"מצאתי" הרבה אבקת שקדים במקרר

"מצאתי" הרבה אבקת שקדים במקרר

תגידו, אפשר להשתמש בה כדי להכין "גבינת" שקדים אפויה? או מאפה "גבינתי" אחר?
ואם כן, מה השינויים שצריך להכניס למתכון הרגיל של ההשרייה והסינון?

כולי תקווה לתשובה חיובית!
 
ראשית זה קמח מעולה

שמשדרג כ-ל מאפה כולל עוגות, מאפינס, לחם...בגלל אחוז השומן הוא מרכך ומעשיר וקצת מדביק.

לגבי גבינה אפויה הייתי מוסיפה מים בעדינות, מיץ לימון, מלח, שמן שום מרוסק, שמרי בירה והכל במעבד מזון .תוסיפי מים לפי תחושתך לגבי הטקסטורה. זה צריך להגיע לטקסטורה של שקדים מושרים שטחנת לגבינה.

לדעתי זה יעבוד מצויין גם כציפוי לפשטידות, באותה תערובת ואז גם אם זה מעט נוזלי מדי זה יתמצק כמו שמנת...
 
אכן אני משתמשת בו באפיית עוגות/עוגיות

חשבתי לקצר תהליכים בגבינה. אנסה!
 

RSPA

New member
אפשרי. ראי מתכון


http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4516349,00.html

ואגב, אני לא מחכה להגרת הנוזלים ולייבוש העיסה ול"בזבוז זמן יקר"...
את העיסה אני מניח בכלי מרוסס קלות עם תרסיס שמן והופ...ישר לתנור. בודק מידי פעם את מידת ההשחמה ואת קושי הגוש המתהווה. וזהו.
 

ladybug6

New member
גם אני כבר לא טורחת לסנן

אני כמעט תמיד משתמשת באבקת שקדים ומוסיפה לה נוזלים לפי העין והתחושה, מעבירה לכלי חסין חום ואופה. אז אין צורה יפה ועגולה כמו בגרסה שמשרים בבד, אבל הטעם טעים באותה מידה
 

RSPA

New member
ואם את מקצרת תהליכים כמוני, צ'מעי עוד משהו...

כשמכינים את ה"גבינה" לפי הגרסה המקורית אז לאחר שמשרים את השקדים במים בא הקטע של לקלף אותם.
אני לא מקלף וטוחן אותם עם הקליפה.
זה לא משנה כהוא זה למרקם ולטעם הסופי, רק מזמין שאלות כמו: "מה זה התבלין החום ששמת בגבינה?" (הגבינה יוצאת לבנה עם נקודות חומות בגלל הקליפות הטחונות).
 

RSPA

New member
רציתי לשאול...

אם מה שבך זה הוא או היא ואם זו היא האם את בטוחה שהיא פרפקציוניסטית?....
אבל אני לא אשאל, כי זו כבר חדירה לפרטיות ואני לא כזה...


 

ladybug6

New member
חח אמנם זו היא

אבל לא התכוונתי אליה אלא לזו שאיתי כבר אי אילו שנים, מגיל אפס בערך, ודווקא הצלחתי למתן עם השנים...

מקווה שה"היא" החדשה יותר תהיה פחות פרפקציוניסטית ממני, ולא תהיה לה בעיה עם נקודות חומות בגבינת שקדים שלה..!
 

RSPA

New member
בריאות טובה והרבה אושר ושיעבור לך בקלות


 

ella100

New member
רעיון (נהדר) שקיבלתי (במסגרת קיצור תהליכים):

מים חמים על השקדים (אחרי השריה).ממתינים מעט.
הקליפה יורדת בצ'יק.כמעט מעצמה.

&nbsp
 
למעלה