עוף בנוסח ים תיכוני רות סירקיס מעולה. / לאה ס.
רות סירקיס מ"מהמטבח באהבה", אחד מהמתכונים שמעולם לא איכזב ותמיד מלקקים את השפתיים ואת האצבעות.
1 עוף (במשקל 11/2 ק"ג)
כפית וחצי מלח
1 כפית פפריקה
רבע כפית פלפל
2 כפות שמן
1 בצל בינוני
1 פלפל ירוק
4 גבעולי סלרי
1 שן שום
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
מחלקים את העוף למנות הגשה. מערבבים כפית אחת מלח עם פפריקה ופלפל ומורחים היטב את חלקי העוף.
מחממים שמן במחבת גדולהאו בסיר רחב ושטוח. מטגנים את חלקי העוף מכל צדדיהם.
פורסים את הבצל לפרוסות, חותכים את הפלפל והסלרי לחתיכות בינוניותוקוצצים את השום. מוסיפים הכל לסיר.
מערבבים את רסק העגבניות עם כמות שווה של מים (אפשר קצת יותר-לאה) ועם שאר המלח. יוצקים מעל לעוף והירקות.
מביאים לרתיחה. מקטינים את האש כך שתיווצר ותישמר רתיחה איטית אך מתמדת. מבשלים 25 דקות(אני מבשלת המון זמן). טועמים ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.
רות סירקיס מ"מהמטבח באהבה", אחד מהמתכונים שמעולם לא איכזב ותמיד מלקקים את השפתיים ואת האצבעות.
1 עוף (במשקל 11/2 ק"ג)
כפית וחצי מלח
1 כפית פפריקה
רבע כפית פלפל
2 כפות שמן
1 בצל בינוני
1 פלפל ירוק
4 גבעולי סלרי
1 שן שום
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
מחלקים את העוף למנות הגשה. מערבבים כפית אחת מלח עם פפריקה ופלפל ומורחים היטב את חלקי העוף.
מחממים שמן במחבת גדולהאו בסיר רחב ושטוח. מטגנים את חלקי העוף מכל צדדיהם.
פורסים את הבצל לפרוסות, חותכים את הפלפל והסלרי לחתיכות בינוניותוקוצצים את השום. מוסיפים הכל לסיר.
מערבבים את רסק העגבניות עם כמות שווה של מים (אפשר קצת יותר-לאה) ועם שאר המלח. יוצקים מעל לעוף והירקות.
מביאים לרתיחה. מקטינים את האש כך שתיווצר ותישמר רתיחה איטית אך מתמדת. מבשלים 25 דקות(אני מבשלת המון זמן). טועמים ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.