מצאתי מאמר על שרירי בטן וחשבתי שצריך לשים לב

MidNight Flame

New member
סה"כ הרוב נכון

יש לי בעיה עם בחירת התרגילים המוצגים. יש תרגילי אנטי תנועה הרבה יותר מוצלחים מתחום הג'ימנסטיקס.
העניין השני הוא שחלק מעבודת שרירי הבטן (ונוטים לשכוח את זה) זה גם אנטי תנועה במנחים שהם לא נייטרליים כמו עמידה. למשל בתוך כפיפה בעמוד השדרה כמו תרגילי תמיכה בפרוטרקשן או פלאנצ' בגרסא סגורה (ברכיים מקופלות לחזה)

זה בדיוק זה. זה פאנץ'

הם מסבירים יפה על הנושא ואז שבאים להראות ולהדגים נתקלים בתרגילי הבדיחה האלה.

יהושע60

New member
ניסוח מעצבן

איך אני שונא משפטים החלטיים כמו "הכיפופים הרבים האלה יוצרים עומס על הדיסקים הבין- חולייתיים, ובסופו של דבר יביאו לפציעה בעמוד השדרה" במקום לדבר על סיכון ("עלולים לגרום פציעה") מדברים על ודאות (שאינה קימת, כמובן). עשאני נתקך במשפט כזה אני מפסיק לקרוא, כי ברור לי שלא אוכל לסמוך על מה שהם יגידו בהמשך.

לא מדויק

ההנחה ששרירי הבטן "צריכים לפעול כשרירים שמונעים תנועה" אינה מדויקת כלל ואפילו מטעה. אכן שרירי הבטן עובדים גם כמייצבים אך גם כמייצרי תנועה ובמרבית המקרים עובדים בשילוב של כיווץ והרפיה , תלוי בסוג התנועה והפעילות.
ממליץ להכנס לאתרו של ד"ר סטיוארט מקגיל , Dr Stuart McGill בו ישנם מחקרים נוספים מענינים בנושא.
בנוסף שווה לגגל ולחפש מאמר שנכתב על ידי ד"ר סטיוארט מקגיל ומיל סיף Mel C Siff המעלה נושא זה (בעקיפין אומנם, אך בהחלט מאיר נושא זה בצורה מענינית) שם המאמר:
Transversus Abdominis Revisited . לצערי אין לי את הקישור .

למעלה