מצא את אימו ניצולת השואה, אבל

מצא את אימו ניצולת השואה, אבל

היא אינה רוצה להכירו: איתר את אמו ניצולת השואה אחרי 17 שנות חיפוש תושב ארה"ב בן 60, שאומץ על ידי זוג אמריקני בתום מלחמת העולם השנייה, חיפש אחר אמו הביולוגית מאז 1990. במכתב שקיבל לאחרונה ממד"א נמסר לו כי האם היא ניצולת שואה שחיה בישראל, אולם אינה מעוניינת לפגוש אותו. סיפור על אכזבה מהולה בתקווה איי.פי פורסם: 13.05.07, 04:20 סוף חמוץ מתוק: סול פקטור, תושב אוהיו בן 60, חיפש את אמו ניצולת השואה במשך 17 שנים. מכתב שנשלח אליו באחרונה ממגן דוד אדום בישר לו: "אנחנו מצטערים להודיעך שאיתרנו את אמך, אך היא אינה מעוניינת להיות בקשר עם האדם שחיפש אותה". האיש, סול פקטור הצליח לדלות פרטים על עברו בעזרת ארגון הצלב האדום וארכיון של מסמכי המשטר הנאצי, וכך גילה כי אמו, בת ה-83, מתגוררת בישראל. בראיון שהעניק לסוכנות הידיעות איי.פי אמר פקטור: "אני מאוכזב, כי אדם רוצה שחיפוש כמו זה יסתיים באיחוד. יש עם זאת גם תחושת הקלה, שכן התעלומה נפתרה בחלקה". פקטור נולד בשם מאיר פולק בעיר הגרמנית מינכן, בשנת 1946. הוא איתר מסמכים המעידים כי אמו שוחררה מבית חולים בחודש יולי באותה שנה, לאחר שילדה אותו. לאחר מכן, הגיעה לבית חולים לפליטים במינכן, שמומן על ידי האו"ם. כעבור כמה ימים, השניים הופרדו ופקטור אומץ על ידי משפחה אמריקנית ממסצ'וסטס. בשנת 1990, הוא פתח במבצע חייו - המבצע לאיתור אמו הביולוגית. פקטור אמר כי הוא תולה תקווה בכך שאמו תשנה את דעתה ותסכים להיפגש, או לפחות להתכתב עמו. כשנשאל האם הוא יכול לשער מה עומד מאחורי סירובה, השיב: "ניצולי שואה רבים רוצים להשאיר את עברם מאחור". הוא העלה את האפשרות שהאם לא היתה נשואה, ואמר: "ייתכן מאוד שמדובר בפרק מביך וטראומתי בחייה". ארכיון של שירות האיתור הבינלאומי בגרמניה סיפק לפקטור מסמכים, מהם עלה כי ייתכן שנסעה לאחר המלחמה לארץ ישראל. משהגיעו לידיו המסמכים, מיקד את חיפושיו בישראל, תוך שהוא נעזר ברישומים אודות פליטים שנקלטו בארץ. פקטור הסתייע במסמכי הנציבות הבינלאומית של הצלב האדום, המונים בין 30 ל-50 מילון דפים שנאספו במחנות הריכוז של הנאצים. מאז 1955, הגיעו לידי הנהלת הארכיון יותר מ-11 מליון פניות, אולם עד לחודש אפריל האחרון, היחידים שקיבלו גישה למסמכים ההיסטוריים היו אנשי הצלב האדום. בחודש שעבר נתנה גרמניה את אישורה לפתיחת הארכיון ולאחר שההסכם יאושר על ידי 11 המדינות המפקחות על המסמכים, יוכלו ניצולי השואה וקרוביהם לעיין בהם בחופשיות. לדברי פקטור, חברו המתגורר בישראל מסייע לו באיתור מיקומה המדוייק של האם. ואולם, הוא הודה כי גם לחיפושיו יש קווים אדומים: "אינך יכול להופיע ולדפוק בדלת. אין סיכוי שאעשה זאת, כי זו פלישה. האם ארצה להעביר לה מכתב? בטח, אם היא רק תסכים לקבל אותו".

kutz2

New member
לענת החמודה וכולם שלום,

מדוע החיים כה אכזריים?? גם לי זה קרה לאחר שנעזרתי בחוקרת משפחות,היא גילתה לי בת דודה שחייה באנגליה,לאחר שישגתי את מספר הטלפון שלה היא סיפרה לי שהיא נישאה לכומר והיתנצרה,ואינה רוצה כל קשר עימי, אך שלחה לי תמונות מהורי ואחיותי אותם לא היכרתי.ישנם אנשים וכיחוד המבוגרים שאינם רוצים להיזכר בעבר,

deebeebee

New member
נסיבות שונות וסיבות שונות

נראה שלידת הבחור מלווה בטראומה נוראה עבור האם ואין סיפור זה דומה לסיפורה של הבת דודה המתנצרת.

מה לעשות יהודה, לא רציתי לצער אותך

אבל לצערי אלו דברים שקורים בחיים, וזה באמת כואב!

שלום לך ענת ?

זה לא פעם ראשונה שאני שוצע דבר כזה . גם בין החברים של החוג יש מספר קטן שאינם מוכנים לפוח שוב דף ישן , בינינו כן אבל לא יותר מזה . לא כולם מסוגלים לספר מה שעבר עלהם וזה קל מאוד להבין אותם בכול זאת אני כולי תקווה שהפרשה הזאת תיגמר בטוב . בכבוד רב סבא אריה

גם אני מקווה שיהיה סוף טוב

לסיפור, לפחות יש למה לקוות. תודה לך סבא אריה וכל טוב!

skito

New member
לו היה נערך תחקיר מעמיק מעניין לדעת

מהן הסבות לכך, לשאול את האם לעניין זה.. ואולי לגלות בכלל שגילה המתבגר משפיע על קבלת החלטה .. או כעס מסויים.. חשוב לדעתי היה לראיין את האם סיפור עצוב

deebeebee

New member
אני לא יודעת מה המקרה הספציפי הזה

אבל נשים הן קורבנות לפשעים נוספים שרוב הגברים לא מתנסים בהם. אונס הוא דוגמא לכך. גם אחרי השחרור היו נשים רבות קורבן לאונס. באחת העדויות שתרגמתי מספרת ניצולת אושוויץ שהן נאלצו לברוח מהחיילים הסובייטים שרדפו אחריהן ואמרו- "אני שיחחרתי אותך אז מגיע לי..." לא כל הנשים הצליחו להתחמק מהחיילים.

הענאלע

New member
דיביבי, גם אמה של גיסתי ספרה

שהיא וחברותיה חיו בפחד מתמיד מהחיילים הסובייטים אחרי השחרור ושזה לא היה פחות גרוע מהמצב שבו היו נתונים קודם.

למעלה