שיר שיר היחידה
New member
מצאתי עוגה
יש לי שאלה האם כדאי להכין אותה עם שכבת מוס אחת ואם כן האם אני יכולה להחליף את המוס שוקולד לבן בשוקולד מריר ??
האם אני יכולה להכין רק מרנג אחד ??
והאם אני יכולה לוותר על ציפוי השוקולד???
החומרים:
לבסיס
2 ביצים
4 כפות (60 גרם) סוכר
1/2 כוס (60 גרם) קמח
למרנג
5 חלבוני ביצה (140 גרם)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קלויים וטחונים דק
1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
למוס שוקולד מריר
100 גרם שוקולד מריר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
למוס שוקולד לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
לציפוי
150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. לבסיס: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
2. לאחר מכן מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול.
3. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26.
4. אופים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות במשך 13 דקות.
5. למרנג: מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
6. מקפלים בעדינות פנימה את האגוזים ואבקת הסוכר.
7. מזלפים שני עיגולים בקוטר 24 על נייר אפייה.
8. אופים בתנור בטמפרטורה של 110 מעלות במשך שעה וחצי, עדיף בטורבו.
9. למוס: מביאים מיכל אחד של שמנת מתוקה לרתיחה.
10. יוצקים מעל השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
11. מצננים במקרר למשך 24 שעות לפחות.
12. להכנת מוס שוקולד מריר חוזרים על אותה פעולה: מביאים מיכל שני של שמנת מתוקה לרתיחה, יוצקים מעל השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים במקרר למשך 24 שעות לפחות.
13. הרכבת העוגה: מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד המריר ויוצקים על בסיס העוגה.
14. מניחים מעל את אחד מעיגולי המרנג.
15. מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד הלבן ויוצקים מחצית מהכמות מעל המרנג.
16. מניחים את עיגול המרנג השני מלמעלה.
17. יוצקים את מחצית הכמות מוס שוקולד הלבן שנותרה.
18. מכניסים את העוגה למקפיא למשך 24 שעות.
19. מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
20. יוצקים את תערובת השמנת המתוקה והשוקולד המריר על העוגה, באופן אחיד.
21. ניתן לקשט עם פרח משוקולד מריר.
22. מעבירים למקפיא לאחר ההכנה. לפני ההגשה - מעבירים למקרר. שומרים במקרר עד ארבעה ימים.
יש לי שאלה האם כדאי להכין אותה עם שכבת מוס אחת ואם כן האם אני יכולה להחליף את המוס שוקולד לבן בשוקולד מריר ??
האם אני יכולה להכין רק מרנג אחד ??
והאם אני יכולה לוותר על ציפוי השוקולד???
החומרים:
לבסיס
2 ביצים
4 כפות (60 גרם) סוכר
1/2 כוס (60 גרם) קמח
למרנג
5 חלבוני ביצה (140 גרם)
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קלויים וטחונים דק
1 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
למוס שוקולד מריר
100 גרם שוקולד מריר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
למוס שוקולד לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
לציפוי
150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. לבסיס: מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
2. לאחר מכן מוסיפים את הקמח בתנועות קיפול.
3. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26.
4. אופים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות במשך 13 דקות.
5. למרנג: מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
6. מקפלים בעדינות פנימה את האגוזים ואבקת הסוכר.
7. מזלפים שני עיגולים בקוטר 24 על נייר אפייה.
8. אופים בתנור בטמפרטורה של 110 מעלות במשך שעה וחצי, עדיף בטורבו.
9. למוס: מביאים מיכל אחד של שמנת מתוקה לרתיחה.
10. יוצקים מעל השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
11. מצננים במקרר למשך 24 שעות לפחות.
12. להכנת מוס שוקולד מריר חוזרים על אותה פעולה: מביאים מיכל שני של שמנת מתוקה לרתיחה, יוצקים מעל השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מצננים במקרר למשך 24 שעות לפחות.
13. הרכבת העוגה: מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד המריר ויוצקים על בסיס העוגה.
14. מניחים מעל את אחד מעיגולי המרנג.
15. מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד הלבן ויוצקים מחצית מהכמות מעל המרנג.
16. מניחים את עיגול המרנג השני מלמעלה.
17. יוצקים את מחצית הכמות מוס שוקולד הלבן שנותרה.
18. מכניסים את העוגה למקפיא למשך 24 שעות.
19. מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
20. יוצקים את תערובת השמנת המתוקה והשוקולד המריר על העוגה, באופן אחיד.
21. ניתן לקשט עם פרח משוקולד מריר.
22. מעבירים למקפיא לאחר ההכנה. לפני ההגשה - מעבירים למקרר. שומרים במקרר עד ארבעה ימים.