מצאתי במדור 'דעות' של Ynet

מצאתי במדור 'דעות' של Ynet

היריקה על שליט היא יריקה על כולנו (במדור 'דעות' ב-Ynet): גלעד שליט מייצג את רוב הישראלים, אלה שמדינת ישראל תלויה בהם, ומתעלמת מקיומם. שחרור אלף אסירים לא יגרום להרג של אף אחד, אך יבטא את אחריות המדינה כלפי כל אחד - דרור אבנד-דוד פורסם: 01.04.09, 14:23 "...התחושה של ''לא לצאת פראייר'' חזקה הרבה יותר מזאת של הצער על שליט, היות שהיא לא נאמרת בגלוי. כולנו קצת מתביישים להודות בה. עוד תחושה שאיש אינו מעז לבטא היא שמעבר לעובדה שישראל עשויה להחליף מאות אסירים באסיר אחד בלבד, מדובר גם באסיר צנום שנראה ''חנון"..." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3693659,00.html אחת התגובות (טוקבקים): ד"ר אבנד-דוד כתב דברים נכונים שאחרים אינם מעזים לבטא. אני מביא שוב את עיקרם : "אפשר לטעון בצדק ששחרור האסירים יהווה ניצחון פוליטי לחמאס, עידוד לטרור שיגרום למוטיבציה לבצע חטיפות נוספות... זה כבר טיעון אחר. זה כבר אינו שיקול של הצלת אדם אחד במחיר הרוגים רבים. מדובר בשיקול אסטרטגי ופוליטי, ואולי אפילו בשיקול של יוקרה, של "לצאת מורווחים", כי אם יש דבר אחד שישראלים נורא שונאים זה "לצאת מופסדים." ל"קבל" חייל אחד תמורת המון המון פלסטינים זה לצאת פראיירים, וכאן מדובר במטען רגשי שאינו פחות אפקטיבי מזה המתלווה למשפחה האומללה המחכה לשובו של גלעד שליט. למעשה, התחושה של "לא לצאת פראייר" חזקה הרבה יותר מזאת של הצער על שליט, היות שהיא לא נאמרת בגלוי. כולנו קצת מתביישים להודות בה. עוד תחושה שאיש אינו מעז לבטא היא שמעבר לעובדה שישראל עשויה להחליף מאות אסירים באסיר אחד בלבד, מדובר גם באסיר צנום שנראה "חנון" בתמונות המתפרסמות.... אם יש דבר שישראלים שונאים יותר מאשר לצאת 'פרייארים', זה 'חנונים'. כמובן, זה לא אומר שאי אפשר לשלוח אותם לשרת במקומות מסוכנים. אבל לשחרר עבורם מאות מחבלים ?... אחרי אלף ימים, שחרור אלף האסירים הפלסטינים לא "יגרום" להרג של אף אחד; יותר גרוע: החזקת אותם אסירים בכלא לא תמנע את ההרג של אף אחד. לכן אני לא מוטרד מאלף הרוצחים, אלא מאלפי הרוצחים - אזרחי-ישראל ובראם שרי-ממשלתה - של גלעד שליט. גלעד שליט מייצג את רוב הישראלים, אלה שמדינת ישראל תלויה בהם..." ואני אוסיף:רוב הישראלים, המאבדים שוב ושוב, יותר ויותר, את אמונם במדינתם ובעומדים בראשה, ושהחשק שלהם לשרת ולהתגייס ולהתנדב "למענה" ולמען האנשים האחרים בה, פוחת והולך ! המאמר הנ"ל פורסם בעקבות מאמרו של עדי מינץ (לשעבר מנכ"ל מועצת יש"ע): עסקת שליט בעיניים יהודיות - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3693595,00.html בתרבות היהודית הבחינו בין הסתכלות פרטית בה מזדהים עם סבלו של האחר, למבט היסטורי ארוך טווח על העם למוד הסבל - פורסם: 03.04.09, 10:26

Shira Esther

New member
המאמר הזה נראה לי מבוסס על

תחושות חזקות ואנטי ממסדיות ולא הרבה יותר מזה. חבל, שבתנועה לשחרור גלעד יש גם נימים לא טהורים לגמרי, שאני משוכנעת שלא בני המשפחה הכניסו אותם אלא אנשים אחרים.

למעלה