מצאתי צב

survivor online

New member
מצאתי צב

מצאתי צב ליד הבית שלי אני יודעת שהם בסכנת הכחדה בהתחלה הבאתי אותו אלי הביתה חשבתי אולי צריך להעביר אותו לאיזה מקום שיטפלו בזה אבל הוא נלחץ וכאלה ומצאתי אותו במקום שאפשר לקורא לזה טבע אז אמרתי שאני יחזיר אותו לשם אולי זה באמת המקום הטבעי שלו למרות שאני גרה פה 20 שנה ולא היה שום צבים ואז שמתי לב שחתולים מתחלים להתאסף סביבו העפנו אותם משם והוא פשוט נעלם יחסית לצב הוא זז מהר חחח חתולים יכולם לפגוע בצב שהוא יחסית מבוגר עם שריון קשה?

Sweet Fantasy

New member
עלולים למצוא דרך

אבל אם זה יקרה - זה הטבע, וזה היה אמור לקרות (במידה והוא אכן הגיע לשם בטבעיות) אם את גרה בסביבה עירונית, יכול להיות שמישהו שהלך לטייל אסף אותו והחליט להפטר ממנו, אם זאת פעם ראשונה שאת נתקלת בצב הגיוני שהוא לא משם, אם תצליחי למצוא אותו תאספי אותו אלייך שוב ופני לרשות הטבע והגנים הם ינחו אותך בהמשך.

Sweet Fantasy

New member
אם הם בסביבה הטבעית של הצב

אז כן, אני לא אומרת לתת לו למות תוך כדי צפייה, אבל אם זה נעשה לא במודע (ולא לעינייהם) אז מה לעשות? החתולים הפכו לטבע בגללינו, לא באשמתי - לא להפיל את זה עליי. היום אפשר לראות חתולים גם בישובים שנבנו ליד יערות. אני לא יודעת מהיכן הכותבת, וכן אני מאמינה שמה שצריך לקרות קורה, אלא אם את\ה בעד להשמיד את כל החתולים ולתת לצבים לחיות. בכ"מ - עניתי מה שנראה לי לנכון , לא בא לי לפתח על זה דיון.

echis

New member
לא צריך להתגונן

לא אשמתך ולא הפלתי עלייך. גם לי לא בא לפתח דיון, השתתפתי במספיק דיונים כאלה בפורומים מסביב
. אבל חשוב לדייק. יש בלבול בין המושג בעלי חיים לבין המושג טבע. לא כל בעל חיים הוא טבעי. את החתולים אנחנו הבאנו לכאן, בדיוק כפי שהבאנו לכאן את המכוניות או את הבתים. מקרה בו צב נטרף ע"י חתול טבעי בדיוק כמו מקרה שצב נדרס בכביש (אגב, גם רוב היערות שהזכרת בהודעתך הם ממש לא טבע, אבל זה כבר עניין אחר ועצוב לא פחות). לגבי מסקנות אופרטיביות, אני לא נכנס לזה. באמת שנמאס לי להתווכח.

Sweet Fantasy

New member
בגלל זה אמרתי שכביכול אנחנו אלו

שיצרנו את ה"טבע", וזה מצב קיים אז מה נעשה? בקשר ליערות התכוונת שהם לא טבעיים או מה?
פשוט יש לי דוד שגר בשריגים (נדמה לי) ומאחורי הבית שלו ממש יש יער.

echis

New member
מה נעשה? זו שאלה של גישה

והסכמנו שלא נדון בזה. רק חשוב לדעת שחתולים זה לא טבע, ואסור להתייחס אליהם כאל תופעה טבעית. ולגבי היערות, מרבית היערות בארץ הם יערות נטועים וזרים. החלוצים הארופאים שהגיעו ארצה רצו להפריח השממה ולהפוך את הארץ למיוערת כמו ארצות מוצאם. כידוע, אקולוגיה היא מארג עדין בטבע בו מעורבים צמחים, בעלי חיים וגורמים אחרים כגון אקלים, קרקע וכד'. כל שינוי עלול לגרום לשינויים נוספים ולהרס. מרבית הצמחים ובעלי החיים בארץ לא רגילים ליערות. היערות גרמו לשינויים ולהכחדה של צמחים ובעלי חיים מאזורים שונים (ולהתבססות של מינים אחרים במקומם). ישנם אזורים מסויימים בארץ, בעיקר בצפון, בהם החורש והיער טבעייים.

למעלה