מצא את ההבדלים או את המשותף !!

מוחמד5

New member
מצא את ההבדלים או את המשותף !!

ארגונים פלשתניים שביצעו פיגועים בישראל או איזה שהן פעולות בני משחותיהם זכו לתמיכה ולתגמול כספי.דבר שגרם כמובן לסדרה ארוכה של פעילות ישראלית כנגד מסלול הכסף, החל מאיראן ועד לחלפנים בישובים. מהצד השני :ו"ר המטה העולמי להצלת העם והארץ, הרב שלום דב וולפא, שהעניק את הפרס, אמר כי "אנו לא רוצים סיטואציה שיהודי ייהרג חלילה בגלל שיפחד להגן על חייו. נעשה הכל כדי שחיי יהודים לא יהיו הפקר בארץ ישראל". http://news.msn.co.il/news/Internal/Internal/200803/20080306122342.htm יש לציין כמובן שחפותו של האיש לא הוכחה !!! ורצונו של הנער שנרצח לא ידוע (הוא מת !).

respecta1

New member
אין שמץ של קשר.

אלה הם טרוריסטים שהלכו לרצוח חפים מפשע והוא מישהו שנקלע ל30 איש עם דם בעיינים מולו.

יש קשר חזק מאוד.....

כמו בין התעמולה הפלסטינית ובין האמת. קוראים לזה PALLYWOOD.

DIGITAL MAN

New member
בוודאי שיש הבדל, בין נסיון פיגוע להגנה עצמית

אם אדם בא במטרה לרצוח חפים מפשע זאת פעולת טרור, אם אדם יורה והורג משהו מתוך הגנה עצמית, שלפני כן הוא יורה באויר כאזהרה יש פה הגנה עצמית עם מתן צ'אנס לצד התוקף לחשוב עוד רגע, קרו מיקרים שיהודים הרגו פלסטינים מתוך נקמה או אצבע קלה על ההדק ונכנסנו לכלא

חוצפן!!!!!!

היהודי שהרג את הפלסטיני הרג אותו מהגנה מפני לינץ המחבלים שעשו את הטבח אתמול עשו זאת על מנת לרצוח יהודים

jwin

New member
גברת -

אני חושש שלא הבנת את השאלה - או שלא הבנתי אני. הוא שאל אם יש הבדל או אין הבדל לגבי מה שתשלום יכול לעשות במשמעות לעודד הרג מהצד הזה או מהצד האחר. בוודאי שיש הבדל בין אדם שנכנס לישיבה ויורה באנשים לבין מי שמתגונן (ונקווה שכך היו פני הדברים!). דבר נוסף, ברשותך. את יכולה להביא את דעתך גם בלי המלה "חוצפן". הדיון יהיה יותר בונה ויותר מחונך. בברכה ליום טוב - ואנה, עכשיו, אחרי שהסברתי, אנא הביעי את דעתך. את חושבת שהשילומים לנער, גם אם התגונן, היו במקומם? יהודה

מגיע לו צלש

מגיע לבחור שהגן על עצמו ועל עוד אנשים השובע וחיסל את הפורע שניסה לעשות עם המון פלסטיני ביהודים לינץ מגיע לו צל"Aואני לא צוחקת

jwin

New member
אין הבדל!!!

