מצאתי דרך נוספת להגביר חלב-חייבת לשתף

מצאתי דרך נוספת להגביר חלב-חייבת לשתף

לא יודעת אם יש לזה הסבר פיזיולוגי, אבל זה חזר על עצמו כבר כמה פעמים, אז אמרתי לעצמי שאני חייבת לשתף אותכן, אולי זה יעזור למי שצריכה: ספורט!

הייתי בכמה שיעורי אירובי, ובזמן שאנחנו רצות במקום (עקבים עד הישבן למעלה) ובמקביל מעלות ומורידות ידיים למעלה, אני ממש מרגישה התמלאות של חלב, ואח"כ כשאני חוזרת הביתה ושואבת מיד, יש הרבה יותר חלב (אני לא מניקה, רק שואבת). ראיתי את זה חוזר על עצמו כמה פעמים אז כנראה יש בזה משהו...
עוד יתרון לעשות ספורט...

יום טוב!
 

GaLa k

New member
יקירה מה שלומך???

איזה כיף לראות אותך פה, נשיקות למתוקים וד"ש לאיש
 

אמבי10

New member
מגניב!

באמת מעניין אם יש לזה הסבר ביולוגי. לא שאני אתחיל לעשות אירובי
כי אני עצלנית, אבל מעניין להבין את זה.
ושאלה- איך את מחזיקה מעמד רק עם שאיבות? לא סיוט??
 
האמת שאני בשוק שאני עדיין שואבת...

הם בני חצי שנה כמעט והייתי בטוחה שכבר אפסיק מזמן...כנראה התמכרתי

אמנם הורדתי בממספר השאיבות אבל זה עדיין קשה.
אני מקווה שהם יתחילו עכשיו לאכול ארוחות מוצקים ואני אצליח ליצור מאגר לפחות
איך הולך לך?
 

אמבי10

New member
הולך מצוין

הם יונקים מלא וגם אוכלים מוצקים פעמיים ביום, אבל זה עדיין לא ארוחה ממש, רק טעימות. אני לא אוהבת את השלב הזה שגם מתעסקים עם הנקה וגם עם מוצקים... מתיש.
התחלת טעימות? בערב אני עושה דבר כזה: מאכילה מוצקים, מקלחת ואז מניקה והם נהיים עייפים ושבעים ואז הם ישנים ברצף לפחות 4 שעות ואני שואבת וככה אוספת סטוק. זה חשוב לי לשפיות שלי לדעת שאם אני צריכה או רוצה לצאת יש לי חלב.
כל הכבוד על השאיבות! את אמא מדהימה!
 
כן התחלתי טעימות

אני רוצה להתחיל להפוך את זה לארוחה ממש,מקווה שהם יזרמו...יש לך טיפים? איזה פירות? כמויות?

כל הכבוד גם לך על הנקה מלאה,נראה לי גם ממש קשה!
 

אמבי10

New member
טעימות

לוקח זמן להפוך את זה לארוחה כי בהתחלה הם רק טועמים ונמאס להם די מהר. אני מביאה להם ככה: תפוחים ואגסים(מבשלת וטוחנת), בננה מרוסקת, בטטה, תפוחי אדמה וגזר (מבושלים וטחונים עם טיפה מלח) ודייסת קוואקר- קוואקר עם מים רותחים וטיפה סוכר- הם לא מוכנים בלי
. אני מגוונת בין הדברים וכל פעם משהו אחר הולך טוב יותר. הבת אוכלת פחות טוב, אבל היא מאוד אוהבת... לחם! לכן אני נותנת לה לפעמים חתיכות קטנטנות בפה ואת זה היא אוכלת ממש יפה. הבן אכלן מצוין, מחסל בננה שלמה ב5 דקות
. מבחינת כמויות- תאכילי כמה שהם רוצים, הם יסמנו לך מתי מספיק. לגבי טיפים: פירות טחונים קופאים ממש טוב, לכן אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה בקופסאות.
יש מוצר מיוחד שמיועד לאכילת פירות - http://www.mamibuy.co.il/deals/bib/ אני מתלבטת אם לקנות ולתת להם אבטיח ומלון בזה. יש למישהי נסיון עם זה?
ודרך אגב, הנקה הרבה יותר פשוטה משאיבה, במיוחד עכשיו כשהם יונקים גג 10 דקות. עכשיו אני קוצרת את פירות ההשקעה של החודשים הראשונים... חוץ מהקטע של היציאה מהבית- עדיין לא פשוט ומכביד למדי. אני לומדת עכשיו נהיגה וצריכה כל הזמן לתמרן את השיעורים בין ההנקות. לא כיף.
 

kokla2

New member
אמבי

רק רוצה להמליץ לך על מוצר מצוין שאני תמיד הייתי (ועדיין) מוסיפה להם לפירות ולדייסת קווקאר שנקרא - שקדיה
זה בעצם כמו ממרח שקדים מאד בריא וטעים .. במקום להוסיף סוכר לדייסה את יכולה להוסיף מזה
אני מכינה להם ולי דייסת קווקאר כך : בערך 2 כוסות מים + 8 כפות קןןקאר + כף גדושה שקדיה + קינמון + טיפת ציפורן
הם מאד אוהבים את זה , לפעמים אני מוסיפה אפילו קשיו טחון דק דק
כשהיו קטנים יותר עירבבתי להם את זה עם פירות טחונים (טחנתי הכל ביחד) עם בננה, מלון, אפרסק וכו'... וזה ממש מעדן!
אין בעיה לתת להם מלון ואבטיח - אני בהתחלה הייתי שמה להם את זה במוצץ כזה עם רשת - יש לי שניים אם את רוצה אתן לך.
אחרי זמן קצר גיליתי שאין להם בעיה למצוץ את האבטיח והמלון גם כך :)
לפירות בכלל מומלץ גם להוסיף טחינה ורצוי שלא ייתרגלו כ"כ לטעם של מלח, אז עדיף להשתדל לא להוסיף.

