מצאתי נחש ומבקשת עזרה בזיהוי

• פותח הנושא NS86
  • פורסם בתאריך

NS86

New member
מצאתי נחש ומבקשת עזרה בזיהוי

מאוד יפה וקטן...לפי מה שראיתי בתמונות הוא נראה ממש דומה לקינג קליפורניה, אבל מכיוון שאינני מבינה כלל וכלל בנחשים, קיוויתי שתוכלו לעזור לי פה בזיהוי שלו ואולי עם כבר על הדרך בטיפול שלו :)

NS86

New member
ודרך אגב

אם זה עוזר במשהו...יש לו ראש שחור לגמריי. ולעומת תמונות של צפע למשל הראש שלו קצת יותר עגלגל אולי זה בגלל שהוא עוד קטן (כ30 ס''מ)...

מחרוזן דו גוני לא חיית מחמד!!!!

הנחש הזה הוא מחרוזן דוגוני הוא חיית בר מוגנת, אסור לגדל אותו. כדאי לשחרר אותו בשדה הקרוב ביותר למקום הימצאו.

מחרוזן דוגוני

נחש תת ארסי שניזון מנחשים אחרים. וזה הגודל הבוגר שלו, לפעמים קצת יותר אבל זה פרט בוגר. תשחררי אותו בחזרה לטבע, שם מקומו. כמו כל הזוחלים בארץ גם הוא מוגן על פי חוק והחזקה שלו היא עבירה על החוק. לא יקח לא המון זמן למות בבקבוק הזה.

NS86

New member
כמובן שאשחרר אותו

הגעתי למסקנה שאני מרחמת עליו....עוד היום כנראה אשחרר אותו, אבל בכל זאת איך אני יכולה לדעת עליו יותר...יש אולי איזה אתר?

מופע עם יותר או פחות צהוב יש בשני המינים

בכל מקרה, זה אכן נראה כמו המין החדש אשר זכה לשם (עדיין בלתי רשמי) מחרוזן האוכפים.

NS86

New member
תגידו משו?

אני יכולה לקבל קנס על זה שתפסתי אותו? למרות שבעצם הצלתי אותו, אבל עצם העובדה שהוא כרגע אצלי....

קרקל1

New member
תשחררי אותו כמה שיותר מהר,ככל שתשחררי

אותו יותר מהר,הוא יחזור במצב טוב יותר.

שתביני פה בארץ ע"י רשות הטבע והגנים

מקבלים קנס גם אם הבאת נחש מת הביתה ואני בכלל לא צוחק

naja

New member
זה תלוי היכן תפסת אותו.

אם תפסת אותו בטבע או בשטח פתוח, את עלולה לקבל קנס. אם תפסת אותו בחצר או בבית, במטרה להרחיק אותו משם, אין סיבה לקנס. כמובן שאם תמשיכי להחזיק בו, יש מצב טוב מאוד לקנס.....

HyperViper

New member
תודה על המפגש היום עם החמוד הזה

ותודה גם לאילן נרינסקי על הכל! וכמובן תודה בשם הנחש ושאר חברי הפורום שלא הרגת את הנחש ועזרת אפילו להציל אותו מאנשים חמומי מוח :)

למעלה