אם אתה שואל לגבי התשלום (ואני מניח שלגבי זה אתה שואל) אז אין הבדל! אין הבדל! מזעזע שבחור בן 17 הורג אדם בן גילו בערך (וכאן אפשר להתווכח, הגנה כן הגנה לא - מקווה שבית משפט יענה על השאלות הסבוכות. אני יכול רק לומר שאם אדם, כלשהו, יהודי או לא, שחור או לבן, היה מנסה לפגוע בחי או שהייתי מסיק ממצב נתון שבעוד שניות הוא פוגע - ללא כל עוררין הייתי מקצר את חייו הוא. עם מחשבה שנייה - אבל הייתי עושה ככה ומי שאומר שלא כך צריך לעשות - משהוא אצלו לא פועל ב"עקרון החיים"). עד כאן המקרה. מזעזע שבמדינת חוק לא אוסרים מיידית את העומד בראש האירגון שמחלק כספים על ערבים מתים! זה מזעזע, בלתי אנושי וציני על רמה של שגעון. אני מסכים שאין הבדל. על פני השטח אין הבדל כי המעשה מכוער מאין כמותו ואני מתבייש בו. אבל מה לעשות? גם ישראל במזרח התיכון וגם היא טלאבנית יותר ויותר, מיום ליום. ראה אין רבנים משפיעים על החלטות שצריכות להיות דמוקרטיות בחיי המדינה. ----------------------- ברובד אחד יותר נמוך, מבחינה פילוסופית כמעט, המעשה אינו בדיוק אותו הדבר - ואני מסביר למה. כאן התשלום הוא אחרי מעשה (ואני מקווה שתמצא מיד הדרך לעצור מעשה מביש זה!!!). הארגונים השונים התומכים במשפחות השיאדים מגדירים את זה כחלק מה"חבילה". ז"א דבר ממוסד, מוכר, ברמה של אירגון בין לאומי (אירן סוריה ואני לא יודע מי עוד, חיזבללה בלבנון - אני לא יודע מהיכן מגיע הכסף). ז"א מבחינה פילוסופית אומרים : בוא להלחם ולהרוג ולההרג ואנחנו נשלם. במקרה שאתה הבאת אומרים : אתה הגנת על עצמך ועל הארץ ולכן תזכה בפרס, כלומר רק אחרי המקרה שקרה לך. אין כאן הזמנה לבצע ואחר כך יבוא התשלום. אבל מאחר ואיזה פסיכי יכול ללמוד מהמקרה (אני אהרוג, אספר על הגנה אישית, והופס, יש לי כסף...) - בדיוק בגלל זה ובגלל חוסר הכבוד לחיי אדם, בגלל הציניות - א י ן ה ב ד ל ! ! ! בוקר טוב יהודה.

shm490

New member
יש הבדל קטן בכל זאת

"כל יהודי שיחסל מחבל שמגיע לפגוע ביהודים ויגלה אומץ לב, יקבל מענק כספי ותעודת גיבור ישראל". הי נו לא סתם ערבי או פלסטיי תמים אלה רק מחבל שבא להרוג . אגב , אני לא מאמין שיש יהודי שיהרוג ערבי בשביל לקבל פרס ,ויש לא מעט פלסטינים שחיים מהכסף שמוזרם אליהם על רצח יהודים .

jwin

New member
אין הבדל - אני רואה טעם לגנאי

ברור אלפי בהירויות שהקם להורגך השקם להורגו. לא צריך לשלם בעבור זה! אין דבר כזה משלמים בגלל הגנה עצמית - אני מזכיר לך שעדיין לא הוחלטו דברים וכבר מכריזים על הגנה עצמית כעובדה - כבר זה נשמע כנסיון חיצוני להשפיע על החלטות בית משפט, אם יהיה ברור. אני יכול להבין פרס כספי וציון לשבח של כבאי על אומץ רוח. אני לא יכול להבין את זה כאשר מוטל על ארץ ילד בן 17 ויהיה צבעו ככל שהיה. גם אני מעדף שלא היה מוטל לארץ גבר בן 30 על לא עוול בכפו! אבל בכל זאת יש כאן הרוג שחייו היו לפניו. האדם הגן על עצמו - טוב הוא עשה (אם כך פני הדברים) וסוף (!) לסיפור הכואב. אני לא רואה מקום לדברים אחרים שרק מלבנים את הכאב והשנאה מכל הכוונים. הגישה מאחורי הפרס היא לאומנית פונדמנטליסטית וטאלבנית. מבישה וצינית. --------------------- חשוב על האם של ההרוג. אם הכל נגמר בברור - היא יכולה לחשוב, מסכן הבן שלי, הוא לא התכוון אבל הבן 30 לא פרש נכון. כואב אבל יכול לקרה. אם הוא מקבל פרס ותעודות - מה היא וכל המשפחה יכולים לחשוב? מה? אני מאחל לאף אחד מאיתנו למצוא את עצמו עם ילד בן 17 על האדמה ללא רוח חיים. אני חוזר ואומר : אם כך (מלחמות), אני מעדיף זוועות מעבר לגבול עד שיבינו שמשא ומתן זו הדרך. אבל כאב הוא כאב. כאן ושם!! יהודה

