מצאתי! עוף בנוסח ים תיכוני /רות סירקיס, הביאה אמי מורתי, לאה סי

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף בנוסח ים תיכוני רות סירקיס מעולה. / לאה ס.

רות סירקיס מ"מהמטבח באהבה", אחד מהמתכונים שמעולם לא איכזב ותמיד מלקקים את השפתיים ואת האצבעות.

1 עוף (במשקל 11/2 ק"ג)
כפית וחצי מלח
1 כפית פפריקה
רבע כפית פלפל
2 כפות שמן
1 בצל בינוני
1 פלפל ירוק
4 גבעולי סלרי
1 שן שום
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

מחלקים את העוף למנות הגשה. מערבבים כפית אחת מלח עם פפריקה ופלפל ומורחים היטב את חלקי העוף.
מחממים שמן במחבת גדולהאו בסיר רחב ושטוח. מטגנים את חלקי העוף מכל צדדיהם.
פורסים את הבצל לפרוסות, חותכים את הפלפל והסלרי לחתיכות בינוניותוקוצצים את השום. מוסיפים הכל לסיר.
מערבבים את רסק העגבניות עם כמות שווה של מים (אפשר קצת יותר-לאה) ועם שאר המלח. יוצקים מעל לעוף והירקות.
מביאים לרתיחה. מקטינים את האש כך שתיווצר ותישמר רתיחה איטית אך מתמדת. מבשלים 25 דקות(אני מבשלת המון זמן). טועמים ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.
 
עוף בנוסח ים תיכוני רות סירקיס מעולה. / לאה ס.

רות סירקיס מ"מהמטבח באהבה", אחד מהמתכונים שמעולם לא איכזב ותמיד מלקקים את השפתיים ואת האצבעות.

1 עוף (במשקל 11/2 ק"ג)
כפית וחצי מלח
1 כפית פפריקה
רבע כפית פלפל
2 כפות שמן
1 בצל בינוני
1 פלפל ירוק
4 גבעולי סלרי
1 שן שום
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

מחלקים את העוף למנות הגשה. מערבבים כפית אחת מלח עם פפריקה ופלפל ומורחים היטב את חלקי העוף.
מחממים שמן במחבת גדולהאו בסיר רחב ושטוח. מטגנים את חלקי העוף מכל צדדיהם.
פורסים את הבצל לפרוסות, חותכים את הפלפל והסלרי לחתיכות בינוניותוקוצצים את השום. מוסיפים הכל לסיר.
מערבבים את רסק העגבניות עם כמות שווה של מים (אפשר קצת יותר-לאה) ועם שאר המלח. יוצקים מעל לעוף והירקות.
מביאים לרתיחה. מקטינים את האש כך שתיווצר ותישמר רתיחה איטית אך מתמדת. מבשלים 25 דקות(אני מבשלת המון זמן). טועמים ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.
מתכון נהדר ומאד אהוב גם אצלנו. המלצה שלי - לא להוסיף מלח לעוף. אם צריך, מוסיפים אחר כך רק לרוטב, כיוון שהעופות בישראל
מלוחים בגלל ההכשרה. ולא רק בגללה, המשחטות מקפידות להמליח מעל הנדרש על פי ההלכה וגם לא שוטפות לסילוק המלח בסוף
התהליך. השיטה הזו גורמת לעוף לספוח נוזלים ובכך להעלות את משקלו שכמובן שווה כסף.
ואת הפלפל והפפריקה ממליצה להוסיף לקראת סוף הטיגון ולא מראש. זה מונע חריכת התבלינים והפיכתם למרירים.
 

לאה סי

Active member
צודקת לגבי המלח. אמי ז"ל לא הוסיפה מלח לצלי עוף, למשל, בגלל זה.
אימצתי את שאר התיבלון בזמן הטיגון. תודה ושבוע טוב.
 
אז אנחנו עשינו עוף בנוסח ים תיכוני של לייזה פנלים והיה טעים מאד. רושמת לי את המתכון שלכם. ננסה אותו בשבוע הבא.
 
למעלה