג שיקיים אותן - זה יכול להיות נהדר, גם בתפוז. מי מרים את הכפפה?
רובם של בלוגי ביקורת זה של נוער שלא ממש מתעניין בביקורת אלא יותר בעיצוב הבלוג בכותרות בצבעים בסגנון ובכול מיני כאלה הם יותר עושים סקירה כללית ושטחית של אותם בלוגים. הרי אי אפשר להביע ביקורת על סגנון כתיבה כזה או אחר או על עיצוב כזה או אחר. בלוג היום זה כמו מוצר אומנותי, ובאומנות כמו באומנות הכול זה אומנות תלוי בעיניי המתבונן. ראיתי למשל שכתבו שם על רשומה של אחד מהבלוגים שסיקרו, הרי אי אפשר לכתוב חוות דעת על רשומה זה עניין של טעם איך אפשר להגיד זאת רשומה טובה וזאת לא, מה שבעיניו שטותי יכול להיות משובח בעיניי אחר. כנ"ל לגבי עיצוב, אם הבלוג שלי למשל היה מתמודד בקטגוריית עיצוב הוא היה מקבל....קנס! על חוסר עיצוב וזה כי אני אוהב עיצוב מינימלי בלי הרבה קישוטים והתפזרויות. בסופו של דבר בלוג ביקורת צריך לתת ביקורת והמלצות לגבי בלוגים ולא לעשות להם רצח אופי כמו שהצעירים של ישרא נוהגים לעשות
אני מסכים ואף פעם לא הבנתי מה הרעיון בלבקר תוכן של בלוג. עיצוב וכל מה שמסביב - מובן ומקובל. אבל תוכן? עיצוב ומראה חיצוני אין בעיה לבקר ולפעמים אך רצוי, אם עושים זאת בצורה טובה. ולא - אני לא מדבר על זה שכל אחד יביע את דעתו בהתאם לטעמו האישי (אם אני פשוט מת על שחור, אני אעיר לכולם שאין מספיק שחור), אלא על הערות וביקורות שיהפכו את העיצוב הנוכחי בבלוג שלך לקריא ונעים יותר לעין. אין כזה דבר חוסר עיצוב!
אמנם לא בלוג ביקורת מיסודו. אבל בהחלט נותן ביקורות טובות על נושאים שבלוגרים מעלים. היא משתמשת בשיטה הכי טובה לתת ביקורת, השיטה עובדת כך "קטשופ, חרדל, קטשופ", פרגון, ביקורת, פירגון. ובמילים שלנו, מילים מעודדות, ביקורת בונה, מילים מעודדות.