THE WIZARD 55

New member
ישנם הבדלים מוחמד

במקרה הזה, אם היו מתקיפים אותי, גם אני הייתי יורה. עצם העובדה שהם לא נותנים את הגופה, או שאין, הם בעצמם מונעים את המשך החקירה. לתת פרס, זה לא במקום. וזה פרובוקטיבי. אבל להגן על חיי, כולנו היינו את אותו הדבר.

jwin

New member
הוא שאמרתי

אם היתה הגנה עצמית - כל אדם בעולם צריך להתגונן. הפרס מזעזע ובלתי חוקי לדעתי ומישהוא ברשויות החוק צריך להרים את הכפפה. תודה על תשובך. יהודה

shm490

New member
וויז בוקר טוב

מה נסגר אתך בסוף לגבי קומונה שכנה ?

Mishkafofer

New member
לא צריך להפחית כל מעשה למכנה משותף מכני

מה שבעצם אתה אומר זה שרצח על ידי מחבל והגנה עצמית הם בבחינת אותו דבר, הרי מבחינה טכנית זה אותו דבר. המחבל יורה באנשים למען מטרות פוליטיות שרבים רואים בהם לגטימיות וגם את הדרכים להגשמתם, בבחינת המטרה מקדשת את האמצעים. האדם המתגונן יורה במחבל למען הצלת חיים. בשני המקרים יש מישהו שמת. אז אתה אומר אם מבחינה טכנית יש מתים אזי שני המעשים שווים. אני חושב שאתה תסכים שיש דברים שבבסיסם הם מעוותים. רצח אנשים חפים מפשע בכוונת תחילה זה רצח. שימוש באנשים כמגן אנושי זה רצח. התגוננות מול תוקפן זה אחד הדברים הבסיסים ביותר שמקובלים בכל בית משפט, בכל מערכת משפטים בעולם. במשפט פלילי בוחנים את המעשה ואת החשיבה מאחורי המעשה (רציו). ואתה מוחמד בוחר לאחד את שני המקרים על סמך המעשה (הריגה). אבל תסכים שהריגת חפים משפע והריגת רוצח זה שני דברים שונים למרות שטכנית זה זהה. אני בטוח שאתה לא רץ לבית חולים וצורח על מנתחים שהם רוצחים רק בגלל שהם מחזיקים סכין וחותכים אנשים.

מוחמד תקרא את כל הכתבה ולא רק את מה שנוח לך!

כדי לעזור לך אני אצטט את הדברים שלא טרחת לקרא. "כל יהודי שיחסל מחבל שמגיע לפגוע ביהודים ויגלה אומץ לב, יקבל מענק כספי ותעודת גיבור ישראל". "הבא להרגך השכם להורגו" ואף ציין כי הוא "לימד את הפורעים לקח שלא ישכחו". מספיק כבר לעוות את האמת מוחמד!

headsmacker

New member
לתת פרס למישהוא שלקח חיים

לא נשמע לי כל כך נכון ולא משנה מה הסיבה

הפרס הכספי איננו המטרה כאן

נאמר מפורשות "מחבל שמגיע לפגוע ביהודים" מן הסתם גם אם לא היה פרס כספי ומחבל היה מגיע לפגוע ביהודים->גם אז הוא היה מחוסל! לפרס הכספי אין באמת משקל בהחלטה אם לחסל גורם עויין או לא.

THE WIZARD 55

New member
אני לא חושבת שפרס כספי

ידרבן אנשים לחסל מחבלים. הפרס הזה מריח לא טוב,לא אהבתי. אתמול החייל בוגר הישיבה לא עשה את זה למען בצע כסף אפילו לא התראיין למצלמות, אדם משכמו ומעלה, שנכנס אל תוך האש, והציל כנראה עוד אנשים ממוות.

asparagos

New member
מגניב, אני צריך לסגור את המינוס בבנק

זזתי לנגב חומוס באום אל פחם.

למעלה