מצאתי ולא יכולתי להתאפק. קורע: אנשים שאסור להם להתקרב למטבח.

ybo4

New member


בהחלט סכנה אמיתית. תודה
 

lseugy

New member
מה זה אומר "קטן עליך"? עשית דברים יותר גרועים?


 

Maldini Girl

New member
משעשע אבל

נוגע באיזושהי נקודה על נושא הגאדג'טים למטבח (סטייל החותכנים של הסוס/ מחבת פנקייקים בצורת מיקי מאוס וכו) שלא באמת עובדים
ובעוד עניין- של הרבה מתכונים שמתפרסמים ולא מספיק מדויקים ע"מ שיוכלו לעקוב אחרי הוראותיהם ולהצליח.
 

שרי 55510

New member
ישנו סיפור בנושא ,מקרה שקרה לידידת -המשפחה:

באחד הימים ,נכנסה השכנה הצעירה לביקור ,אצל ידידת משפחתינו,הבשלנית הדגולה,
והשכנה הצעירה,ביקשה ללמוד איך מכינים נתחי-עוף מטוגנים.
(לצעירה,היו אמורים להגיע אורחים, לסופ"ש, היא קנתה עוף ,ולא היה לה מושג בבישול.)
&nbsp
ידידתנו הסבירה לה, כיצד היא נוהגת להכין מרק -עוף, ואת הנתחים המבושלים,
היא מכינה כמו שניצל,מתבלת,טובלת בקמח,ביצה, ופירורי-לחם,ומטגנת במחבת גדולה ומשומנת,עד להזהבה יפה מכול הצדדים.
&nbsp
השכנה הצעירה שמעה את הוראות הבישול,ומיד חזרה למטבחה הפרטי,
והחלה ליישם את ההמלצה שקיבלה.
באותו ערב הבעל הרעב של הצעירה, שב הביתה מהעבודה,והיא מאוד שמחה להגיש לו מהעוף המטוגן שהכינה לו ,וגם לאורחים שיגיעו למחרת.
אך אבוי !
לאחר שנגס בנתח -העוף,נשרה לבעל הרעב השן הקידמית,ועפה לפינת המטבח,
והוא שאל את אשתו,מהיכן קיבלה את המתכון הארור, שהעיף לו את השן הקדמית,מפיו.
בקיצור,לאחר בירור מקיף,התברר לגברת הצעירה,כי לא הבינה במדויק ,את אופן -ההכנה,
&nbsp
(היא אומנם חתכה את העוף -הטרי לנתחים וטיגנה אותם כמו שניצל במחבת,3 דקות -מכול צד, אך לא זכרה כי תחילה ,, יש לבשל את נתחי -העוף בסיר המרק,עד שיתרככו.
&nbsp
"הדבר -הטוב" שבמקרה זה קרה הוא:
כי שפן -הנסיונות היה הבעל הרעב, ולא האורחים.
בינתיים,היא כבר למדה ,כיצד יש להכין את נתחי -עוף כפי שצריך: רכים וטעימים,
להנאת האורחים.
המסקנה שהיא למדה :
תמיד לרשום את המתכון על דף, ולא לסמוך רק על הזיכרון,
ובוודאי שלא למהר להגיש לאורחים, מתכון חדש שלא מכירים.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
הזכרת לי מקרה שקרה לאבא שלי כשהיה ילד

למרות שהסיפור שונה לגמרי
&nbsp
אבא שלי בא ממשפחה מרובת ילדים שכסף לא היה בה. הוא אמר ש"הדבר היחיד שתמיד היה בשפע לאכול היה לחם, השאר היה מעט ונגמר מהר". בארוחות לרוב היו מכינים סלט ירקות. ואבא שלי אומר "הכי אהבתי לטבול את הלחם ב"מיץ" של הסלט."
יום אחד המיץ והסלט נגמרו ואבא שלי במר יאושו שאל את אמא שלו "אמא, איך המיץ של הסלט כל כך טעים?"
והיא ענתה "אני שמה שמן, מלח, פלפל, לימון..."
אבא לי הלך למטבח וערבב בקערה- מלח, פלפל, לימון, שמן... ולא הבין למה זה לא טעים עם הלחם.
 

yair_bar

New member
מנהל
סיפור יפה, אבל משהו לא מסתדר לי

איך בדיוק חזה העוף שבר לו את השיניים? הרי גם שניצל מכינים מחזה עוף שלא בושל מראש. או שאני מפספס משהו? ואולי פשוט הייתה עצם?
 

שרי 55510

New member
זה לא שניצל זה כרעיים ,,

כרעיים עוף ,שמטגנים 3 דקות,
זה לא מתרכך,נשאר קשה כמו גומי.
.
 
למעלה