מצאתי ..מהאתר של הביטוח לאומי

roz האחת

New member
מצאתי ..מהאתר של הביטוח לאומי

שהות בחו"ל אם אתה שוהה בחוץ לארץ עד 6 חודשים, תשולם קצבתך לזכות חשבון הבנק שלך בישראל. אם אתה שוהה בחוץ לארץ יותר מ–6 חודשים, עליך להודיע בכתב למוסד לביטוח לאומי (מחלקת זקנה) על נסיעתך. בתנאים מיוחדים יוסיף המוסד לביטוח לאומי לשלם לך את הקצבה גם בזמן שהותך בחו"ל. ז"א שרק בתנאים מיוחדים הם ישלמו את הקצבה..אחרת ..חפש מה שנקרא !

Astroo

New member
זה תלוי במדינה שאליה נוסעים

במקרה של ארה"ב וקנדה הם ממשיכים לשלם

roz האחת

New member
זה לא מה שכתוב באתר שלהם

עם קנדה יש הסכם מאוד מצומצם : קנדה תאריך כניסת האמנה לתוקף: 1.9.2003 מה כלול באמנה: האמנה מסדירה מניעת כפל תשלום דמי ביטוח לתושבי שתי המדינות. ומי שמהגר לקנדה לא זכאי להמשך תשלום הקצבה..זה לפחות מה שכתוב באתר שלהם וסותר את המכתב שהם שלחו..

Astroo

New member
זה לא קשור להסכם הרשמי

אבל שמעתי מכמה מקורות שבמקרה של קנדה ממשיכים לשלם. בכל אופן, יש לברר מול בט"ל.

פטור מתשלום הכפל זה ההפך!

שמי שעובד ומפרשי ביטוח לאומי בקנדה, לא יצטרך לשלם גם לביטוח לאומי בישראל. את יכולה לתת לינק שאני אהיה בטוח שאני זוכר נכון?

אוהו, הם יודעים. סיפור:

לפני זמן מה רציתי לשנות את הכתובת בתעודת הזהות שלי לבית של אחותי (בישראל) מסיבות שונות. הורדתי את הטופס המתאים מהאינטרנט, מילאתי, צירפתי את הספח של הת"ז, הכנסתי למעטפה עם הכתובת של ביטוח לאומי ואת זה הכנסתי לעוד מעטפה ושלחתי לאחותי בישראל. הקטע עם שתי המעטפות בשביל שהם לא ישימו לב שזה הגיע מחו"ל. אחותי הוציאה את המעטפה הפנימית, הדביקה על זה בול ישראלי ושלחה. לקח להם קצת זמן, אבל בסוף הם החזירו את הספח בלי השינוי, וצירפו מכתב שאומר שאני לא יכול לעשות שינויים בכתובת כי אני נעדר הרבה זמן ולא נחשב תושב ישראל.

shyi1

New member
כמובן מה שחשבת!?! ביטוח לאומי לא טיפשים!

הם יודעים עלייך הכול הכול והכול אפילו הם יודעים שהגרת לקנדה! אם תרצה לחזור לישראל תעשה "עולה"...

הייתי בישראל כמה פעמים בין לבין

אבל כן, יש גם טיולים של שלוש שנים. איך הם יכולים לדעת שאני בקנדה בכלל? ואיך הם יכולים לדעת באיזה סטטוס אני? תייר? עובד? מהגר? אזרח? ואם לא הייתי בישראל 3 שנים, אולי זה בגלל שנסעתי לטיול ואבדו עקבותי בג'ונגל?

shyi1

New member
אל תהיה טמבל

הם רואים דרך מהמשטרה, חתומת דרכונים בנמל תעופה, שגרירות קנדית בת"א...ועוד...בקיצור ביטוח לאומי הם עוקבים!

shyi1

New member
אם עברת יותר מ6 חודשים ביטוח לאומי כבר יודעים

שאתה לא כאן!

הם יודעים שאני לא כן. זה נכון

יש רישום של יציאות/כניסות מישראל ורואים שיצאתי ולא נכנסתי. אבל אתה טוען שהם יודעים שהיגרתי וגם יודעים שזה לקנדה. ברגע שיצאתי מישראל אין להם מושג לאיזו מדינה הגעתי ובאיזה סטטוס. ולא ברור לי מה עניין השגרירות הקנדית לכאן. מה הם יודעים על מה שעשיתי בשגרירות???

shyi1

New member
מה אתה מנסה להגיד?! בקיצור ביטוח לאומי עוקבים

ויודעים עלייך הכול למרות שאתה לא מרגיש שומדבר!

shyi1

New member
ודבר השני הגירה זה דבר הרציני כמו שאתה עוזב

את ישראל ולא תהיה חייב כלום לישראל כמו לשלם רשות שידור או מיסים...אז כולם כאן כבר יודעים שאתה כבר לא שייך לישראל! זה לא אומר שאתה בטיול לתקופה של 10000 השנים! פשוט רשום שאתה כבר לא אזרח של ישראל אלא לקנדה!

למעלה