בהצלחה וספרי איך הולך :)
 

אמבי10

New member
קוקלה

ממש תודה על הרעיונות. אני מכירה את השקדיה, אמא שלי היתה משתמשת בה ושכחתי ממנה
.
לעצמי אני מכינה בד"כ דייסת קוואקר על בסיס חלב, יאמי.
מלון ניסיתי לתת וראיתי שאני צריכה כל הזמן להחזיק את זה וזה מחליק ומעצבן וכל הרוק מרטיב אותי
. אני אנסה שוב עם אבטיח, הוא פחות מחליק.
ירקות ניסיתי להכין בלי מלח ולא היתה היענות. הלוואי שהיו אוכלים בלי תיבול, אני זוכרת שככה עשיתי לגדול אבל משום מה זה לא הולך.אני תמיד מנסה קודם בלי ואם לא הולך מוסיפה.
ושוב תודה על הרעיונות! אני אנסה ואעדכן.
 

גלגס

New member
עוד רעיונות

אנירעיונותיי מוסיפה לדייסת שיבולת שועל (קוואקר) טחינה גולמית ומולסה (שזה משהו שנוצר בתהליך הכנת הסוכר אבל אמור להיות יותר בריא ועשיר בברזל. טעים מאד, כמו קרמל. רצוי לקנות כזה שמצטיין עליו שהוא ללא גופרית). לפעמים מגוונת עם שקדיה וסילאן. שקדיה הולך מעולה עם פירות בבלנדר. יוצר מרקם נעים וטעים. עכשיו כשהם כבר גדולים אני מכינה את זה מיימי והם שותים עם קש. יאמי. ממש פרישייק. לפעמים אני מחסלת את זה לבד וצריכה להכין מחדש בשבילם...
טיפ- בננות רכות שכבר פחות מתאימות לאכילה ככה אפשר לקלף והקפיא בתוך שקית ואחר כך להוסיף לבלנדר עם פירות. ככה הפרישייק יוצא קרררר...
אני אפ פעם לא בישלתי תפוח ואגס לפני שריסקתי.
אמבט- תנסי במקום מלח לשים קצת כורכום. יותר בריא וגם טעים. אפילו לבשל עם זה שן שום בשביל הטעם. אבל לא כזה נורא אם יש טיפה מלח... ודרך אגב, שמתי לב שתינוקות אוהבים יותר ירקות שבושלו יחד עם בשר, למשל במרק עוף. גם אםאין את העוף בפנים הטעם יותר טעים להם.
 
מאיזה גיל אפשר את הדייסת קוואקר?

ואיך הפכים את הקוואקר למרקם חלק? כי כשמבשלים אותו-גם את הקוואקר הדק-הוא עדיין לא בדיוק מתאים לתינוקות, ככה אני מרגישה לפחות...
 
רעיונות נהדרים

בוקר טוב בנות

תוך כדי שקראתי - חשבתי על עוד כמה דברים, אבל ככל שהמשכתי לקרוא - ראיתי שכתבתן אותם לבד..
הסילאן,שקדיה,טחינה גולמית... הם גם בריאים וגם מוסיפים את המתיקות ואפשר באמת להוסיף אותם לדייסה או גם לפירות טחונים - זה יוצא ממש טעים.
לגבי המרק - נסי לבשל גם עוף/בשר במרק - גם אם עוד לא אוכלים אותו - זה מוסיף טעם. גם שמיר ופטרוזוליה ועלי ברוקולי מאוד מוסיפים טעם למרק. אולי זה יחסוך את המלח.
בתיאבון לכל הבונבונים
 

גלגס

New member
לא זוכרת בדיוק

באיזה גיל התחלתי לתת קוואקר.
זה לא יוצא ממש חלק אפ פעם אבל אם תעשי את הדייסה דלילה זה יותר חלק.
אני חושבת שבגיל 7 חודשים כבר נתתי דייסה. גם הכנתי לגדול שלי ולעצמי בכל מקרה אז כל פעם נתתי להם לטעום קצת... הבן שלי מיד התלהב. הבת שלי פחות התלהבה בהתחלה. הייתי מערבבת לה עם פירות והיא היתה מזהה מיד. היום היא מעריצה להוטה של דייסה...
מה שמזכיר לי- לפעמים יש עניין של טמפרטורה. עם הגדול שלי הייתי בטוחה שהוא אוהב הכי אבוקדו יותר מהכל. הוא גם הסכים לאכול דברים שערבבתי עם אבוקדו כמו עוף ומרק. אבל מתישהו הבנתי שהוא פשוט מעדיף את האוכל שלו קר ( והאבוקדו היה קר...).
 
למעלה