מצאתי עוגה

מצאתי עוגה

יש לי שאלה האם כדאי להכין אותה עם שכבת מוס אחת ואם כן האם אני יכולה להחליף את המוס שוקולד לבן בשוקולד מריר ??

האם אני יכולה להכין רק מרנג אחד ??

והאם אני יכולה לוותר על ציפוי השוקולד???

החומרים:
לבסיס
2 ביצים
4 כפות (60 גרם) סוכר
1/2 כוס (60 גרם) קמח


למרנג
5 חלבוני ביצה (140 גרם)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קלויים וטחונים דק
1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר


למוס שוקולד מריר
100 גרם שוקולד מריר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה


למוס שוקולד לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן


לציפוי
150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
1. לבסיס: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
2. לאחר מכן מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול.
3. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26.
4. אופים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות במשך 13 דקות.
5. למרנג: מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
6. מקפלים בעדינות פנימה את האגוזים ואבקת הסוכר.
7. מזלפים שני עיגולים בקוטר 24 על נייר אפייה.
8. אופים בתנור בטמפרטורה של 110 מעלות במשך שעה וחצי, עדיף בטורבו.
9. למוס: מביאים מיכל אחד של שמנת מתוקה לרתיחה.
10. יוצקים מעל השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
11. מצננים במקרר למשך 24 שעות לפחות.
12. להכנת מוס שוקולד מריר חוזרים על אותה פעולה: מביאים מיכל שני של שמנת מתוקה לרתיחה, יוצקים מעל השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים במקרר למשך 24 שעות לפחות.
13. הרכבת העוגה: מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד המריר ויוצקים על בסיס העוגה.
14. מניחים מעל את אחד מעיגולי המרנג.
15. מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד הלבן ויוצקים מחצית מהכמות מעל המרנג.
16. מניחים את עיגול המרנג השני מלמעלה.
17. יוצקים את מחצית הכמות מוס שוקולד הלבן שנותרה.
18. מכניסים את העוגה למקפיא למשך 24 שעות.
19. מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
20. יוצקים את תערובת השמנת המתוקה והשוקולד המריר על העוגה, באופן אחיד.
21. ניתן לקשט עם פרח משוקולד מריר.
22. מעבירים למקפיא לאחר ההכנה. לפני ההגשה - מעבירים למקרר. שומרים במקרר עד ארבעה ימים.
 
אם אני לא טועה

זאת עוגה של דודו אוטמזגין?
בכל אופן בהתייחסות לשאלות שלך, את יכולה לעשות שכבה אחת של מוס ואז העוגה תצא נמוכה, את גם יכולה להחליף את המוס שוקולד לבן ולעשות עוד שכבה של מוס מריר ואז תצא עוגה לא פחות טעימה, שהיא כולה מוס שוקולד מריר.
לוותר על הציפוי? אני לא הייתי מוותרת, היא נותנת איזשהו טאצ' אחרון לעוגה, כביכול "מיישרת" אותה, את לא חייבת לקשט מעל אם את לא רוצה, את יכולה להשאיר אותה ככה עם ציפוי מבריק.
 

bali

New member
מנהל
אם הבנתי את השינויים שאת רוצה לעשות...

את רוצה לוותר על מוס אחד ומרנג אחד? אפשרי. רק מה, להכין מרנג מ 2 חלבונים יכול להיות קצת בעייתי כי כמות החלבון במיקסר תהיה קטנה ולא בטוח שהוא יצא חזק כמו שצריך. עדיף להכין את כמות המרנג המלאה ולהכין 2 דיסקיות מרנג. אחת מהן אפשר לקרר, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא לשימוש בפעם אחרת, או לזלף מחצי מהתערובת עוגיות נשיקה במקום דיסקית נוספת, ולאכול אותן או לקשט איתן את העוגה מלמעלה.

אם את רוצה להכין את המוס הלבן עם שוקולד מריר במקום ולוותר על מוס השוקולד המריר הראשון במתכון, זה אפשרי.

תהיה לך עוגה עם בסיס, חצי מכמות המוס המריר, מרנג ושאר המוס.

גם אני חושבת שכדאי לא לוותר על הציפוי למעלה כי הוא נותן פיניש יפה יותר לעוגה, אבל זה אפשרי, פשוט תשקיעי במריחת השכבה העליונה של המוס כדי שהוא יהיה ישר וחלק עד כמה שניתן.

בהצלחה :)
 

bali

New member
מנהל
כן, אפשר בלי האגוזים במרנג

ואז חשוב להקציף את החלבונים למרנג ממש חזק, הקצפה של 10 דקות בערך, עד שהמרנג ממש סמיך ומבריק וחזק.
 
למעלה