מצאתי 2 גורי חתולים שננטשו

אופירA

New member
מנהל
מצאתי 2 גורי חתולים שננטשו

מסוגלים ללכת קצת, בגודל כף יד, פרוות שערות מלאה. העיניים שלהם עצומות פרט לעין אחת של גור אחד.
יכול להיות שהם בני שבועיים?
הם היו אמורים להיות פתוחי עיניים, או שעדיין לא? נראה שיש להם מחלה בעיניים?

הם אכלו את כל החלב שנתתי להם עם מזרק, אבל לא ראיתי שליקקו חלב מצלחת. הם עדיין לא יכולים? כל כמה זמן אתם חושבים שצריך לתת להם במזרק?
ניקיתי אותם עם צמר גפן רטוב, כולל בבטן וליד הזנב, והראיתי להם איך לחפור באדמה, אך לא ראיתי שהם עשו צרכים. יש עוד משהו שאפשר לעשות כדי ללמד אותם?

מה עוד אתם יכולים להציע לי, ולא עלה בדעתי לשאול?

כרגע הם שוכבים בחצר בארגז מרופד במגבת וחולצת טריקו, ולידו צלחת שטוחה עם חלב. הם רגועים ושקטים ושוכבים יחד.
הם כבר הבינו שאני "אמא שלהם" ומטפסים עלי ובוכים כשאני באה ונרגעים כשאני מטפלת בהם. וגם הבינו שצריכים לחזור לארגז הזה כשאני לא שם.

Yukita

Active member
מנהל
שאלה:כתבת חלב. נתת להם חלב פרה?

חלב פרה מאוד לא טוב לגורי חתולים ןיכול לגרום לשילשול שיסכן אותם. אם אין מטרנה על בסיס צמחי או תחליף חלב ייעודי לגורי חתולים (קונים אצל טרינרים ובחנויות לציוד חיות מחמד), יש באינטרנט מספר מתכוני חירום ביתיים שאפשר להכין - וגם ב"כלים ומידע" של הפורום יש בהודעות נבחרות הוראות מתאימות.
&nbsp
אם הערכת הגיל שלך נכונה, הם כנראה עדיין לא בשלים לעשיית צרכים בעצמם בחול וצריך לעזור להם בעשיית צרכים על ידי ניגוב ועיסוי אסור פי הטבעת עם צמר גפן מורטב במים פושרים.
&nbsp
אם הצלחת לצלם אותם, תוכלי להעלות תמונה וננסה להעריך את הגיל.
&nbsp
כל הכבוד על המאמץ והעבודה!!!!

אופירA

New member
מנהל
יופי. המתכונים מאוד עוזרים, וכל הכתבה שבהודעות הנבחרות.

הבנתי איך להאכיל ובמה וכל כמה זמן, ואיך לטפל בצרכים.
וגם איך לחמם יותר את הארגז.

מצלמה אין לי. לפי ההסברים בהודעות הנבחרות הם כנראה בני שבועיים.
הבעיה רק עם העיניים שלהם. הם כבר היו צריכים להיות פקוחי עיניים. אבל 3 עיניים סגורות לגמרי, ואולי בכלל לא קיימות...

Yukita

Active member
מנהל
נסי מחר להגיע איתם לוטרינר

כדי לבדוק את עניין העיניים. בגיל הזה באמת שאין לדעת, לפעמים מצב שנראה איום ניתן לריפוי (כמובן גם יתכן שלא, אבל כדאי לא לרוץ מהר מדי לפסימיזם).

אופירA

New member
מנהל
היום שניהם עם עיניים פקוחות ונקיות

פתחתי להם את העיניים שהיו סגורות בלכלוך קרוש.
אכלו היום 5CC בארוחה אחת.
עשו על הצמר גפן שבו ניקיתי אותם.
ומאוד אוהבים את הבקבוק החם שלהם.
הם מכירים אותי. אחד רץ אחרי עד למרחק 2 מטר. השני לא רץ, יותר קטן, אבל בהחלט מזהה. בדקתי מרחוק שהם יודעים לחזור לארגז המחומם שלהם.

אופירA

New member
מנהל
לא עושים צואה, רק שתן

זה היום הרביעי לנטישה, החתולים אוכלים יפה, בכפית. דלקות העיניים שלהם משתפרות והולכות מיום ליום.
השאלה - הם עושים שתן בצמר גפן הרטוב שאני משפשפת אותם, אבל לא עושים צואה. זה נורמלי? איך מלמדים אותם לעשות? עיסיתי את הבטן שלהם באצבעות, אבל לא עוזר.

Yukita

Active member
מנהל
חייבים להגיע לוטרינר

ללא צואה זה בכלל לא נורמלי.
&nbsp
בכל מקרה, מומלץ להגיע לוטרינר כדי לקבל מבט מקצועי על המצב.
&nbsp
בהנחה שעיסוי בטן זה לא כל מה שנעשה, אלא גם ניגוב ועיסוי באזור פי הטבעת במטרה לגרות לעשיית צרכים, יתכן בהחלט שצריך ייעוץ וטרינרי ואולי טיפול פה.

אופירA

New member
מנהל
חתולים חמודים

אחד זכר והשנייה נקבה. לשניהם פרווה לבנה עם מעט מאוד שחור.
מסתבר שהם לא חיכו לי, אלא עשו צואה בחול בעצמם. העיסויים עזרו והכל בסדר.
שמחים, מלאי חיים, כל אחד והאופי שלו, הנקבה קטנה יותר ואוהבת להכניס את הראש במשהו מחמם. הזכר צועק, מטפס, מבקש ליטופים, תובע לאכול, חזק ומבסוט.
דלקות העיניים שלה הבריאו לגמרי, ולו יש עדיין דלקת בעין אחת, אבל הולך ומשתפר.
חוקרים את הסביבה, מחפשים מסתורים חדשים מלבד הארגז שלהם, וגם מוצאים!
אוכלים עדיין מכפית, אבל מחר נתחיל לאמן אותם לאכול מצלחת לבד.

למעלה